[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
Zhan - 03-04-2012, 18:20
Witam,
Jako, że nigdzie nie mogę znaleźć Tokico na tył postanowiłem kupić te mocniejsze Kayaby. Zastanawia mnie tylko czy one mają podobną charakterystykę co zwykłe Kayaby czy należy się spodziewać innych odczuć? Na zwykłych jeździło mi się dobrze, co prawda jeden zaczął się wylewać po jakimś pół roku od montażu ale póki nie wylał się całkiem trzymał nieźle.
pozdrawiam
badmdfk - 11-04-2012, 09:13
Witam!
Potrzebuję porady tak na szybko. Muszę wymienić amorki z przodu w moim galu co możecie polecić w rozsądnej cenie tak do 200 zł. max(dobrze by było troszku mniej ).
Juiceman - 11-04-2012, 09:19
KYB'y albo Reflexy Monroe Ja płaciłem za reflexy u Malika ·135pln
badmdfk - 11-04-2012, 09:23
Juiceman, Dzięki za szybką odpowiedź poczytałem chwilę i widzę że polecają też Tokico tylko nie wiem które lepsze olejowe czy gazowe bo z tego co widzę są obydwa.
pit696 - 11-04-2012, 12:52
witam mam pytanie czy beda pasowaly amortyzatory do galanta 2001 z 97? nadwozie takie same rowniez silnik i skrzynia ta sama.(2.5 v6 auto kombi)
Marcino - 11-04-2012, 14:30
| pit696 napisał/a: | | witam mam pytanie czy beda pasowaly amortyzatory do galanta 2001 z 97? nadwozie takie same rowniez silnik i skrzynia ta sama.(2.5 v6 auto kombi) |
Amorki spasują. Sprawdz tylko czy masz takie same spręzyny, bo spręzyny od NIVO nie pasują na zwykłe amorki, a po drugie nie nadaja sie do zwykłych amorków. Tak samo w drugą strone.
Anonymous - 15-04-2012, 12:51
Amortyzatory i sprężyny wymienione nie było tragedii . Tak jak piszą chłopaki dobre ściągacze i klucze podstawa. Dodatkowo wymieniłem prawego banana bo już stukał . Dlugo nie nacieszyłem się jednak jazdą bez stuków gdyż zaczął pukać lewy banan. To zawieszenie największa bolączka Galanta. A jeszcze pytanie o sprężyny.Na tył. Wymieniałem jakiś czas temu ale same amortyzatory. Myślałem że pomoże ale niestety nic nie dało .Gdy autkiem jadą 2-3 osoby jest ok ale gdy już 4 i troche bagaży tył strasznie siada i prowadza po koleinach . Czy regeneracja sprężyn cos da czy lepiej wymienić na nowe. ? teraz już przy każdej wymianie amortyzatorów bede wiedział że jednak warto także wymienić sprężyny .
arturj123 - 15-04-2012, 21:41
| arthes napisał/a: | | .Gdy autkiem jadą 2-3 osoby jest ok ale gdy już 4 i troche bagaży tył strasznie siada i prowadza po koleinach . Czy regeneracja sprężyn cos da czy lepiej wymienić na nowe. ? teraz już przy każdej wymianie amortyzatorów bede wiedział że jednak warto także wymienić sprężyny . |
Czy to aby na pewno wina sprężyn? Bardziej obstawiałbym wytłuczone tuleje na wahaczach z tyłu.
I nie zgodzę się z teorią, że w Galancie ciągle coś pada w zawieszeniu. Pewnie zależy jak trafisz egzemplarz.
polaff - 15-04-2012, 21:48
| arturj123 napisał/a: | | I nie zgodzę się z teorią, że w Galancie ciągle coś pada w zawieszeniu |
Popieram, ja swoim zrobiłem 60km a mieszkam w znanym wszystkim włocławku - znanym z dziur.... nic w zawieszeniu nie wymieniałem.....
fj_mike - 15-04-2012, 22:15
W ponad 10 letnim aucie zawieszenie ma prawo powiedzieć dość. Nie oszukujmy się, nowych aut nie kupiliśmy
misiu-bisi - 20-04-2012, 21:11
ostanio wsadziłem na przód kyaby gazowe i qrde inne auto, już nie szlleje na szosie ale w znane zakręty jakoś mogę wchodzić 30 km/h szybciej:) za wymianę wypłaciłem sam sobie 4-ro pak:)
matu - 21-04-2012, 18:31
Ja mam to samo co arthes. Jak wsiada mi do auta na tyl 2-3 osoby to strasznie siada i tyl lata po calej drodze. Jak bylem na stacji kontroli pojazdow mechanik sprawdzal i powiedzial ze procz lacznika lewego wszystko ok. To w takim razie co moze powodowac ze tak siada i lata po calej drodze.
fj_mike - 21-04-2012, 18:47
| matu napisał/a: | | To w takim razie co moze powodowac ze tak siada i lata po calej drodze. |
Zużyte tuleje tylnego zawieszenia. Poczytaj trochę tematów w tym dziale, wiele rzeczy się wyklaruje
matu - 21-04-2012, 21:05
Dzieki. Chetnie bym poczytal ale pracuje po 12h dziennie 7 dni w tygodniu i troche mi sie nie chcce jak przychodze do domu
Anonymous - 22-04-2012, 15:10
a zapomniałem dodać że wzdłużny z tylu też wymieniałem prawy. Czyli które mogą odpowiadać za to ze tył tak siada ?
|
|
|