To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX 2020

Amiga - 24-09-2019, 10:57

mnie troche martwi spalanie - outlander z tym silnikiem pali w miescie 14 litrow
w trasie jak sie zejdzie do 8 l to jest ok - troche sporo
ostatnio ASXiem 1.6 udalo mi sie przejechac 240 km i spalanie pokazal komputer 5,4 litra
predkosc do 120 km/h miejscami + eco driving

Michauek22 - 24-09-2019, 11:54

Amiga napisał/a:
mnie troche martwi spalanie - outlander z tym silnikiem pali w miescie 14

Zawsze można założyć LPG :)

Amiga - 24-09-2019, 12:41

Michauek22 napisał/a:
Amiga napisał/a:

tak tylko 5 letnia gwarancje tracisz

merek777 - 24-09-2019, 12:48

Witam, ponieważ jestem właśnie w Niemczech i sam przymierzam się do zakupu nowego asx mogętrochę sprostować. Jestem właśnie po wymianie kilku e-maili i odwiedzinach w salonie. Wersje promocyjne Intro Edition oraz Intro Edition+ są już w zasadzie nie dostępne. Więc to tylko taki chwyt marketingowy, bo starałem się byćna bierząco z premierą. Aut testowych spodziewają się pod koniec października, więc zakup totalnie z obrazka. Najbliższa dostawa styczeń, luty.
Byłby to pierwszy mój samochód z salonu i przyznam się że jestem trochęogłupiony, no ale coż, asx jest do bólu racjonalnym wyborem dla mnie, ale nie wezmę go w ciemno.

bob1969 - 24-09-2019, 16:14

Amiga napisał/a:
Michauek22 napisał/a:
Amiga napisał/a:

A co ma się zepsuć w ASX? To prosta taczka.

mkm - 25-09-2019, 02:04

bob1969 napisał/a:
Amiga napisał/a:
Michauek22 napisał/a:
Amiga napisał/a:

A co ma się zepsuć w ASX? To prosta taczka.

Słyszałeś o złośliwości rzeczy martwych? :wink:

bob1969 - 26-09-2019, 19:41

No już są cenniki MMC Car PL z datą 26.09.2019 r !
Laknat - 27-09-2019, 09:49

Grubo. Ja za swojego Intense Plus Navi dałem dwa lata temu dałem 83500, za podobną wersję z silnikiem 2.0 musiałbym dać 95000, czyli ponad 10 000 więcej,
sla - 27-09-2019, 10:51

Wszystkie samochody drożeją, ale głównego atutu jakim była cena ASX, teraz już nie będzie. Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny, to zmieniony, potężny przód samochodu ( czy ładny to już kwestia gustu ), w/g nie bardzo koreluje z tyłem auta gdzie chyba niewiele się zmieniło.
Amiga - 01-10-2019, 08:26

najladniejsze asxy byly z troszke mniejszym dziobem Jet Fighter ..taki charakterystyczny samochod
a teraz wszystkie japonce zlewaja sie z francuskimi na drodze - audi jeszcze nadal jest orginalne

co do ceny Mitsubishi zawsze dawalo jakis rabat na dzien dobry - ciekawe jak bedzie z modelem 2020

niestety 100 tys za auto tej klasy to zdecydowanie za duzo .. 64k tyle co dalem za invite jest konkurencyjna cena za 2.0 4WD Invite powinno kosztowac max 80k

adek - 01-10-2019, 08:55

Na starcie dostaje się już rabat 10 000 zł a składa się na niego: pakiet LED o wartości 3 500 zł gratis, lakier metalizowany o wartości 2 300 zł gratis, komplet opon zimowych o wartości 3 200 zł gratis oraz rabat w wysokości 1 000 zł z tytułu zakupu pakietu ubezpieczeń PZU.

Pakiet LED to:
Przednie reflektory BI-LED dla świateł drogowych i mijania // to raczej jest nowością
Światła do jazdy dziennej LED // to chyba podstawa bo poprzednik miał to od najniższej wersji
Tylne światła wykonane w technologii LED // a czy to nie jest już standard w nowej budzie ?
Lampy przeciwmgielne wykonane w technologii LED dla wersji INTENSE i wyższych // to samo co w poprzedniku

Niby pakiet LED ale dla mnie to tylko raczej reklama niż bonus.

Jeśli chodzi o przód to ładny ale zbyt masywny się wydaje w porównaniu z bryłą (tył) - poprzednik jakiś taki zgrabniejszy.

Co do silnika to znajomy w Outku 4wd CVT ma coś 13l w mieście - ASX lżejszy + wersja 2wd to obstawiam 10l no może max 10,5l (trzeba będzie się przejechać)

Michauek22 - 05-10-2019, 13:37

sla napisał/a:
głównego atutu jakim była cena ASX, teraz już nie będzie.

Dlatego nikt tego nie kupi, tyle w temacie.

Amiga - 09-10-2019, 09:03

Przeczytalem specyfikacje i to co ma moj ASX w wersji INVITE wersja 2020 ma w wersji wyzszej (np 6 głośników, Klima automatyczna podlokietnik z tylu itd)
trochę słabo.
Z drugiej stronu wersja Inform ma to co moj Invite (czujnik deszczu czujnik zmroku)

słabe jest też że w każdej wersji za czujniki cofania tył trzeba dopłacać

po podliczeniu tego wszystkiego jeśli Mitsubishi nie da dobrego rabatu z 10k może ten ASX 2020 się po prostu słabo sprzedawać. bo to jednak ta sama bryła i te same wymiary co ASX z 2010 r

Bonus jest taki w wersji 2020 silnik 150 km 2.0 L i w wersji Invite kamera cofania

Michauek22 - 14-10-2019, 12:18

Amiga napisał/a:
jeśli Mitsubishi nie da dobrego rabatu z 10k może ten ASX 2020 się po prostu słabo sprzedawać

i tak bedzie, tzn. rabatu dobrego nie bedzie, bo ta marka sie ceni... w sumie nie bez powodu, no ale jednak...

em_es - 14-10-2019, 14:28

Skąd tak duża różnica w osiągach pomiędzy skrzynią manualna a CVT? Przecież CVT powinna teoretycznie stale utrzymywać możliwy największy moment, a więc zapewniać o wiele lepsze przyspieszenie niż manualna.

Brak znaczących zmian jest dla mnie plusem, nowa RAV4 ma dalej przełączniki na dźwigniach i w drzwiach rodem z lat 90 i są to najlepiej działające przełączniki, jakich używałem. Kaizen w pełnej krasie. Życzyłbym sobie, żeby niemieckie wynalazki, wprowadzane co pół generacji, miały w połowie taką żywotność, jak japońskie rozwiązania.