Nasze Mi¶ki - Black Beauty by robertdg
jacek11 - 11-11-2023, 17:27
To przykre. Kolejny Galant odchodzi do krainy wiecznej rdzy. Nie chcę nawet my¶leć, że mojego też to czeka za jaki¶ czas. Ale jeszcze nie teraz.
Jakie następne auto?
deejay - 11-11-2023, 19:44
robertdg napisał/a: | Galant kończy swoja udział w ¶wiecie motoryzacji, powód znany każdemu galanciarzowi i zgodny z tekstem piosenki wykonawcy "Czadoman"
Auto zasługuje na gromkie brawa i hołd za absolutna bezawaryjnosc, niesamowicie trwały układ napedowy, tylko ze względu na to ze ani razu nie nawalił w drodze ani nie wracał na lawecie.
Silnik ze skrzyni± przezyłyby kolejna bude galanta
Uwagi do napedu, silnik:
regularna wymiana swiec, filtrów, oliwy, rozrz±d, z poważniejszych rzeczy, wymiana hydrokasatorów - co je zabija, napewno bardzo odległe interwaly olejowe.
Skrzynia biegów, standardowo polecialy lozyska na walku wejsciowym, zrobiona byla kompletna odbudowa, plus nowe sprzeglo.
Najprawdopodobniej w ciagu tygodnia auto zostanie zawiezione do SDP. |
Amen....
Bzyk_R1 - 11-11-2023, 23:47
I to jest prawdziwa ekologia. Auto na lata, a nie elektryk. Wykorzystane w pełni, spełniło swój cel, pomogło załatwić setki spraw do końca niezawodne. Brawo.
robertdg - 12-11-2023, 10:03
jacek11 napisał/a: | Jakie następne auto? | Jest Volvo P3, ale w planie jakas taczka do przemieszczania sie po miejskiej okolicy. mimo nasyconego rynku motoryzacyjnego, ciezko znalezc uczciwe auto, nawet cena nie jest już wyznacznikiem.
deejay napisał/a: | Amen.... | Master/Primastar jezdzi do dzisiaj, ale na progach już zaczynaja pojawiac sie pryszcze
Bzyk_R1, to fakt
Marcino - 14-11-2023, 08:52
robertdg napisał/a: | Auto zasługuje na gromkie brawa i hołd za absolutna bezawaryjnosc, niesamowicie trwały układ napedowy, tylko ze względu na to ze ani razu nie nawalił w drodze ani nie wracał na lawecie. |
Chciałbym za jaki¶ czas napisać to samo o moim bo do tej pory też bez lawety w PL się odbyło.
Marcino - 14-11-2023, 08:53
Bzyk_R1 napisał/a: | Wykorzystane w pełni, spełniło swój cel, pomogło załatwić setki spraw do końca niezawodne. |
Dokładnie tak jak piszesz.
Tomii - 06-12-2023, 09:22
Dawno mnie tu nie było ale mam miłe wspomnienia ze swoim Galantem i z tym forum. Robert, szkoda auta, ale szacun dla Ciebie że go tak długo utrzymałe¶ w tak dobrym stanie. Pamiętam jak pięknie prezentował się na spocie.
|
|
|