Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów
eremita - 15-11-2019, 21:49
Od jakiegoś czasu planowałem wymianę rozrzadu ale jakoś mogłem dojechać do mechaniką
W końcu dojechalem bo sie hamulce kończyły
Grandek ma teraz przejechane 178tys
wymienione zostały
-rozrząd wraz z napinaczem
-pasek osprzętu
-przednie tarcze i klocki
-wyregulowane zawory ( a właściwie sprawdzone bo wiekszości były dobrze ustawione)
- zregenerowany jeden wachacz
eremita - 17-11-2019, 14:35
Collinite robi robote
eremita - 05-03-2020, 09:34
Ma ktoś może wtyki w jakimś ASO bo szukam dobrego rabatu na bagażnik do Grandka
Albo może ktoś ma na sprzedaż lub wie gdzie kupić używkę
Numer części MZ313808
eremita - 24-06-2020, 08:19
Przed przeglądem sprawdzam wszystko czy jest ok po tym jak kiedyś pojechałem i mi 3 żarówki nie świeciły A tu zoonk hamulec ręczny słaby, podkręciłem linke, zaciągam raz jest lepiej, jak zaciągnąłem drugi raz linka strzeliła.
Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał
Jak już musiałem rozbierać hamulce to do wymiany poszły tarcze, klocki i szczęki co by mieć spokój na ługi czas
Minęły już dwa lata jak grandek mnie wozi i jak każdy miesiek którego miałem udowadnia że to Mitsubishi robi dobre auta A i ze nie każde miśki mają problem z rudą
eremita - 30-06-2020, 13:18
Już myślałem że będę musiał kupić belki w serwisie a tu udało się kupić używki za 400zl dwa lata poszukiwań zakończone sulcesem
Belki do relingów insport to prawdziwy biały kruk😉
Krzyzak - 30-06-2020, 23:30
eremita napisał/a: | Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał | to zależy od auta - np. w rekinie robisz to bez problemu - linki wsadza się w podwozie tuż przy dźwigni ręcznego, wszystko dostępne od dołu
ale np. w starszym, czyli w E3x to już musiałem ściągać tapicerkę (którą i tak miałem wyciągniętą do prania)
eremita - 17-11-2020, 00:28
Jakiś czas temu udało mi się zdobyć brakujące dwa elementy auta czyli roleta bagażnika i siatka na wnękę w bagażniku.
Ostatnio kupiłem na alli soczewki bixsenon i żarniki do nich jak tylko dojadą miałem w planie przenieść grandka na jasną stronę mocy . A tu nieoczekiwanie szukając auta dla żony i to z pod znaku nie trzech diamentów a lewarka kupiłem następce grandka. Teraz pociuchu liczę że żonce spodoba się Outlander III i mimo tego że chciała małego Captura zmieni zdanie i będzie chciała śmigać troszkę większym misiem. Jeśli nie, Grandek będzie szukał wlasciciela
CB4W_00 - 17-11-2020, 18:51
Krzyzak napisał/a: | eremita napisał/a: | Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał | to zależy od auta - np. w rekinie robisz to bez problemu - linki wsadza się w podwozie tuż przy dźwigni ręcznego, wszystko dostępne od dołu
ale np. w starszym, czyli w E3x to już musiałem ściągać tapicerkę (którą i tak miałem wyciągniętą do prania) |
Wystarczy wyciągnąć tylną kanapę czy coś jeszcze?
Właśnie parę dni temu strzeliła mi prawa linka, zrobiłem prowizorkę i hamulec działa na jedno koło ale obawiam się że z przeglądem może być problem a przegląd za 3tygodnie.
eremita - 18-11-2020, 13:39
CB4W_00 napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | eremita napisał/a: | Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał | to zależy od auta - np. w rekinie robisz to bez problemu - linki wsadza się w podwozie tuż przy dźwigni ręcznego, wszystko dostępne od dołu
ale np. w starszym, czyli w E3x to już musiałem ściągać tapicerkę (którą i tak miałem wyciągniętą do prania) |
Wystarczy wyciągnąć tylną kanapę czy coś jeszcze?
Właśnie parę dni temu strzeliła mi prawa linka, zrobiłem prowizorkę i hamulec działa na jedno koło ale obawiam się że z przeglądem może być problem a przegląd za 3tygodnie. |
Jeszcze wykładzinę.
CB4W_00 - 18-11-2020, 19:23
A plastiki po bokach też?
eremita - 18-11-2020, 21:34
CB4W_00 napisał/a: | A plastiki po bokach też? |
Z jednej strony tak, plus plastikowe osłony szyn
eremita - 09-12-2020, 11:50
Grandek sprzedany Miesiąc temu nawet by mi to do głowy nie przyszło, zakładałem że autem polatam do chwili kiedy dwie moje pociechy wyrosną z fotelików czyli kilka lat.
Przez ten okres przejechałem prawie 50tys. km praktycznie bez problemowo.
Najważniejsze że diamenty na masce zostają i już nie długo bez zmiany działu założę nowy temat
savagger995 - 09-12-2020, 21:31
Czyli czekamy na zdjęcia kolejnego Galanta
abdul - 10-12-2020, 13:51
Coś mi się wydaje że może to być srebrne kombi
eremita - 12-12-2020, 12:24
[quote="savagger995"]Czyli czekamy na zdjęcia kolejnego Galanta abdul napisał/a: | dul"]Coś mi się wydaje że może to być srebrne kombi |
Do gala pewnie jeszcze wrócę ale typowo jako fun car będzie stał w garażu i wyjedzie w słoneczna niedzielę i musi to być VR😁
Grandek został zmieniony na Outlandera III 😀
|
|
|