Nasze nieMiśki ;-) - Hybrid Synergy Drive :)
mackbeth - 14-02-2018, 20:15
Spoko, ale jednak nie każdy po prostu ma. Assistance nie zapewni hotelu na noc na czas czekania aż jakiś sklep/ wulkanizator się otworzy:) Chyba że czegoś nie wiem, w sumie nie myślałem że potrzebuję assistance, zawsze miałem koło na zmianę
Owczar - 14-02-2018, 20:24
Też lubię mieć koło. Ale w sumie assistance zapewnia poczucie bezpieczeństwa nie tylko zlapaniu gumy.
Bartku, drogo taki nowy zestaw wyszedł?
deejay - 14-02-2018, 20:28
Nowe papcie juz czekają na założenie . Dopłynęły także uszczelki drzwi , wiec tak samo wpadną na swoje nowe miejsce . Patent zapożyczony z Renault
https://pl.aliexpress.com/item/2x85cm-Auto-rubber-seal-strip-noise-insulation-seal-tirm-car-Front-Rear-Door-Edge-weatherstrip-dustproof/32802235663.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.jfTB2T
.
Owczar - 14-02-2018, 20:57
Opony widzę bez kompromisów
Takie uszczelki są fabrycznie w lexie - montaż inny, ale wypełniają właśnie te szczeliny.
lobuzek - 14-02-2018, 20:57
Z tymi uszczelkami ciekawy pomysł. Jak to się sprawdza w praktyce? Bo ja ostatnio przy zmianie audio w Accordzie wygłuszyłem wszystkie drzwi matami bitumicznymi i pianką, a dodatkowo starczyło mat na wygłuszenie pod tylna kanapą. O dziwo, Accord mimo że kombi, to ma naprawdę fajnie wygłuszoną część bagażową i nie generuje stamtąd hałasu. W tej chwili barierą nie do przeskoczenia są szyby.
Efekt jest taki, że przy fabrycznym audio głośniki Morel Maximo i subwoofer JBL Basspro SL grają znakomicie.
deejay - 14-02-2018, 21:03
Owczar napisał/a: | Takie uszczelki są fabrycznie w lexie - montaż inny, ale wypełniają właśnie te szczeliny. |
Takie uszczelki zatrzymują naprawdę sporo hałasu , a po drugie mamy trochę czyściej od wewnętrznej strony słupka .
Do kpl czekam jeszcze na ten typ uszczelki , który tez jest w mojej Reni i Lexus tez chyb aja posiada .
https://pl.aliexpress.com/item/P-type-car-sound-insulation-seal-sealing-rubber-strip-sealing-Noise-Weather-Rubber-for-2012-2013/32305403794.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.tPUESy
Krzyzak - 14-02-2018, 21:03
Też będę zamawiał crossclimate do siebie. Tylko jeszcze nie wiem czy do Leona czy do Galanta...
Do Leona mam 2 komplety opon, więc jak kupię fajne felgi to będę wymieniał całość. Opony fajne, bo letnie to Dunlop Sport MAXX RT a zimóki Nokian WR D4.
A jak nie kupię felg, to crossclimate kupię do bordowego Galanta bo ostatni rok jeździł na starych zimówkach 15" i podobno już do jakiegoś czasu te opony nadają się na śmietnik - bieżnik bardzo spoko, tyle że mają bicie po obwodzie.
O crossclimate słyszałem same pochlebne opinie i jestem mocno zdecydowany na nie.
Krzyzak - 14-02-2018, 21:04
Owczar napisał/a: | Takie uszczelki są fabrycznie w lexie | w leonie też
Owczar - 14-02-2018, 21:16
Krzyzak napisał/a: | Owczar napisał/a: | Takie uszczelki są fabrycznie w lexie | w leonie też |
Seat jak dorośnie, to też chciałby zostać lexusem
deejay - 14-02-2018, 21:20
Owczar napisał/a: | eat jak dorośnie, to też chciałby zostać lexusem |
Torp12 - 14-02-2018, 23:17
deejay napisał/a: | Nowe papcie juz czekają na założenie . |
Takie szerokie kapcie do dość nie mocnego auta? Ło matko:)
joujoujou - 14-02-2018, 23:59
Owczar napisał/a: | Assistance | Jasssssssne. Szczególnie jak jedziesz na lotnisko by dolecieć na ślub kogoś z bliskiej rodziny. Na pewno zdążysz.
Krzyzak - 15-02-2018, 08:36
Cytat: | Seat jak dorośnie, to też chciałby zostać lexusem | wątpię, seat robi bardzo ładne auta teraz - w przeciwieństwie do lexusa
to zupełnie różne grupy cenowe
na nowego lexusa też patrzyłem i co ciekawe w miarę ładny jest tylko ten najtańszy model, ale wciaż nie jest to auto, który chciałbym mieć
deejay - 15-02-2018, 09:11
Torp12 napisał/a: | Takie szerokie kapcie do dość nie mocnego auta? Ło matko:) |
Takie sa fabrycznie zalecane . Chciałem 215 , ale wolę nie stracić gwarancji producenta
Owczar - 15-02-2018, 09:16
joujoujou napisał/a: | Owczar napisał/a: | Assistance | Jasssssssne. Szczególnie jak jedziesz na lotnisko by dolecieć na ślub kogoś z bliskiej rodziny. Na pewno zdążysz. |
Na lotnisko wyjeżdża się z dużym wyprzedzeniem, szczególnie gdy jest to daleka trasa. Wtedy nawet assistance zdąży.
Poza tym biorąc pod uwagę, że statystyczny kierowca, który dba o stan ogumienia łapie gumę 1 raz w całej karierze, to większe jest prawdopodobieństwo, że samochód się popsuje niż, że złapiesz gumę...
Tak jak przykład znajomej. Nowo odebranym passatem nie dojechała do domu bo miała problem ze stacyjką.
Lubię mieć zapas - ale głównie za granicą, gdzie assistance działa w ograniczonym zakresie i w weekend był bym w czarnej D. Ale w PL nie ma co dramatyzować.
|
|
|