Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
olabart - 06-09-2010, 10:40
SlaweK chłopie nawet nie wiesz jak nam pomogłeś. Po wpisaniu kodu na zewnętrzny wzmacniacz RF sprzęt ożył, a wraz z nim ja z kolegą. Faktycznie znalazłem w instrukcji ten myk, ale nie zwróciłem na niego uwagi. W każdym razie na oryginalnym wzmacniaczu nie idzie, ale na RF jak najbardziej. Wygląda na to, że spalona jest końcówka mocy w IPmarcie, ale nie ma to znaczenia. Próbowałem u siebie i chodzi na obu wzmacniaczach, z tym że wzmacniacz wbudowany w IPmart jest do niczego, natomiast RF bajka. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Anonymous - 06-09-2010, 11:12
olabart napisał/a: | SlaweK chłopie nawet nie wiesz jak nam pomogłeś. Po wpisaniu kodu na zewnętrzny wzmacniacz RF sprzęt ożył, a wraz z nim ja z kolegą. Faktycznie znalazłem w instrukcji ten myk, ale nie zwróciłem na niego uwagi. W każdym razie na oryginalnym wzmacniaczu nie idzie, ale na RF jak najbardziej. Wygląda na to, że spalona jest końcówka mocy w IPmarcie, ale nie ma to znaczenia. Próbowałem u siebie i chodzi na obu wzmacniaczach, z tym że wzmacniacz wbudowany w IPmart jest do niczego, natomiast RF bajka. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. |
Cieszę się! Życzę miłego użytkowania!
3r3as3r - 07-09-2010, 10:18
SlaweK napisał/a: | Jedyny minus wg mnie to bluetooth .... działa srednio - sterowanie z ekranu dotykowego rozlacza połączenie z telefonem Trzeba posługiwać się telefonem.Pytanie do innych- czy wasze telefony tez mają takie problemy? Ponadto glosnosc przy użyciu bluetooth pozostawia tez wiele do życzenia |
poradziłęś sobie z tym problemem ?? tzn. rozłączanie i głośność, bo nie ukrywam że mam ten sam problem "odłożenie" słuchawki przez ekran dotykowy zawsze kończy się zerwaniem połączenia miedzy urządeniami, a głośność rozmowy jest.... żenująca
mitsu00 - 07-09-2010, 10:46
3r3as3r napisał/a: | poradziłęś sobie z tym problemem ?? tzn. rozłączanie i głośność, bo nie ukrywam że mam ten sam problem "odłożenie" słuchawki przez ekran dotykowy zawsze kończy się zerwaniem połączenia miedzy urządeniami, a głośność rozmowy jest.... żenująca |
U mnie nic takiego się nie dzieje, tzn. tel. nonstop utrzymuje połączenie z radiem i głośność jest idealna. Proponuję rozebrać mikrofon i włozyć go w miejsce fabrycznego po prawej stronie od centralnej lampki.
3r3as3r - 07-09-2010, 11:15
oczywiście mitsu spróbuje włożyć mikrofon w miejsce fabrycznego ale nie to jest raczej przyczyną. mi bardziej chodzi o fakt że jak odbieram połączenie to jest ono o jakieś 75% ciszej niż poziom głośności np.radia czy navi. żeby usłyszeć rozmówce muszę podgłosić sporo, a po zakończonej rozmowie jak zapomne od razu ściszyc to jak rąbnie volume to mi szyby lecą prawie
mitsu00 - 07-09-2010, 11:21
3r3as3r napisał/a: | oczywiście mitsu spróbuje włożyć mikrofon w miejsce fabrycznego ale nie to jest raczej przyczyną. mi bardziej chodzi o fakt że jak odbieram połączenie to jest ono o jakieś 75% ciszej niż poziom głośności np.radia czy navi. żeby usłyszeć rozmówce muszę podgłosić sporo, a po zakończonej rozmowie jak zapomne od razu ściszyc to jak rąbnie volume to mi szyby lecą prawie |
A próbowałeś podgłosić słuchawkę na max w samym telefonie? U mnie to pomogło. HTC TOUCH HD i IPHONE 3G.
3r3as3r - 07-09-2010, 12:27
no słuchawke w tel mam na maxa. ustawiony profil "Na zewnątrz" (Nokia E52) czyli wszystkie suwaki opór, domyslnie w akcesoriach ustawiony "Zestaw samoch. bezprzewodowy" i niestety problem. pogrzebe jeszcze w telefonie może coś znajde
Anonymous - 07-09-2010, 13:56
3r3as3r napisał/a: | SlaweK napisał/a: | Jedyny minus wg mnie to bluetooth .... działa srednio - sterowanie z ekranu dotykowego rozlacza połączenie z telefonem Trzeba posługiwać się telefonem.Pytanie do innych- czy wasze telefony tez mają takie problemy? Ponadto glosnosc przy użyciu bluetooth pozostawia tez wiele do życzenia |
poradziłęś sobie z tym problemem ?? tzn. rozłączanie i głośność, bo nie ukrywam że mam ten sam problem "odłożenie" słuchawki przez ekran dotykowy zawsze kończy się zerwaniem połączenia miedzy urządeniami, a głośność rozmowy jest.... żenująca |
Problem się rozwiązał po ustawieniu na maksimum dżwięku w telefonie. Co do zrywania połączenia też to ustąpiło po kilkukrotnym włączeniu Autolink.
rezon - 07-09-2010, 13:56
3r3as3r napisał/a: | jak odbieram połączenie to jest ono o jakieś 75% ciszej niż poziom głośności np.radia czy navi. żeby usłyszeć rozmówce muszę podgłosić sporo | często też tak mam, ale ku mojemu zdziwieniu nie zawsze. Nie wiem od czego to zależy. A słuchawkę w tel mam cały czas na max.
3r3as3r - 07-09-2010, 16:14
SlaweK napisał/a: | Problem się rozwiązał po ustawieniu na maksimum dżwięku w telefonie. Co do zrywania połączenia też to ustąpiło po kilkukrotnym włączeniu Autolink. |
rozumiem że opcja o której mówisz "AUTOLINK" jest w twoim telefonie ??? jeżeli tak to moja E52 nie posiada tej opcji więc chyba kicha....
13zbyszek13 - 12-09-2010, 11:00
Ja mam Nokię E66 i jest Ok.
Pinio - 13-09-2010, 09:22
Witam wszystkich
Mam problem z moją stacją. Sprowadziłem z Rofaudo. po zamontowaniu wszystko działa ok.(z dolegliwościami opisywanymi na forum). Mam wersję bez CE5 czyli trzeba wyłączyć synchronizację czasu w AM. Samochód bez wzmacniacza RF. Podczas odtwarzania z radia bądź CD co jakiś czas w głośnikach słychać bardzo głośny trzask (wrażenie jest takie jak by w samochód coś uderzyło) jest to bardzo niebezpieczne i mylące. Ponad to mam problem z odbiorem radia słaby zasię i słabo działa AF czy może należy dołożyć wzmacniacz lub wymienić antenę. Słucham najczęściej trójki i z tym jest problem. Stacja mam zamontowaną w Lancerze. Stacja współpracuje z telefonem Milestone i niestety raz podłancza się bez problemu a czasem trzeba ręcznie łączyć jeszcze nie wyczaiłem od czego to zależy (mam stację zamontowaną od niedawna) ale może już ktoś ten temat pokonał.
Z góry dzięki za pomoc.
13zbyszek13 - 13-09-2010, 20:28
Pinio napisał/a: | Stacja współpracuje z telefonem Milestone i niestety raz podłancza się bez problemu a czasem trzeba ręcznie łączyć jeszcze nie wyczaiłem od czego to zależy ( |
Ja w swojej mam nieraz ten problem , występuje on najczęściej jak wyjdę z samochodu np.do bagażnika.Ręczne łączenie to trochę zabawy a w czasie jazdy dość niebezpiecznej zabawy.
Żeby się nie bawić ręcznie ja wyłączam stację na jakieś 20 sekund i włączam ponownie , sama po zalogowaniu się łączy z telefonem.
janekzpolic - 13-09-2010, 20:33
widzę że ten wynalazek z ROFa to taki sam szmelc jak mój mmis powinni zakazać produkcji takiego chłamu
13zbyszek13 - 13-09-2010, 20:38
janekzpolic napisał/a: | widzę że ten wynalazek z ROFa to taki sam szmelc jak mój mmis powinni zakazać produkcji takiego chłamu |
Kolego ten ton i rodzaj komentarzy jakie zamieszczasz jest jakiś mi znany tylko pod innymi nazwami forumowicza
|
|
|