To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Krzyzak - 21-03-2016, 13:36

Oni zawsze prą do wojny na cudzym terytorium :)
Jedyne czego się można tam obawiać to doktryny Rosji, która zaatakowana może odpowiedzieć atakiem nuklearnym. Ale wtedy to chyba tylko Antarktyda jest bezpieczna....

mkm - 21-03-2016, 13:53

Krzyzak, jeszcze można się obawiać Trumpa jako prezydenta.
Żebyś nie wylądował w kamieniołomach pod biczem budując potęgę USiA - bo to co on głosi na temat "nieAmerykanów" jest chore :roll:

Hugo - 21-03-2016, 20:05

Do Texasu zabiorę się z Tobą. Wycieczka tam to moje marzenie...
Tomek - 21-03-2016, 20:41

mkm napisał/a:
Krzyzak, jeszcze można się obawiać Trumpa jako prezydenta.
Żebyś nie wylądował w kamieniołomach pod biczem budując potęgę USiA - bo to co on głosi na temat "nieAmerykanów" jest chore :roll:

cytuj waść, co jest chore?
tylko może w FRK

edit: sorry mkm, nie cytuj, a linkuj filmy
nie chcę linków do stron, że niby "trump powiedział", bo jego wypowiedzi są tak zmieniane jak wypowiedzi naszego Korwina

Krzyzak - 22-03-2016, 09:04

Wczoraj dzięki uprzejmości Marcino, dłubałem w jego garażu (kanał!) przy Scenicu. Wymienione uszczelnienie wybieraka biegów - francuzi dali ciała przy całym projektowaniu tej skrzyni.
Przy okazji stwierdzony kolejny wyciek - ze skrzyni na pokrywie 5 biegu oraz na silniku najprawdopodobniej spod uszczelniacza wału (zmieniany we wrześniu wraz z rozrządem) - znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane...
Ogólnie jakość części w tym aucie jest taka, że aż nie chce się wypowiadać.
Przy okazji zniszczyłem manszetę przegubu... kolejna robota...

Piwor - 22-03-2016, 21:31

Krzyzak napisał/a:
znów "jakość" NOK wychodzi... tylko 10 tkm przejechane...

A kto to pakuje do europy? :D

deejay - 22-03-2016, 22:33

Krzyzak napisał/a:
ze skrzyni na pokrywie 5 biegu

Darek ratuje cię nowy dekiel i nowa uszczelka , bo inaczej bedziesz miał wiecznie wyciek .

Krzyzak - 23-03-2016, 08:29

Nie mam sił do tego parcha. Wczoraj wieczorem gdy był odpalony ciepły to się dławił i mrugały kontrolki alternatora i ciśnienia oleju... Ja jednak nie chce już nic francuskiego...
Bartek - nowy dekiel??? - nie wystarczy zdjąć i złożyć na Dirco?

Bartek - 23-03-2016, 13:06

Cytat:
Nie mam sił do tego parcha

Samochód na F pełną gębą przecież..... ale nie martw się ja o porządnym niemieckim :wink: sprzęcie też mam swoje zdanie, którego tu nie wypowiem, bo paseczek zarobię

Krzyzak - 23-03-2016, 13:34

Dokładnie Bartku, dziś znów wyjechałem srebrnym - cicho, wygodnie, prowadzi się jak gokart.
Na szczęście ta obudowa 5 biegu jest dość tania - ori z oringiem to 70 zł, do przeżycia.
Tylko czeka mnie demontaż rozrządu co nie jest miłe - miejsca tak mało, że rączki dziecka miałyby problem...

Jogurt - 23-03-2016, 20:21

Krzyzak napisał/a:
zapadła decyzja o sprzedaży bordowego Galanta
Darek no co Ty... Prima aprilis dopiero za tydzień.
Marcino - 23-03-2016, 23:59

Krzyzak napisał/a:
Wczoraj dzięki uprzejmości Marcino

Bylo całkiem miło:) Mam nadzije że wybierak już ne pocieknie, aco do reszty to cóz.... czasem lepszy gnijacy galant no bo tak jak napsałeś...
Krzyzak napisał/a:
wygodnie, prowadzi się jak gokart

Krzyzak - 24-03-2016, 08:34

Marcino napisał/a:
Mam nadzije że wybierak już ne pocieknie
ja też, na forum Reno piszą, że mają te patenty już bardzo długo i jest OK
jak wyjechałem to już w Tczewie miałem taki dziwny efekt jakby ktoś do opony przyłożyć coś plastikowego - takie brzęczenie; ale tylko podczas jazdy po łuku; po 3-4 razach zniknęło i jest cicho
biegi wchodzą ciężej i taka jest różnica, ale myślę, że się wyrobi...
jeszcze raz dzięki za wszystko
(zbieżność jest niemal idealna)

Marcino - 25-03-2016, 23:01

Krzyzak napisał/a:
(zbieżność jest niemal idealna)

Sprawdzałeś??? he he ..

Krzyzak - 17-04-2016, 19:57

Marcino napisał/a:
Sprawdzałeś?
Jeszcze nie sprawdzałem. Będę jeszcze zmieniał opony na letnie to wtedy się za jednym zamachem załatwi.
A teraz zagadka: co tu jest nie halo (sory za jakość, robione kalkulatorem)?:

newsy z Parcha jak nazywam Scenic to zegary - już 2x zdarzyło się, że nagle przestały działać - zgasło wszystko poza kontrolką świateł, obrotomierz i prędkościomierz na 0...
robiłem test zegarów :) - nawet mają coś takiego - wychodzi, że są sprawne... czasem brak sił...
bo wiecie - to nie jest jedyna rzecz jaką się robi mając francuza - np. normą jest brak masy w lampach, więc musiałem ciągnąć osobne kable do nich... inaczej są jaja na desce rozdzielczej gdy jest mokro albo nie działają jakieś żarówki a napięcie na czujnikach cofania wariuje (już mi 1 centralkę spaliło)
wycieraczki też nie mogą być sterowane normalnie - muszą być podpięte pod komputer, który notorycznie gubi ich ustawienia... stąd - pomimo sprawności wszystkich podzespołów elektrycznych po drodze - nie działa mi tylna wycieraczka
mógłbym narzekać długo... nawet zaczyna rdzewieć na nadkolach z tyłu :)