To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Akcja Serwisowa

juniorkm7 - 15-12-2018, 15:50

Chodzi o akcje pasek+napinacz i szyberdach
zbyszek902 - 04-04-2019, 12:01

Właśnie otrzymałem wezwanie na akcję serwisową napinacza paska osprzętu. Najbliższy serwis mam w Łodzi i Radomiu. Miał ktoś doświadczenie z tymi punktami?
kajos - 06-04-2019, 10:04

do mnie tez przyszlo zawiadomienie z MMC
a jeszcze na poprzednie akce nie pojechalem bo nie ma za bardzo czasu :cry:
ale u mnie guma szyberdachu sie kruszy wiec chyba do wymiany to jest 8)

szeryf85 - 07-04-2019, 12:17

A ten napinacz paska osprzętu to tylko w benzynie tak?
kajos - 07-04-2019, 12:28

podobno tak
alegator - 12-04-2019, 22:12

witam
dwa dni temu wymienili mi napinacz i zażyczyłem sobie dodatkowo wymianę paska za co zapłaciłem 500 zł. Ale mam pytanie! Jak można wymienić napinacz paska nie sciagając koła i nadkola prawego? A nie ściągnęli bo mam koła zabezpieczone. Po tej wymianie wyraźnie słyszę szum jakiegoś łożyska i zaczynam się martwić. Ten szum pojawia się po dodaniu gazu i jest wyraźny. Przed wymianą nie było go. Co więc moze być przyczyną?

rozalk - 12-04-2019, 22:16

Witam

Można wymienić nie ściągając koła i nadkola. Wystarczy podnośnik.

alegator - 12-04-2019, 22:43

mam jeszcze pytanie o wymianę tego napinacza, jak więc to możliwe skoro zaleca się ściągnięcie nadkola, wymieniałeś tą technologią?

[ Dodano: 12-04-2019, 22:45 ]
A ten szum? Czy to możliwe, że nowy pasek się jakoś układa? Wiem, że powinienem wymienić i rolki ale powiem szczerze, że się zaniedbałem trochę!

athorgal - 18-04-2019, 20:20
Temat postu: JESLI W TEMACIE AKCJI SREWISOWEJ HAMULCÓW
jeśli ktoś chce nich sobie ściagnie i uzupełni swoimi danymi i wyśle do urzędu

czekam już z pół roku
ale jesli by na więcej było to kto wie :)

https://drive.google.com/open?id=1G1AiJa2r0EPwvejMc5Gr6lwPGEA9M9JC

mkm - 21-04-2019, 19:45
Temat postu: Re: JESLI W TEMACIE AKCJI SREWISOWEJ HAMULCÓW
athorgal napisał/a:
czekam już z pół roku

I czekaj dalej trzymając kciuki, żeby ktoś Ci przypadkiem nie odpowiedział, bo to co napisałeś... bez komentarza.
Może coś byś/byście ugrali, ale powtarzam w którymś temacie - wnioski użytkownika są wiesz o co czym potłuc... Od tego jest taki zawód jak RZECZOZNAWCA, żeby od niego rozpoczynać wszystkie akcje "reklamacyjno - spostrzeżeniowo - roszczeniowe".

Te "normalne warunki miejskie" w naszym kraju nie są normalne i RZECZOZNAWCA, podpowiedział Ci, żeby sobie tym zdaniem w kolano nie strzelać... :wink:

Oczywiście życzę powodzenia, bo temat jest drażliwy i znany nie tylko w Mitsu i nie tylko w ostatnich latach, ale czarno to widzę :wink:

elmundialo - 08-05-2019, 22:52

alegator napisał/a:
mam jeszcze pytanie o wymianę tego napinacza, jak więc to możliwe skoro zaleca się ściągnięcie nadkola, wymieniałeś tą technologią?

[ Dodano: 12-04-2019, 22:45 ]
A ten szum? Czy to możliwe, że nowy pasek się jakoś układa? Wiem, że powinienem wymienić i rolki ale powiem szczerze, że się zaniedbałem trochę!

Co do napinacza to nie będę się wypowiadał bo jak go demontowalem prawie dwa lata temu, to ściągnąłem tą osłonę ale nie pamiętam czy to musowo czy nie. W zeszła sobotę wymieniałem rolkę prowadząca i tam osłona nie przeszkadzała. Wg mnie dostałeś nowy napinacz, siła docisku większą i rolka daje znać o sobie. U mnie właśnie tak było. Napinacz dostałem w styczniu nowy a teraz rolkę wymieniłem

juniorkm7 - 31-07-2019, 23:40

Dlaczego serwisy w Warszawie umawiają na "weryfikację" czy wymiana się należy zamiast na wymianę mimo że w listach napisane jest że wymieniają w danym numerze VIN? Najpierw w Markach Autotest tak umówił więc nie pojechałem a dziś zgłosiłem się do AutoGT i też umówili na jutro na weryfikację. Czyżby kantowali?
elmundialo - 01-08-2019, 05:00

juniorkm7 napisał/a:
Dlaczego serwisy w Warszawie umawiają na "weryfikację" czy wymiana się należy zamiast na wymianę mimo że w listach napisane jest że wymieniają w danym numerze VIN? Najpierw w Markach Autotest tak umówił więc nie pojechałem a dziś zgłosiłem się do AutoGT i też umówili na jutro na weryfikację. Czyżby kantowali?
ponieważ ,jeżeli był wymieniany wcześniej we własnym zakresie to nie wymienia ponownie
juniorkm7 - 01-08-2019, 08:43

Ale jeśli nic nie było wymieniane to rozumiem ze wymienia skoro w liscie bylo napisane ze wymieniaja?
elmundialo - 01-08-2019, 10:15

Jasne