To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA

joujoujou - 23-11-2025, 06:40

Grill był, mrozu nie było. Za to po grillu był deszcz, później go nie było, później znowu był i tak w kółko. :lol:
pamar - 23-11-2025, 09:31

... jak zwykle w centrum pada słaby snieg a ja nie mam ochoty i siły, żeby sprzątnąć gracianie pod altaną :( Pewno napada i stopnieje na świąta, jak zwykle zresztą :)
Miłej niedzieli kochani :)

jacek11 - 23-11-2025, 12:37

Potwierdzam :) w centrum pada śnieg, i zrobiło się pięknie :D
joujoujou - 23-11-2025, 14:22

Pomimo obfitych opadów deszczu od kilku dni stacja pogodowa nie raportowała żadnych opadów.

Korzystając z chwili przerwy pomiędzy dwiema kolejnymi ulewami zajrzałem - "lejek" dostarczający deszczówkę do sensora kompletnie zarósł glonami. Ot, irlandzki klimat. Ciepła woda, szczoteczka i trochę płynu do mycia naczyń załatwiło problem.

Taki to lejek:

jacek11 - 23-11-2025, 14:37

Przez pierwszą chwilę, zastanawiałem się, jak z tego kielicha można pić :mrgreen:
joujoujou - 24-11-2025, 01:02

Sensor pić daje radę! :D

Kawa, ale z kubka. ;)

Marcino - 24-11-2025, 10:36

Dzien dobry, na połnocy lekki mrozik ale sucho, choć jak zostawisz auto na noc to rano jest całe oszronione. Garaż ogarniety ze można oba schować i to jest najwazniejsze
joujoujou - Wczoraj 0:01

5 stopni i wieje.
Marcino - Wczoraj 10:46

Nadal sucho z lekkim mrozem do-4. Wczoraj kilka płatków sniegu

Ano i alarm bombowy na dworcu PKP Gdansk Główny, dziecko nie bardzo mogło ze szkoły wrócić :)

Krzyzak - Wczoraj 15:28

Zrobiłem dacią 702km na LPG, do butli zatankowałem 45,77 litra. Wychodzi średnio 6.5 na 100 a komputer pokazuje 7.6. Ogólnie bardzo ładny wynik w obu przypadkach. A jazda różna - z katowaniem przez szefa serwisu w Gdańsku włącznie :) - bo musieli przecież zrobić jazdę próbną, 40 minut... Jak przyjechałem to pokazywało zasięg 150km a jak wyjeżdżałem to już pikał, że muszę zatankować...
joujoujou - Wczoraj 23:49

4 na plusie i (chwilowo) nie pada.

Kawa.

Marcino - Dzisiaj 7:45

Krzyzak napisał/a:
Zrobiłem dacią 702km na LPG, do butli zatankowałem 45,77 litra. Wychodzi średnio 6.5 na 100 a komputer pokazuje 7.6.

No to galantem x2 musiałbym zatankować :) A co do serwisu - to ja nie wiem czy to katowanie czy normalna jazda a nie w stylu eko. Tobie Darek zawsze mało paliły auta.

Krzyzak - Dzisiaj 12:12

Marcino napisał/a:
galantem x2 musiałbym zatankować
bo i silnik ma 2x więcej cylindrów :D
na pomorzu pochmurnie, 2 stopnie na plusie, ma padać deszcz całą noc...
ogólnie od zakupu elektryka to stacje paliw odwiedzam bardzo rzadko - w listopadzie tylko ten jeden raz :) a w grudniu chyba wcale nie pojadę, bo Galant pełny Pb98, Leon też, Jogger na full LPG i 3/4 Pb95, Sharan ma 3/4 baku ON a Springa wczoraj z gniazdka naładowałem...
Marcino napisał/a:
ja nie wiem czy to katowanie
oczywiście, że nie wiesz, bo tam nie byłeś i nie widziałeś... jak ktoś drogą z ograniczeniem do 30 km/h (bo dziury) jedzie (na oko) z 2x szybciej a wyjący silnik słychać z daleka a potem wbija pod górkę aż auto nurkuje to dla mnie nie jest normalne - niech sobie tak jeździ swoim a nie moim
na szczęście to ostatni obowiązkowy przegląd gwarancyjny...