Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 21-03-2016, 13:36
Oni zawsze prą do wojny na cudzym terytorium
Jedyne czego się można tam obawiać to doktryny Rosji, która zaatakowana może odpowiedzieć atakiem nuklearnym. Ale wtedy to chyba tylko Antarktyda jest bezpieczna....
mkm - 21-03-2016, 13:53
Krzyzak, jeszcze można się obawiać Trumpa jako prezydenta.
Żebyś nie wylądował w kamieniołomach pod biczem budując potęgę USiA - bo to co on głosi na temat "nieAmerykanów" jest chore
Hugo - 21-03-2016, 20:05
Do Texasu zabiorę się z Tobą. Wycieczka tam to moje marzenie...
Tomek - 21-03-2016, 20:41
| mkm napisał/a: | Krzyzak, jeszcze można się obawiać Trumpa jako prezydenta.
Żebyś nie wylądował w kamieniołomach pod biczem budując potęgę USiA - bo to co on głosi na temat "nieAmerykanów" jest chore |
cytuj waść, co jest chore?
tylko może w FRK
edit: sorry mkm, nie cytuj, a linkuj filmy
nie chcę linków do stron, że niby "trump powiedział", bo jego wypowiedzi są tak zmieniane jak wypowiedzi naszego Korwina
Krzyzak - 22-03-2016, 09:04
Wczoraj dzięki uprzejmości Marcino, dłubałem w jego garażu (kanał!) przy Scenicu. Wymienione uszczelnienie wybieraka biegów - francuzi dali ciała przy całym projektowaniu tej skrzyni.
Przy okazji stwierdzony kolejny wyciek - ze skrzyni na pokrywie 5 biegu oraz na silniku najprawdopodobniej spod uszczelniacza wału (zmieniany we wrześniu wraz z rozrządem) - znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane...
Ogólnie jakość części w tym aucie jest taka, że aż nie chce się wypowiadać.
Przy okazji zniszczyłem manszetę przegubu... kolejna robota...
Piwor - 22-03-2016, 21:31
| Krzyzak napisał/a: | | znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane... |
A kto to pakuje do europy?
deejay - 22-03-2016, 22:33
| Krzyzak napisał/a: | | ze skrzyni na pokrywie 5 biegu |
Darek ratuje cię nowy dekiel i nowa uszczelka , bo inaczej bedziesz miał wiecznie wyciek .
Krzyzak - 23-03-2016, 08:29
Nie mam sił do tego parcha. Wczoraj wieczorem gdy był odpalony ciepły to się dławił i mrugały kontrolki alternatora i ciśnienia oleju... Ja jednak nie chce już nic francuskiego...
Bartek - nowy dekiel??? - nie wystarczy zdjąć i złożyć na Dirco?
Bartek - 23-03-2016, 13:06
| Cytat: | | Nie mam sił do tego parcha |
Samochód na F pełną gębą przecież..... ale nie martw się ja o porządnym niemieckim sprzęcie też mam swoje zdanie, którego tu nie wypowiem, bo paseczek zarobię
Krzyzak - 23-03-2016, 13:34
Dokładnie Bartku, dziś znów wyjechałem srebrnym - cicho, wygodnie, prowadzi się jak gokart.
Na szczęście ta obudowa 5 biegu jest dość tania - ori z oringiem to 70 zł, do przeżycia.
Tylko czeka mnie demontaż rozrządu co nie jest miłe - miejsca tak mało, że rączki dziecka miałyby problem...
Jogurt - 23-03-2016, 20:21
| Krzyzak napisał/a: | | zapadła decyzja o sprzedaży bordowego Galanta | Darek no co Ty... Prima aprilis dopiero za tydzień.
Marcino - 23-03-2016, 23:59
| Krzyzak napisał/a: | | Wczoraj dzięki uprzejmości Marcino |
Bylo całkiem miło:) Mam nadzije że wybierak już ne pocieknie, aco do reszty to cóz.... czasem lepszy gnijacy galant no bo tak jak napsałeś... | Krzyzak napisał/a: | | wygodnie, prowadzi się jak gokart |
Krzyzak - 24-03-2016, 08:34
| Marcino napisał/a: | | Mam nadzije że wybierak już ne pocieknie | ja też, na forum Reno piszą, że mają te patenty już bardzo długo i jest OK
jak wyjechałem to już w Tczewie miałem taki dziwny efekt jakby ktoś do opony przyłożyć coś plastikowego - takie brzęczenie; ale tylko podczas jazdy po łuku; po 3-4 razach zniknęło i jest cicho
biegi wchodzą ciężej i taka jest różnica, ale myślę, że się wyrobi...
jeszcze raz dzięki za wszystko
(zbieżność jest niemal idealna)
Marcino - 25-03-2016, 23:01
| Krzyzak napisał/a: | | (zbieżność jest niemal idealna) |
Sprawdzałeś??? he he ..
Krzyzak - 17-04-2016, 19:57
| Marcino napisał/a: | | Sprawdzałeś? | Jeszcze nie sprawdzałem. Będę jeszcze zmieniał opony na letnie to wtedy się za jednym zamachem załatwi.
A teraz zagadka: co tu jest nie halo (sory za jakość, robione kalkulatorem)?:
newsy z Parcha jak nazywam Scenic to zegary - już 2x zdarzyło się, że nagle przestały działać - zgasło wszystko poza kontrolką świateł, obrotomierz i prędkościomierz na 0...
robiłem test zegarów - nawet mają coś takiego - wychodzi, że są sprawne... czasem brak sił...
bo wiecie - to nie jest jedyna rzecz jaką się robi mając francuza - np. normą jest brak masy w lampach, więc musiałem ciągnąć osobne kable do nich... inaczej są jaja na desce rozdzielczej gdy jest mokro albo nie działają jakieś żarówki a napięcie na czujnikach cofania wariuje (już mi 1 centralkę spaliło)
wycieraczki też nie mogą być sterowane normalnie - muszą być podpięte pod komputer, który notorycznie gubi ich ustawienia... stąd - pomimo sprawności wszystkich podzespołów elektrycznych po drodze - nie działa mi tylna wycieraczka
mógłbym narzekać długo... nawet zaczyna rdzewieć na nadkolach z tyłu
|
|
|