Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 24-12-2019, 22:00
Wow. Ale się dyskusja tu rozwinęła. Pamiętajcie tylko że oceniacie fotografie samochodu a ja zrobiłem ich naprawdę dużo żeby tak wyszło jak teraz. Kwestia aparatu w telefonie. Mogłem przecież wrzucić coś takiego i zbierać gratulacje z wykonanej roboty:
Ale co niektórzy nie pamiętają, że są w temacie Krzysztofa, nie mirasa handlarza, że powiedziałem że maluje bo to żaden wstyd, że złaził klar i było paskudnie, że we Francji było już malowane.
slaTy byś nie zaakceptował? Trudno, podobnie jak LPG i tuningi. Dla mnie jest teraz o niebo lepiej niż było bo znam każdy milimetr tego auta. A odcienie...dzisiaj jest maska jutro może być z carbonu. Szkoda życia. Wesołych świąt!
mkm - 25-12-2019, 21:12
Bzyk_R1, daj znać jak będziesz się wybierał do Krakowa.
Jeżeli faktycznie te błotniki i zderzak Francuzi malowali to jest jeszcze nadzieja
To mniejsze zdjęcie niewiele zmieniło... Z odcieniami już tak jest. Jak raz zobaczysz to już nieodzobaczysz
Ja oczekiwałem takich
Na tym Spejsie jest pokaz lakierniczy co się da zrobić ze srebrnym. Ogólnie zrobione jest większość tego czego się "nie da"
Hugo - 25-12-2019, 22:24
mkm napisał/a: | Z odcieniami już tak jest. Jak raz zobaczysz to już nieodzobaczysz | Dokładnie tak jak piszesz, choć są osoby, które nie widzą żadnych różnic w odcieniach, a nawet w różnicach kolorów niemalże
Bzyk_R1 - 30-01-2020, 20:39
Dawno nic nie pisałem. Dzisiaj udało się zamontować oryginalną rozpórkę z Lancera CS. Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek. Przeszkadza zbiorniczek płynu hamulcowego i jego mocowanie. Trzeba było go obniżyć przesunąć i dorobić dłuższy przewód. Potem IC. Jak macie oem to trąba słonia będzie wadzić, u mnie z FMIC weszła na styk. Musiałem nieco przerobić mocowanie chłodnicy oleju. Ostatecznie siadło to tak:
Podpowiedzcie mi, czy po jakimś czasie trzeba dokręcić rozpórkę jak się "ułoży" ? Po pierwszych metrach słychać było małe trzaski które ucichły za chwilę. Czy po prostu jak dokręciłem to tak ma być?
Jutro wizyta na Podkarpaciu u Staszka. Jadę po długo wyczekiwane fanty. Nareszcie.
Turbocbr - 30-01-2020, 21:38
Fajnie to wygląda napisz później czy jest różnica w prowadzeniu auta
Co do dokręcania proponował bym każdą nakrętkę pojedynczo odkręcić odtłuścić zarówno nakrętkę i śrubę ,
następnie dwie kropelki Kleju do Gwintów na śrubę np Loctite 243 dokręcić z momentem 60Nm
Marcino - 31-01-2020, 09:32
Taka nie za mocna ta rozpórka porównując do galantowej z Vr
Bzyk_R1 - 31-01-2020, 18:08
Marcino, zgadza się. Ale jest o wiele mocniejsza niż fabryczna
Wszystko się wyjaśniło. Niepotrzebnie wyjąłem te metalowe talerzyki/podkładki które są przykręcane u góry na kielichy. Bez nich rozpórka nie siadła i nie była wycentrowana. Szybka akcja w stodole u Staszka, talerzyki podłożone i nastała cisza. Rozpórka siedzi idealnie.
Bzyk_R1 - 01-02-2020, 21:53
Jedziemy dalej z tematem. Jakiś czas temu sprzedałem blow off Pro.Perfekta i wróciłem do fabrycznego DV. Efekt był taki że auto miało prawie 0,2b mniejsze doładowanie, przestało psykać i jeździło gorzej. Podczas ostatniej wizyty u Staszka zakupiłem od niego oryginalny zawór upustowy HKS atmosferyczny. Dokupiłem też zaślepkę dolotu Pro.Perfekt 30mm i zamontowałem wszystko na miejscu.:
Auto jeździ lepiej, doładowanie wróciło do normy, potrafi zapikować do 1,6b. Co ciekawe atmosferyczny HKS nie robi kłopotów z gaśnięciem. Zrobiłem sporo testów i nie przylało mi Outka ani razu. A dźwięk...no cóż tego właśnie chciałem pod maską. Kolejny mod z tych must have gotowy. Kolejne wyzwanie to doposażenie Outlandera w tempomat. Tam będzie grubo. Do zobaczenia.
mkm - 01-02-2020, 22:02
Hmmm... Ja tam elektrykiem, ani strażakiem nie jestem, ale... czy ten filterek to tak nie za blisko tych klem sobie podryguje?
Bzyk_R1 - 02-02-2020, 09:21
Trochę jest za blisko ale filterek jest nieruchomy, nie ma możliwości żeby latał na boki i zwarł. No i dodatkowo nie mam tego kapturka z dodatniej klemy.
jacek11 - 02-02-2020, 11:07
Bzyk_R1 napisał/a: | Kolejne wyzwanie to doposażenie Outlandera w tempomat. Tam będzie grubo. Do zobaczenia. |
Dasz radę. Ja w galu montowałem, więc dlaczego Tobie ma się nie udać
Filterek pasuje trochę przesunąć, bo przewody gumowe blisko plusowej klemy idą, i mogą się przetrzeć. Chyba że na fotce tak widać tylko.
Chevaller - 02-02-2020, 17:05
Gdyby ktoś chciał iść w ślady Krzysztofa i pozbyć się Blow off'a z properfect to chętnie odkupie
Bzyk_R1 - 03-02-2020, 17:48
Edit
Bzyk_R1 - 03-02-2020, 17:50
Dobra teraz widok ogólny. Obudowę filtra spróbuję jeszcze poddać działaniu opalarki. Bo pije każdą ilość chemii i bez skutku.
mkm - 03-02-2020, 22:12
Bzyk_R1, coś jest nie halo z tą rozpórką, albo z kielichami.
Wg. mnie ona jeszcze nie siadła - pytanie dlaczego?
Zwłaszcza strona od pasażera jest dziwnie w górze.
|
|
|