Off Topic - KĄCIK DLA NOCNYCH MARKÓW CZYNNY 00:00 - 06:00
Chooper - 30-07-2005, 00:42
a kiedyś sie dziwiłem, czemu od rana do wieczora pod moja nieobecnośc miałem potem 90 postów do czytania..heh
sie chłopaki rozpisali dzisiaj...
Anonymous - 30-07-2005, 00:44
Ano, tako prawdo powiadacie ;P
Chooper - 30-07-2005, 00:53
własnie odgrtzebałem z telefonu:
dzisiaj po burzy tatko zarzucił kija do naszego małego prywatnego stawiku...:|
rybcia1
rybcia2
rybcia3
rybcia4
tym razem jej sie upiekło, bo sami bysmy jej nie zjedli...Mamy pewność, że w toni wodnej pływają jeszcze dwie takie bestyjki i masa innych mniejszych
[ Dodano: Sob Lip 30, 2005 12:54 am ]
fotki może nie oddają, ale jest ona długości ręki dorosłego człowieka....
Anonymous - 30-07-2005, 09:39
No to ostatnie najlepiej oddaje ;P
Kofi - 03-08-2005, 01:26
Najnormalniej w swiecie nie moge zasnąć!!!
misia27 - 07-08-2005, 01:16
mnie tez sie jeszcze nie chce spac...
Rafal_Szczecin - 16-08-2005, 01:21
wogule jest tutaj ktos ?? czy koncik nadal dziala czy raczej zawiesil swoja dzialalnosc??
ludzie nie spijcie !!!!!
Anonymous - 16-08-2005, 01:28
NO NIEKTÓŻY NIE ŚPIA JESZCZE
Anonymous - 16-08-2005, 01:29
niektorzy to zaczynaja dopiero zyc... ale dzis to nie ja niestety. Ide spac bo rano do roboty
Anonymous - 16-08-2005, 01:38
NO JA TEŻ, na 7.30 oddać honorowo krew, na 8na warsztat misia gazować i na 10 do pracy
Rafal_Szczecin - 16-08-2005, 01:40
wogule jest tutaj ktos ?? czy koncik nadal dziala czy raczej zawiesil swoja dzialalnosc??
ludzie nie spijcie !!!!!
Efa! - 16-08-2005, 03:40
ja jestem... extremalnie
Cezar - 19-08-2005, 02:57
pomalu zapominam co to jest sen
Anonymous - 20-08-2005, 02:25
ja od powrotu z Francji, gdzie została moja lepsza połowa, nie umiem spać po nocach ;-( siedzę do 2-3 w nocy i nic... cicho wszędzie głucho wszędzie. ..
jutro wolne to znaczy prawie wolne, bo koło południa chce rozbierać dalej starego gala, a w poniedziałek maksymalnie to skończyć... plan na jutro to wyciągnięcie kompa, el. szyb, el.lusterek, kierownicy, może tapicerek i jakcishś innych pierdół...
w poniedziałek chce go pociąć - wyciąć szyberdach, wyciągnąć szyby, amory, sprężyny, co dobrego w zawieszeniu a reszte rzucić na złom... rdzy na pożarcie.
ale ciesze się że przynajmniej część z mojego miśka będzie jeździła po polsce ;]
[ Dodano: Sob Sie 20, 2005 2:28 am ]
Sen jest to stan czynnościowy ośrodkowego układu nerwowego, cyklicznie pojawiający się i przemijający w rytmie dobowym, podczas którego następuje zniesienie świadomości i bezruch.
Dobowe zapotrzebowanie na sen jest cechą indywidualną. Z tego powodu nie można podać obiektywnego wskaźnika, który mógłby posłużyć jako kryterium bezsenności. Badania przeprowadzone na ponad 1 milionie osób w Kalifornii wykazały, że większość osób śpi 8-9 godzin na dobę, następna duża grupa osób śpi 7-8 godzin. Zapotrzebowanie na sen jest cechą wrodzoną. Wskaźnik umieralności jest najniższy u osób śpiących 7-8 godzin na dobę i wzrasta zarówno u osób śpiących dłużej jak i krócej.
Czas snu wiąże się też z preferowaną długością doby, która jest inna dla każdego człowieka i na ogół dłuższa niż 24 godziny. W eksperymentach, polegających na całkowitym odizolowaniu ludzi w pokojach bez okien, zegarów, telewizji, radia i telefonów, kiedy sami mogli sobie wybierać moment zasypiania i wstawania, niektórzy badani funkcjonowali nawet w rytmie trzydziestu kilku godzin.
Sen jest niezbędny do życia i prawidłowego przebiegu procesów psychicznych. Brak snu przez dłuższy czas powoduje szereg negatywnych efektów psychicznych i fizjologicznych:
Zaburzenia nastroju
Utrudnione skupienie uwagi
Długotrwała (ok. tygodnia) deprywacja (tj. pozbawienie) snu lub zaburzenia fazy REM mogą prowadzić do stanów zbliżonych do psychozy, halucynacji (np. pacjent widzi ogień, itp.), oraz stanów paranoidalnych. Zaburzenia fazy REM występują także przy alkoholizmie.
Upośledzenie aktywności układu immunologicznego – zaburzenia w liczbie białych krwinek, upośledzenie aktywności limfocytów oraz komórek cytotkosycznych typu natural killer, które normalnie zwalczają wirusy i nowotwory.
Doświadczenia na szczurach pokazały, że kilka tygodni deprywacji snu prowadzi do ich śmierci.
Rekordem długości czasu czuwania był wyczyn zarejestrowany w Księdze Rekordów Guinessa – mieszkanka RPA bez snu obyła się przez 283 godziny (ponad 11 dni). Znany jest też przypadek Koreańczyka, który umarł z wycieńczenia po 86 godzinach bez snu ani jedzenia.
Deprywacja snu bywa wykorzystywana jako pewien rodzaj tortur. Oskarżane o stosowanie tej techniki były KGB, wojska japońskie w czasie drugiej wojny światowej i armia brytyjska w stosunku do członków IRA.
za pl.wikipedia.org
polsaler - 20-08-2005, 04:35
własnie wróciłem z Niemiec . Po 2200 km wcale mi sie nie chc spać !!!!!! A rano do roboty
[ Dodano: Nie Sie 21, 2005 2:36 am ]
KOCHAM WAS !!!!!!
|
|
|