To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Polarny ninja

rosomak1983 - 05-09-2010, 22:31

londolut napisał/a:
Swego czasu polowałe¶ na jedn± chyba 1,5 roku...

dokładnie to 0,5 roku :P :P :P
Moze pora zrobic odelwy albo EVO look ......
chwile sie bARDZOOOOO zdenerwowałem ale w sumie niepotrzebnie. Jakos dam rade cos sie wymysli :D :D :D Nie zmienia to faktu ze kultura na parkingach itp siega dna...
To juz druga sytuacja gdy ktos mi cos rozwala i bierze dupe w troki...
:roll: :roll: :roll:

Ja_good - 05-09-2010, 22:31

rosomak1983 napisał/a:
Mysle tez nad zderzkiem EVO III który mam w piwnicy.
Moze pora go wyjac i założyć. Co wy na to ????

wyciagaj z piwnicy bo zaplesnieje :lol:
mysle ze dobrze by wygladal. :)

j-rules - 06-09-2010, 00:04

z tymi ramkami to trza mailowac/dzwonic po ogloszeniach z allegro nawet sprzedazy claych aut. Jak tak dorwalem (co prawda za 100) no ale dorwalem. Odlew nigdy nie bedzie taki jak ori - ori ma fajna, unikalna fakture ;)

A ogolnie to wspolczucia :|

mkm - 06-09-2010, 00:18

rosomak1983 napisał/a:
:
Skad teraz wziasc taka osłone... Mysle tez nad zderzkiem EVO III który mam w piwnicy.
Moze pora go wyjac i założyć. Co wy na to ???? :D

Ja mysle, ze to znak...
Zakladaj EVO, a jak znajdziesz ramke to wrocisz do serii (albo i nie :mrgreen: ).
Nie ukrywam, ze jestem bardzo ciekaw jak bedzie wygladac z tym zderzakiem.

rosomak1983 - 06-09-2010, 16:11

Fotka o czym juz pisałem i nie chce wiecej :wink:

Co do swapa to znów nie zaczałem ale juz przewiozłem silnik w odpowiednie miejsce moim pojazdem bojowym do zadań specjalnych :wink:

Jutro zaczynam albo kogos :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:

jacek11 - 06-09-2010, 17:17

rosomak1983 napisał/a:
To juz druga sytuacja gdy ktos mi cos rozwala i bierze dupe w troki...

Pupę,się pisze :wink: :) I ruszaj z tym swapem,bo zima idzie :)

Wszyc - 06-09-2010, 20:05

rosomak1983 napisał/a:
Co do swapa to znów nie zaczałem ale juz przewiozłem silnik w odpowiednie miejsce moim pojazdem bojowym do zadań specjalnych :wink:

Prawie jak stratopolonez też miał silnik z tyłu :D :D :D

Kleju - 06-09-2010, 20:16

jacek11 napisał/a:
I ruszaj z tym swapem,bo zima idzie

Zim± się najlepiej robi ;) Przynajmniej nie kusi, żeby pojeĽdzić :D

rosomak1983 - 07-09-2010, 22:04

Swap zaczety co prawda póznym popołudniem ale skończyło sie na tym ze komora jest pusta i skrzynia sciagnieta... :wink: Jutro CDN

Ja_good - 07-09-2010, 22:38

jedziesz panie z tym koksem :D jak wyrobisz sie przed mrozami to moze na jakies foto sie ustawimy :D :P :roll: :?:
rafq - 08-09-2010, 00:01

Przed mrozami to ja widzę napęd na obie osie (o szczegółach gadaj ze Steinem) !!! :D Gratki za ruszenie tematu swapa. ;)
rosomak1983 - 08-09-2010, 08:14

rafq napisał/a:
(o szczegółach gadaj ze Steinem)

rafq, prosze o info na priv :)

rosomak1983 - 09-09-2010, 13:53

A wiec silniczek 1.8 GTi połaczony ze skrzynia z 1.6 lezy juz w komorze. :)

Pozostała kwestia elektryki bo wiazaka z protona LSR ma inne kostki przy wyjsciu na wiazke stacyjki i zegarów :? Tak wiec zamówiłem wiazke od zwykłego Gti- mitsubishi. Zobaczymy jak przyjdzie czy zgra sie z kompem z (produkownym przez mitsubishi) protona.
Rozumiem ze wiazka mitsubishi na silnik najdzie.
Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6 a za to sa jakies mniej wiecej pod modułem zapłonowym.
Tez tak macie u siebie w GTI ????

Póki co misiek czeka na wiazke, stoi sobie na kołach i własnie została wycieta szyba przednia w celu usuniecia rdzy (byla zaraz przy uszczelce górnej) oraz załozenia Prawie nowej szyby :wink:

Kleju - 09-09-2010, 15:19

rosomak1983 napisał/a:
Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6 a za to sa jakies mniej wiecej pod modułem zapłonowym.
Tez tak macie u siebie w GTI ????

U mnie też tak jest. W glxi faktycznie jest czujnik w chłodnicy.
rosomak1983 napisał/a:
Zobaczymy jak przyjdzie czy zgra sie z kompem z (produkownym przez mitsubishi) protona

Po składaniu swojego wiem, że mog± być jakie¶ niezapowiedziane komplikacje :mrgreen: Zawsze chwaliłem inżynierów japońskich, że wszędzie robi± inne kostki, czyli teoretycznie nie idzie się pomylić... Dopóki nie podpi±łem odwrotnie zegarów, to że kostka od przeł±cznika zespolonjego jest taka sama a kabelki s± inne i nie działa itd :D

Krzyzak - 10-09-2010, 07:35

rosomak1983 napisał/a:
Zauważyłem ze w chłodnicy z protona nie ma czujnika temperatury jak jest w 1.6

były 2 konstrukcje - czujnik w chłodnicy albo sterowanie wentylatorem przez ECU poprzez czujnik temperatury silnika