Nasze Mi¶ki - Polarny ninja
rosomak1983 - 05-09-2010, 22:31
| londolut napisał/a: | | Swego czasu polowałe¶ na jedn± chyba 1,5 roku... |
dokładnie to 0,5 roku
Moze pora zrobic odelwy albo EVO look ......
chwile sie bARDZOOOOO zdenerwowałem ale w sumie niepotrzebnie. Jakos dam rade cos sie wymysli Nie zmienia to faktu ze kultura na parkingach itp siega dna...
To juz druga sytuacja gdy ktos mi cos rozwala i bierze dupe w troki...
Ja_good - 05-09-2010, 22:31
| rosomak1983 napisał/a: | Mysle tez nad zderzkiem EVO III który mam w piwnicy.
Moze pora go wyjac i założyć. Co wy na to ???? |
wyciagaj z piwnicy bo zaplesnieje
mysle ze dobrze by wygladal.
j-rules - 06-09-2010, 00:04
z tymi ramkami to trza mailowac/dzwonic po ogloszeniach z allegro nawet sprzedazy claych aut. Jak tak dorwalem (co prawda za 100) no ale dorwalem. Odlew nigdy nie bedzie taki jak ori - ori ma fajna, unikalna fakture
A ogolnie to wspolczucia
mkm - 06-09-2010, 00:18
| rosomak1983 napisał/a: | :
Skad teraz wziasc taka osłone... Mysle tez nad zderzkiem EVO III który mam w piwnicy.
Moze pora go wyjac i założyć. Co wy na to ???? |
Ja mysle, ze to znak...
Zakladaj EVO, a jak znajdziesz ramke to wrocisz do serii (albo i nie ).
Nie ukrywam, ze jestem bardzo ciekaw jak bedzie wygladac z tym zderzakiem.
rosomak1983 - 06-09-2010, 16:11
Fotka o czym juz pisałem i nie chce wiecej
Co do swapa to znów nie zaczałem ale juz przewiozłem silnik w odpowiednie miejsce moim pojazdem bojowym do zadań specjalnych
Jutro zaczynam albo kogos
jacek11 - 06-09-2010, 17:17
| rosomak1983 napisał/a: | | To juz druga sytuacja gdy ktos mi cos rozwala i bierze dupe w troki... |
Pupę,się pisze I ruszaj z tym swapem,bo zima idzie
Wszyc - 06-09-2010, 20:05
| rosomak1983 napisał/a: | Co do swapa to znów nie zaczałem ale juz przewiozłem silnik w odpowiednie miejsce moim pojazdem bojowym do zadań specjalnych |
Prawie jak stratopolonez też miał silnik z tyłu
Kleju - 06-09-2010, 20:16
| jacek11 napisał/a: | | I ruszaj z tym swapem,bo zima idzie |
Zim± się najlepiej robi Przynajmniej nie kusi, żeby pojeĽdzić
rosomak1983 - 07-09-2010, 22:04
Swap zaczety co prawda póznym popołudniem ale skończyło sie na tym ze komora jest pusta i skrzynia sciagnieta... Jutro CDN
Ja_good - 07-09-2010, 22:38
jedziesz panie z tym koksem jak wyrobisz sie przed mrozami to moze na jakies foto sie ustawimy
rafq - 08-09-2010, 00:01
Przed mrozami to ja widzę napęd na obie osie (o szczegółach gadaj ze Steinem) !!! Gratki za ruszenie tematu swapa.
rosomak1983 - 08-09-2010, 08:14
| rafq napisał/a: | | (o szczegółach gadaj ze Steinem) |
rafq, prosze o info na priv
rosomak1983 - 09-09-2010, 13:53
A wiec silniczek 1.8 GTi połaczony ze skrzynia z 1.6 lezy juz w komorze.
Pozostała kwestia elektryki bo wiazaka z protona LSR ma inne kostki przy wyjsciu na wiazke stacyjki i zegarów Tak wiec zamówiłem wiazke od zwykłego Gti- mitsubishi. Zobaczymy jak przyjdzie czy zgra sie z kompem z (produkownym przez mitsubishi) protona.
Rozumiem ze wiazka mitsubishi na silnik najdzie.
Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6 a za to sa jakies mniej wiecej pod modułem zapłonowym.
Tez tak macie u siebie w GTI ????
Póki co misiek czeka na wiazke, stoi sobie na kołach i własnie została wycieta szyba przednia w celu usuniecia rdzy (byla zaraz przy uszczelce górnej) oraz załozenia Prawie nowej szyby
Kleju - 09-09-2010, 15:19
| rosomak1983 napisał/a: | Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6 a za to sa jakies mniej wiecej pod modułem zapłonowym.
Tez tak macie u siebie w GTI ???? |
U mnie też tak jest. W glxi faktycznie jest czujnik w chłodnicy. | rosomak1983 napisał/a: | | Zobaczymy jak przyjdzie czy zgra sie z kompem z (produkownym przez mitsubishi) protona |
Po składaniu swojego wiem, że mog± być jakie¶ niezapowiedziane komplikacje Zawsze chwaliłem inżynierów japońskich, że wszędzie robi± inne kostki, czyli teoretycznie nie idzie się pomylić... Dopóki nie podpi±łem odwrotnie zegarów, to że kostka od przeł±cznika zespolonjego jest taka sama a kabelki s± inne i nie działa itd
Krzyzak - 10-09-2010, 07:35
| rosomak1983 napisał/a: | | Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6 |
były 2 konstrukcje - czujnik w chłodnicy albo sterowanie wentylatorem przez ECU poprzez czujnik temperatury silnika
|
|
|