Nasze Miśki - Jak wino...
danino88 - 07-08-2012, 23:38
w końcu się przejedziemy vr4
sveno - 07-08-2012, 23:52
danino88 napisał/a: | w końcu się przejedziemy vr4 | no ja myśle, już zapowiedziałem Magdzie, że to jedna z większych atrakcji dnia
m6riano - 08-08-2012, 18:42
sveno napisał/a: | widzę, że u Ciebie to syzyfowa praca, za pół roku zamarzy Ci się czerwony... |
nie żadna syzyfowa..w całym aucie mam niebieski i koloru raczej nie zmienie..no może jak zmienie auto na inne w innym kolorze..to wtedy pomyśle..
a kwestia przerabiania jest tego typu że po prostu na rynku nie ma kolorowych taśm 600, więc je sam robie..;-)
tak samo jest z kierunkami..zrobiłem na pomarańczowych 3528/600 ale coś słabo dają więc niebawem pojade kupić jakieś mocniejsze..;-)
potrzeba matką wynalazku..;-)
sveno - 11-08-2012, 17:07
Mam dokładki Wielkie podziękowania dla fj_mike i robertdg
Przytargałem tylną półkę w jasnym kolorze, jest też lampka trzeciego stopu ale niestety maskownic głośników brak.
Odebrałem resztę kanapy od danino88 i natychmiast rozebrałem ją na części pierwsze, znalazłem kaletnika który przeszyje "nowe" elementy w fotele w miejsce przetartych, tylko nie wiem kiedy bo czasu brak na wymontowanie foteli i obdarcie ich ze skóry
sveno - 20-08-2012, 15:26
dzisiejszy powrót z wakacji zaowocował nowymi dźwiękami: bardzo nieprzyjemne tarcie połączone z niemiłosiernym skrzypieniem dobiegające z tylnego lewego koła podczas lekkiego hamowania. Chwila wolnego dzisiaj w pracy, auto w górę, koło out, szybkie oględziny i diagnoza: okładzin wewnętrznego klocka nie stwierdzono, zewnętrzny ok bo około 4mm okładziny jest, podobnie jak na obydwu klockach prawego koła. Chyba zapiekły się prowadnice i tłoczek dociskał tylko wewnętrzny klocek
Zaciski i tak miałem regenerowac i malować przed zlotem, więc teraz dostaną nowe klocki pytanie jakie?
Tarcza z zewnątrz jest ok. Zobaczymy co od środka się dzieje, najwyżej się przetoczy.
Skąd wziąć zestaw gumek na tylny zacisk skoro Malik jest do 3 września na urlopie?
fj_mike - 20-08-2012, 15:29
sveno napisał/a: | Skąd wziąć zestaw gumek na tylny zacisk skoro Malik jest do 3 września na urlopie? |
Dostaniesz w każdym sklepie. Zmierz tylko średnicę tłoczka, podam tobie numer katalogowy autofrena.
Tomek - 20-08-2012, 15:30
sveno, mogę Cię poratować zestawem zacisków (pożyczka), jakbyś chciał
tarcze jeśli nie mają dziur na pół cm, to przetocz,
ja założyłem na tyle tarcze Oyodom, a klocki w pudełku Roadhouse (w środku TRW)
i jak na tył, to się sprawdzają dobrze
a cena niska
fj_mike - 20-08-2012, 15:34
D4426 jest dla tłoczka ø35mm
http://www.seinsa.es/ref/85367/1
sveno - 20-08-2012, 15:41
fj_mike, to standardowe zaciski z przedlifta, zresztą z tylu były tylko jedne zaciski do każdej wersji więc chyba nie trzeba mierzyć? Zresztą teraz nie mam nawet jak tego zrobić.
Tomek pożyczka nie wchodzi w grę, jak nie da się moich zregenerowac to kupię od Ciebie drugie jest wogóle możliwość że nie będzie się dało ich zregenerowac?
A tak poza to galant śmiga aż miło. Połyka kilometry (ostatni tydzień to prawie 1500km) i nawet dymka z tylu nie zostawi.
Tomek - 20-08-2012, 15:44
sveno napisał/a: | Tomek pożyczka nie wchodzi w grę, |
ale nieoprocentowana
sveno napisał/a: | Tomek pożyczka nie wchodzi w grę, jak nie da się moich zregenerowac to kupię od Ciebie drugie jest wogóle możliwość że nie będzie się dało ich zregenerowac? |
jakbyś chciał je wyciągnąć i ew. malować, to lepiej mieć coś na podmiankę w zanadrzu, co by auto jezdliwe było, i wtedy masz sporo czasu na zrobienie hamulcy
ale jak wolisz
sveno - 20-08-2012, 15:57
w Krakowie i tak nie mam nawet gdzie tego rozkręcić, chyba że Jackall będzie miał czas, więc muszę z tym jechać na wieś, jak będę robił to i tak muszę zrzucić tarcze i zobaczyć co tam w środku się ze szczękami dzieje (ręczny jest ok ale grzechem byłoby nie prawdzić) no i ewentualne toczenie i malowanie także i tak auto będzie nie na chodzie, ale dzięki za propozycje. Zastanawiam się też nad wymiana sprężyn, wtedy tył będzie na kompleksowo zrobiony, no ale znaczymy na ile budżet pozwoli.
WINIU1990 - 20-08-2012, 17:17
No rzeczywiście prawie taki sam jak mój Rekin w środku żeby nie zegary HC to toćka w toćkę a i CB radio w tym samym miejscu chcę zamontować.
Hugo - 20-08-2012, 18:14
sveno napisał/a: | Chyba zapiekły się prowadnice i tłoczek dociskał tylko wewnętrzny klocek | Najprawdopodobniej. sveno napisał/a: | nowe klocki pytanie jakie? | Ja mam JAPANPARTS za chyba 40 zł/kpl. i wszystko gra. fj_mike napisał/a: | Dostaniesz w każdym sklepie | Zgadza się, tak kupowałem do swojego. Średnicę tłoczka masz na 99,999% 35 mm. sveno napisał/a: | jest wogóle możliwość że nie będzie się dało ich zregenerowac? | Raczej nie, pytanie tylko jak tam tłoczek (czy nie ma wżerów). U mnie były jak nowe, ale ciężko pracowały na starych uszczelnieniach. Po regeneracji jest bajka, tłoczki wciskam jednym palcem.
szklarz - 20-08-2012, 20:00
sveno proponuję podjechać do INTERCARS na ul. Żmujdzkiej. Części dostępne od ręki lub na kolejny dzień. Ceny przystępne. Zestawy regeneracyjne będą bez problemu i niedrogie.
diabelll - 20-08-2012, 21:00
jak cos chcesz to wal na priva klocki proponuje ate w dobrej cenie wszystko sie zalatwi i nie jedz do ic drogo tam nie przecietnie chyba ze masz ceny hurtowe
|
|
|