To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Marecki Galant Avance 2002r

Krzyzak - 21-12-2020, 07:10

wrzuć linki, wiem że wygasną, ale sprawdzę teraz
MichciuGT - 21-12-2020, 12:11

https://allegro.pl/oferta/corteco-simmering-35x50x8-9717072920
już zaryzykowałem i kupiłem https://allegro.pl/oferta/corteco-simmering-35x50x8-9717072975
to że na zdjęciu jest inny przekrój nie musi oznaczać że jest taka różnica w budowie, czasem sprzedawcy się mylą z tymi zdjęciami

Krzyzak - 22-12-2020, 09:25

ja bym wziął ten pierwszy bo ma cała zewnętrzną wargę z prętkowanej gumy :) , znaczy z FPM bo oba są FPM
będziesz zadowolony, zobaczysz

MichciuGT - 12-01-2021, 21:11

Dzisiaj przy przebiegu ok. 187500
- rozebrany lewy przegub zewnętrzny, wyczyszczony i złożony z nową osłoną (w dotyku plastikowa), bo stara osłona przy wałku rozrywała się i przegub czasami przy skręceniu potrafił strzelać, przegub jest zielony, sprawdziłem i właściwie 3 są zielone - oryginalne, oprócz tego co był zmieniany razem z prawą piastą, trochę pojeżdżę i zobaczę czy wszystko będzie w porządku.
- wymienione tuleje stabilizatora przód i tył na oryginalne z ASO,
- zamontowany metalowy wieszak tłumika końcowego (ten bliżej silnika) który był po piaskowaniu i malowaniu farbą poliuretanową, stary wieszak rozlatywał mi się przy próbie zdjęcia tłumika i niestety urwała mi się śruba w podłużnicy która go trzymała, z tego co zobaczyłem otwór został rozwiercony, wsadzony jakiś pręt gwintowany + nakrętka, a w drugi otwór nowa śruba którą dobrałem po numerze katalogowym w Aso

Hugo - 14-01-2021, 08:24

Oryginalne przeguby wewnętrzne są koloru zielonego. Na zewnętrznych nigdy nie widziałem niego koloru niż rudy, wszystkie są skorodowane :mrgreen:
MichciuGT - 14-01-2021, 13:56

spróbuje zacząć wrzucać zdjęcia na ten sam serwis co Ajron, może nie będą usuwać i nie będzie problemu jak przy zdjęciach google.

MichciuGT - 14-01-2021, 14:13

Na felgach z plasteliny, które trzeba było wszystkie prostować po kupieniu, ale za to mają ładny kształt, trzeba będzie jeszcze je odnowić i kupić nowe opony zimowe, choć jeżdżąc po śniegu nie ma tragedii - ale pewnie na szkoleniu MM okaże się jak bardzo się mylę

zdjęcia rozrządu sprzed 3 tygodni

Części do wymiany rozrządu już przyszły

deejay - 14-01-2021, 15:46

Kpl uszczelniaczy zakupiony, bo na jednym zdjęciu widać zapocenie uszczelniacza i żal go nie wymienić 😉. Bo takie tematy się później mszczą po czasie.
MichciuGT - 14-01-2021, 16:21

na początek pójdzie rozrząd i wtedy uszczelniacze na wałki rozrządu o czym pisałem wcześniej i podpowiadał Krzyzak + uszczelniacz wału mitsubishi MD168055 - trochę się zdziwiłem że jest o wiele twardszy od wewnątrz niż ten co idzie na wałek rozrządu.
Później w domu będę uszczelniał tylną pokrywę zaworów, wyczyszczę i w razie jakiś uszkodzonych podmienię popychacze, sprawdzę kompresje i wymienię komplet świec.

Krzyzak - 15-01-2021, 07:16

Ten czarny to pewnie najzwyklejszy ACM - koniecznie trzeba go zmienić.
MichciuGT napisał/a:
uszczelniacz wału mitsubishi MD168055 - trochę się zdziwiłem że jest o wiele twardszy
a zobacz jaki on jest niski - 6mm jeśli dobrze pamiętam... przy czym wałki mają 8mm
jakoś trzeba go zrobić, żeby trzymał

MichciuGT - 15-01-2021, 19:21

Krzyzak napisał/a:
Ten czarny to pewnie najzwyklejszy ACM - koniecznie trzeba go zmienić.

myślałem że on taki kolor ma od oleju, ale jeśli on jest inny to dziwi mnie że oba uszczelniacze na wałki rozrządu nie są identyczne, logicznie myśląc zmienia się oba uszczelniacze razem z rozrządem

wojtas - 15-01-2021, 19:34

Czasami w sklepie zabraknie części od jednego producenta i trzeba posiłkować się innymi.
MichciuGT - 18-01-2021, 16:35

mam 17 wtrysków na podmianę :mrgreen: poleci ktoś miejsce gdzie można je sprawdzić?
na tą chwilę znalazłem "https://regeneracja.wtryskiwaczy.pl", ale może są jeszcze inne miejsca, wtryski to Bosch CDH 210, chciałbym mieć 6 sztuk w bardzo dobrym stanie na podmianę.

Hugo - 18-01-2021, 21:02

Na pewno są to wtryski produkcji bosza? Z drugiej strony pewnie są, to by tłumaczyło dlaczego w moim padły. Takie części japońskiego producenta nigdy się nie psują.
MichciuGT - 18-01-2021, 21:19

napisy na bokach wtrysków 731027h 210cdh, a przy złączu elektrycznym od środka "LICENCE BOSCH"