To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów

eremita - 15-11-2019, 21:49

Od jakiegoś czasu planowałem wymianę rozrzadu ale jakoś mogłem dojechać do mechaniką :oops:
W końcu dojechalem bo sie hamulce kończyły :D
Grandek ma teraz przejechane 178tys
wymienione zostały
-rozrząd wraz z napinaczem
-pasek osprzętu
-przednie tarcze i klocki
-wyregulowane zawory ( a właściwie sprawdzone bo wiekszości były dobrze ustawione)
- zregenerowany jeden wachacz

eremita - 17-11-2019, 14:35

Collinite robi robote :D

eremita - 05-03-2020, 09:34

Ma ktoś może wtyki w jakimś ASO bo szukam dobrego rabatu na bagażnik do Grandka :mrgreen:
Albo może ktoś ma na sprzedaż lub wie gdzie kupić używkę :mrgreen:
Numer części MZ313808

eremita - 24-06-2020, 08:19

Przed przeglądem sprawdzam wszystko czy jest ok po tym jak kiedyś pojechałem i mi 3 żarówki nie świeciły :P A tu zoonk hamulec ręczny słaby, podkręciłem linke, zaciągam raz jest lepiej, jak zaciągnąłem drugi raz linka strzeliła.
Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał :doubt:
Jak już musiałem rozbierać hamulce to do wymiany poszły tarcze, klocki i szczęki co by mieć spokój na ługi czas :D

Minęły już dwa lata jak grandek mnie wozi i jak każdy miesiek którego miałem udowadnia że to Mitsubishi robi dobre auta :) A i ze nie każde miśki mają problem z rudą :wink:

eremita - 30-06-2020, 13:18

Już myślałem że będę musiał kupić belki w serwisie a tu udało się kupić używki za 400zl dwa lata poszukiwań zakończone sulcesem :D
Belki do relingów insport to prawdziwy biały kruk😉

Krzyzak - 30-06-2020, 23:30

eremita napisał/a:
Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał
to zależy od auta - np. w rekinie robisz to bez problemu - linki wsadza się w podwozie tuż przy dźwigni ręcznego, wszystko dostępne od dołu
ale np. w starszym, czyli w E3x to już musiałem ściągać tapicerkę (którą i tak miałem wyciągniętą do prania)

eremita - 17-11-2020, 00:28

Jakiś czas temu udało mi się zdobyć brakujące dwa elementy auta czyli roleta bagażnika i siatka na wnękę w bagażniku.
Ostatnio kupiłem na alli soczewki bixsenon i żarniki do nich jak tylko dojadą miałem w planie przenieść grandka na jasną stronę mocy :wink: . A tu nieoczekiwanie szukając auta dla żony i to z pod znaku nie trzech diamentów a lewarka kupiłem następce grandka. Teraz pociuchu liczę że żonce spodoba się Outlander III i mimo tego że chciała małego Captura zmieni zdanie i będzie chciała śmigać troszkę większym misiem. Jeśli nie, Grandek będzie szukał wlasciciela :roll:

CB4W_00 - 17-11-2020, 18:51

Krzyzak napisał/a:
eremita napisał/a:
Pomysł Japończyków by przy wymianie ręcznego wyjmować siedzenia, wykładzinę mnie załamał
to zależy od auta - np. w rekinie robisz to bez problemu - linki wsadza się w podwozie tuż przy dźwigni ręcznego, wszystko dostępne od dołu
ale np. w starszym, czyli w E3x to już musiałem ściągać tapicerkę (którą i tak miałem wyciągniętą do prania)

Wystarczy wyciągnąć tylną kanapę czy coś jeszcze?
Właśnie parę dni temu strzeliła mi prawa linka, zrobiłem prowizorkę i hamulec działa na jedno koło ale obawiam się że z przeglądem może być problem a przegląd za 3tygodnie.

eremita - 18-11-2020, 13:39

CB4W_00 napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
eremita napisał/a:

Wystarczy wyciągnąć tylną kanapę czy coś jeszcze?
Właśnie parę dni temu strzeliła mi prawa linka, zrobiłem prowizorkę i hamulec działa na jedno koło ale obawiam się że z przeglądem może być problem a przegląd za 3tygodnie.

Jeszcze wykładzinę.

CB4W_00 - 18-11-2020, 19:23

A plastiki po bokach też?
eremita - 18-11-2020, 21:34

CB4W_00 napisał/a:
A plastiki po bokach też?

Z jednej strony tak, plus plastikowe osłony szyn

eremita - 09-12-2020, 11:50

Grandek sprzedany :( Miesiąc temu nawet by mi to do głowy nie przyszło, zakładałem że autem polatam do chwili kiedy dwie moje pociechy wyrosną z fotelików czyli kilka lat.
Przez ten okres przejechałem prawie 50tys. km praktycznie bez problemowo.
Najważniejsze że diamenty na masce zostają i już nie długo bez zmiany działu założę nowy temat :P

savagger995 - 09-12-2020, 21:31

Czyli czekamy na zdjęcia kolejnego Galanta :mrgreen: :wink:
abdul - 10-12-2020, 13:51

Coś mi się wydaje że może to być srebrne kombi :P
eremita - 12-12-2020, 12:24

[quote="savagger995"]Czyli czekamy na zdjęcia kolejnego Galanta :mrgreen: :wink:
abdul napisał/a:
dul"]Coś mi się wydaje że może to być srebrne kombi :P

Do gala pewnie jeszcze wrócę ale typowo jako fun car będzie stał w garażu i wyjedzie w słoneczna niedzielę i musi to być VR😁
Grandek został zmieniony na Outlandera III 😀