To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

tresorex - 14-09-2016, 21:34

Poszukałem po numerze MB i pokazało takie:
http://www.gasgoo.com/sho...ts/1673740.html

Kleju - 15-09-2016, 08:05

Masz rację :D W tamtym roku cały tył wymieniałem, sprawdziłem po zamówieniu, faktycznie 260 :)
macieekg - 15-09-2016, 08:49

Wow, nie wiedziałem, że ten temat jeszcze żyje :lol:
ATS'y kozackie, klasyka - fajna lekka mocna felga do upalania.

Kleju, to będzie w końcu kiedyś to strojenie? :twisted:

Kleju - 15-09-2016, 09:21

macieekg napisał/a:
Wow, nie wiedziałem, że ten temat jeszcze żyje :lol: ...

Temat żyje, nawet jeździ :p

macieekg napisał/a:
Kleju, to będzie w końcu kiedyś to strojenie?

hehe też na to czekam 8) zawsze coś wypadnie... Wszystkie graty już mam (przepustnica 63mm, układ paliwowy-regulator, listwa, końcówki itd). Mam nadzieje, że na nowy sezon będzie już wystrojone :roll:

Kleju - 27-03-2017, 22:19

Cytat:
...Mam nadzieje, że na nowy sezon będzie już wystrojone :roll:

No nie jest wystrojone :lol: 8) U mnie jest jak w jakimś telewizyjnym tasiemcu, "akcja" toczy się wolno... :P A poza tym szybko skończę i co będę robił?! :mrgreen:

Ale małymi kroczkami do przodu :lol:

Pasek na dniach wymienię :biggrin:

tresorex - 27-03-2017, 22:36

Panie, a co to? Ile to daje kunia? :-P
Kleju - 28-03-2017, 08:54

tresorex napisał/a:
Panie, a co to? Ile to daje kunia? :-P

Sprzedawca zapewniał, że +20KM :P Trochę droższe niż chip z allegro :wink:

A tak na serio ;)
- mój pasek rozrządu ma już ponad 5 lat, więc wypada go już zmienić, więc wpadł kevlarowy ;)
- a to pod maską, to amortyzator silnika :mrgreen: Takie ustrojstwo, żeby trochę "usztywnić" ruchy silnika przód-tył :biggrin: A poza tym, zawsze mi się to podobało 8)

Krzyzak - 28-03-2017, 10:31

Kleju napisał/a:
więc wpadł kevlarowy
marketing - wszystkie paski rozrządu mają w środku taśmy z kevlaru - nawet te najtańsze
spal stary to zobaczysz...

Kleju - 23-04-2017, 15:56

Krzyzak napisał/a:
Kleju napisał/a:
więc wpadł kevlarowy
marketing - wszystkie paski rozrządu mają w środku taśmy z kevlaru - nawet te najtańsze
spal stary to zobaczysz...

O nie :x Mój świat się zawalił... :wink: 8) A tak szczerze, nawet nie wiedziałem :D No i ten jest niebieski :biggrin: Będzie pasował pod maską :mrgreen:

Z nowości mitsu zaliczyło track day na torze Silesia Ring w Kamieniu Śląskim 8)
Baaaardzo fajny obiekt, tor szeroki na 12m, pełna obsługa sędziowska, pomiar czasu on-line i wiele innych zalet. Długa prosta o długości ponad 700m to niezły test dla hamulców, przy wyhamowaniu ze 170km/h do 40km/h :D Jedno do czego było można się doczepić to pogoda... Na początku deszcz i zimno. Deszcz ustał, tor przesechł ale zimno dalej było (+-3stC).

mkm - 23-04-2017, 17:42

Jakieś czasy, porównania... :?: :P
Kleju - 24-04-2017, 09:36

mkm napisał/a:
Jakieś czasy, porównania... :?: :P

Na razie bez szału :D :wink: Było 5 sesji po 20min jazdy. Trzy pierwsze sesje mokry tor, 4 sesja ok najlepszy czas i na 5 sesję zabrakło benzyny :mrgreen: 50l paliwa wyjeżdżone i zrobione 140km na torze 8)
Wnioski:
- semi-slick przy temp +-3stC nie klei :D , tak samo przy mokrym torze.
- na prostej brakowało mocy :wink:
- duże braki w technice na szybkim torze (idealne przejechanie zakrętów, ustawienie się na torze itd). To nie Rakietowa, Wyrazów czy inne pojeżdżawki i kręcenie się wokół pachołków, gdzie tor jest wąski, dużo kręcenia, prędkości małe...
- całe auto i wszystkie układy spisały się na idealnie (hamulce, silnik, zawieszenie OK)
Czasy i "konkurencja" w mojej grupie:

Wpisałem się już na 25 czerwca na kolejny Track Day. Mam nadzieję, że pogoda wtedy dopisze, czeka mnie wymiana opon i wtedy zobaczymy jak pójdzie ;) Na torze jest też możliwość przejechania jednej sesji z instruktorem (zawsze to jakiś mistrz polski itp), który jako pasażer tłumaczy jak to płynnie przejechać i na bank z tego skorzystam 8)

Kleju - 23-06-2017, 10:11

Spy foto ;)

Fragu - 23-06-2017, 10:31

No to teraz na kajtki ! :mrgreen:
Gdzie robisz/robiłeś ?

Ziemba. - 24-06-2017, 13:12

Uuuu a już myślałem, że będzie fajny oryginalny young timer :?
Kleju - 24-06-2017, 21:13

Fragu napisał/a:
No to teraz na kajtki ! :mrgreen:
Gdzie robisz/robiłeś ?

Żadnych kajtków :P Robi się w Baq Garage.

Ziemba. napisał/a:
Uuuu a już myślałem, że będzie fajny oryginalny young timer

Nigdy nie było takiego zamysłu ;) Auto od początku miało służyć do zabawy na torze 8)

Największym plusem i minusem Mitsu jest jego "nietypowa" wersja ;) To, że jest tak rzadki, jest przez to w ogóle nie znany :lol: Nie widziałbym sensu zrobienia go na 100% oryginał, bo i tak 99% osób powiedziałoby, że to zwykły colt :mrgreen: Więc teraz większa frajda użytkować to auto na torze i z uśmiechem na drodze :P