To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Dedykowane radio android do outlander II

RolnykKaskader - 03-11-2020, 19:46

msokol napisał/a:
RolnykKaskader, To zobacz, czy nie możesz wrzucić nowszego androida. Sprzęt na pewno go pociągnie, a z tego co widzę jest lepszy. U mnie Yanosik działa bez problemowo z radiem i spotify. Jedyna apka jak na razie, która mi nie działała, to McDonald's :)
Jedynie Spotify ma czasami czkawki. Objawia się to tym, że czasami jak naciskam następny utwór, to na time linie leci, ale go nie słychać. Muszę zatrzymać muzykę i wznowić. Ustawiłem sobie przycisk na kierownicy jako pauzę, więc nie jest to tak duży mankament, bo lepiej mieć spotify w radio niż puszczać z telefonu.
Co do zwiech, to raz mi się radio zresetowało razem z korektorem dźwięku. To by było na tyle. Gdybym miał wybierać pozostać przy oryginalnym sprzęcie, czy wymienić na chińczyka, to po ok. miesiącu użytkowania tego drugiego jeszcze raz bym go wybrał. Tym razem bez zawachania.

Pewnie masz rację, ale szczerze nie bardzo wiem jak się do tego zabrać a dwa najzwyczajniej obawiam się że uwalę go i po gwarancji nici. Pisalem do sprzedawcy z zapytaniem o nowszą wersję, ale kompletnie mnie zbyl. Nie ma jakby większego problemu z tym, więc jakoś mi to też nie przeszkadza.
Co do uwag, na które z czasem zwróciłem uwagę, w moim po uruchomieniu na początku na ekranie widoczna jest obwódka lekko biała/mglista, która wraz z nagrzewaniem ekranu znika. Nieco irytujące przyznaję. Czasem się też zdarzy że dźwięk nie działa... wystarczy radio uruchomić ponownie i wszystko wraca do normy.
Z pozytywów natomiast to ostatnio zainwestowałem w nowy motyw bodajże "Car Free" ze sklepu play, koszt ok 17 zl w wersji Pro i zdecydowanie bardziej mi podszedl niż ten oryginalnie wgrany. Ma moim zdaniem fajny wyglad, ale przede wszystkim w głównym menu dostep do najwazniejszych apek (do wyboru), kolorowy niewielki equalizer (jak za dawnych czasów:) ), pokazuje daną pozycję GPS (nazwę ulicy i numer przy któym sie znajdujemy - zmienia sie dynamicznie), temperaturę itd i jest to najzwyczajniej fajnie czytelne. Dodatkowo mozna sterowac np Spotify z glownego ekranu. Pozdrawiam!

samuel333 - 11-12-2020, 17:00

miron, Cześć też chcę założyć junsona, czy mółbyśmpodrzucić fotki z twoich podłąćzeń ?
nie wiesz czy wsółpracuje z oryginalną kamerą ?
pozdrawiam

mazi mitsubishi - 11-12-2020, 19:06

Witam właśnie padło mi radio (chinol), nachodziło się 10 miesięcy. Nikt nie chcę się zabrać za naprawę, może znacie gdzie ktoś to naprawia?
Albo doradzi co kupić lub co zrobić?
Coś na Androidzie tylko nie chińskie .

grebob - 11-12-2020, 19:56

Miałem identyczna sytuację. Po pierwsze skontaktuj się ze sprzedawcą - bardzo nie chcą żebyś dawał negatyw i zrobią wszystko abyś był zadowolony. Ja miałem do wymiany monitor / wyświetlacz. Przesłałem sprzedawcy film z usterkami. Zdiagnozowali uszkodzony wyświetlacz.
Przysłali mi nie do tego modelu:) Odpisałem, że to nie jest ten z mojego radia. Przysłali drugi - pasujący. Poszedłem do punktu naprawiającego telewizory i sprzęt grający. Początkowo nie byli zainteresowani diagnoza ale powiedziałem, że potrzebuje wymienić wyświetlacz. Podjęli się. Radyjko działa do tej pory. Doradzam taką samą drogę. Pozdrawiam.

mazi mitsubishi - 11-12-2020, 20:49

Kontaktowałem się z sprzedawcą, ściemnia że nie ma wyświetlacza itd.dałem sobie spokój. Zgłaszałem to na Ali ,nic to nie dało też.
kajos - 11-12-2020, 23:09

teraz wszystko chinskie
co bys nie kupil to i tak male raczki skladaja

poprostu kup sobie troche lepsze tym bardziej ze ceny mocno spadly :P

samuel333 - 12-12-2020, 10:08

Witam, czy oryginalną kamerę da się podpiąć pod stację :?: Ktoś próbował ugryść temat przedniej kamery nie tyle wideorejestratora a pomoc przy parkowaniu :D
kajos - 12-12-2020, 11:48

Orginalna sie da bez problemu podlaczyc pod stacje :wink:

A jako ciekawostke to podam ze marginesy pomocnicze sa nadawane z androida
U mnie jak jeszcze antek sie nie zalaczy a wlacze wsteczny to marginesow brak :axe:

samuel333 - 12-12-2020, 13:25

bezpośrednio? a nie ma innego napięcia zasilania ? w mmcs też możesz załączyć i wyłączyć marginesy jest to w menu serwisowym
kajos - 12-12-2020, 13:46

poszukac tylko musisz przewody od cam
nie pamietam juz ktore to przewody
w schemacie musisz poszukac
marginesy tez mozesz wylaczyc w antku :P

marioIII - 31-12-2020, 11:15

samuel333 napisał/a:
bezpośrednio? a nie ma innego napięcia zasilania ? w mmcs też możesz załączyć i wyłączyć marginesy jest to w menu serwisowym

jak to włączyć , jak wejść w tryb serwisowy?

kajos - 31-12-2020, 12:28

musisz wejsc w opcje zaawansowane radia
u mnie jest kod 7890
lub 123456

bo jedno jest do opcji androida a drugie do radia

ustawiasz tam w opcjach cam (miror) tak ze strony obrazu itp (tak zeby widzial to co jest po prawejstronie to bedzie po prawej stronie na wyswietlaczu) i obraz lustrzany lub nie (sprawdzic to najlepiej jak auto z numerami rej. stoi z tylu )

Janke - 12-01-2021, 10:33

Hej, będe dzisiaj montował radio, wszystko wydaje się w miarę logiczne do podłączenia ale mam 2 kwestie co do których może się orientujecie.

Dostałem 2 anteny (w formie kostek do przyklejenia gdzieś na podszybiu), jedna do GSM druga do GPS. Jak wiadomo, antena GPS musi się "widzieć z niebem", ale w swoim aucie mam już fabryczna NAVI i antene, czy to wszystko ma szansę ze sobą współgrać, czy muszę się bawić w przeciąganie kabelków od tej, która przyszła z radiem? Wtyczki wyglądają na identyczne.

Druga kwestia to czy antena GSM też musi być na podszybiu czy powinna zbierać sygnał nawet jak ja zostawie za radiem, ewentualnie wyprowadze do schowka?

Mam awersję do ściągania plastików, wiercenia w nich ale też do wiszących kabli w aucie i chciałby tego uniknąć za wszelką cenę :)

Dzięki!

Divilish - 12-01-2021, 10:46

Ja u siebie umieściłem pod zaznaczoną zaślepką na podszybiu obydwie anteny. Działają bez zakłoceń.
https://drive.google.com/file/d/13vbKTYD6g-f627-q6xfUMWOK-Ly_GxSB/view?usp=sharing

kajos - 12-01-2021, 21:55

plastiki w Outku latwo sie sciaga
trzeba tylko pamietac (w kazdym aucie)zeby zawsze to robic w temp pokojowej lub wyzszej bo inaczej moga popekac

antena od GPSu moze byc pod plasikem jak kolega to na zdj zaznaczyl
u mnie tez tam jest i spokojnie wszytko dziala OK
GSM mysle ze tez bedzie sciagac dobrze
przeciez telefon bez problemu dziala w srodku auta :P

poza tym montujac te anteny na gorze moga nie dzialac bo dach w autku jest aluminiowy o moze zaklocac fale
a jak beda pod plastikem to przez szybe fale beda przechodzic

a co do anteny radia to zawsze sie sprawdza odbior radia kiedy nie sa podlaczone ladowarki do tel lub nawigacji zewnetrznej
wiekszosc tych ladoware zakloca fale radiowe
ja do ladowania tel mam uchwyt z ladowarka indukcyjna podlaczona pod wyjscie USB radia i nie robi to zaklocen 8)