To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Leszka R.

turek61 - 04-08-2009, 10:22

Koledzy jest prośba...
mam zamiar zakupić na tył sprężyny gdyż podczas jazdy z dwoma pasażerami z tyłu już samochód siedzi i dobija.
Przy okazji mam zamiar kupić amorki KYB na tył.
Czy macie namiar na sprzedawcę, u którego dostane taki komplet w dobrej cenie ?
Wstępnie na allegro Amorki KYB nr 341204 w cenie 190 zł.
Jeżeli chodzi o sprężyny to nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy kupić. KYB-y są drogie bo w cenie 170 zł(tutaj: http://www.auto-hurt.pl/oferta.php#Katalog )
Może polecicie mi jakieś dobre a tańsze...
Przy okazji kupię i wymienię gumy na łączniku stabilizatora.

saphire - 04-08-2009, 12:18

Amorki KYB z kompletem gum do nich od japaneze brałem niemal gdzieś z rok temu.
Piwor - 04-08-2009, 15:00

Sprężyny Lesjofors. U mnie ładnie działają. :)
turek61 - 05-08-2009, 00:34

Piwor napisał/a:
Sprężyny Lesjofors. U mnie ładnie działają. :)

Ale jakieś konkretne tz. żółte, niebieskie itp. czy po prostu takie jakie pasują wg. katalogu ?

P.S.
Dzisiaj zauważyłem (mam nadzieje, że w porę) że znowu zgubiłem opaskę z osłony przegubu, który wymieniałem niedawno.Szlak mnie trafia już z tymi opaskami na przegubach.
Założyłem ostatnio firmowy Spidana i miałem nadzieję zapomnieć o temacie a tu znowu :twisted:
Nie wiem jaką teraz opaskę założyć bo już oryginalnej nie kupę więc chyba "elektryczną"...

Piwor - 05-08-2009, 19:16

turek61, jeśli chodzi o opaskę to kup taką, z dwoma ząbkami, którą się naciąga i dociska spcjal tólsem. :)

Lesjofors normalny, czarny, katalogowy. U mnie ok, działają ładnie. Do tego odboje, moje są Monroe. :) Amorki wg Ciebie KYB, no i git. :)

turek61 - 11-10-2009, 18:35

Koledzy szlag mnie trafia...
Dopiero co wykosztowałem się w zw. z naprawą blacharską a dziś w nocy jakiś(aś) ślepy przerysował i wgniutł mi okular pod wcześniej wymieniana lampą.
Dokładnie to miejsce co było naprawiane.
Samochód stał na parkingu pod blokiem.Jakbym dopadł winowajcę w swoje rece to nie recze za siebie... :evil:
Czeka mnie znowu wydatek tylko tym razem nie z mojej winy.

Matejko - 11-10-2009, 20:13

jak nie mocno i nie razi to bym olal i czekal na okazje :wink: :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 11-10-2009, 21:28

turek61 napisał/a:
Dopiero co wykosztowałem się w zw. z naprawą blacharską a dziś w nocy jakiś(aś) ślepy przerysował i wgniutł mi okular pod wcześniej wymieniana lampą.
Dokładnie to miejsce co było naprawiane.
Samochód stał na parkingu pod blokiem.Jakbym dopadł winowajcę w swoje rece to nie recze za siebie...
Czeka mnie znowu wydatek tylko tym razem nie z mojej winy.

wlasnie Leszek, widzialem Twoja cari jakies 3-4 dni temu i miales mala wgniotke na okularze.myslalem, ze wiesz o tym

turek61 - 12-10-2009, 18:51

Rafal_Szczecin napisał/a:
widzialem Twoja cari jakies 3-4 dni temu i miales mala wgniotke na okularze.myslalem, ze wiesz o tym

Kurczę... a ja myslałem że to sie stało ubiegłej nocy...
Mateusz chyba masz rację.Odtłuszczę i pomaluje lakierem zaprawką aby zabezpieczyć przed rdzą i tyle.

turek61 - 10-11-2009, 19:13

No koledzy jak wszystko dobrze pójdzie to Cari dostanie nowy lakierek.Firma w której pracuję jest ubezpieczona w Warcie i ta pokryje koszty malowania.
Przy okazji poprawi się to i tamto.
Dzisiaj byłem na corocznym przeglądzie, przez który Cari przeszła jak burza.
Nawet sprawdzał mi diagnosta(pierwszy raz) płyn hamulcowy jakimś miernikiem.Stwierdził, że jest git (czym mnie nie zaskoczył )mówiąc że jest do 280 st. C. Pytał się też co to za instalkę gazową mam(zanim zobaczył papiery) bo pięknie pracuje na gazie.He..he..
Skwitowałem to krótko: Jak się dba, to się ma... :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 10-11-2009, 19:21

turek61 napisał/a:
Firma w której pracuję jest ubezpieczona w Warcie i ta pokryje koszty malowania.

robisz gdzies w zakladach ?

turek61 - 11-11-2009, 16:27

Rafal_Szczecin napisał/a:
robisz gdzies w zakladach ?

of course :wink:

turek61 - 25-01-2010, 12:19

Koledzy co myślicie o tych pokrowcach ?
http://moto.allegro.pl/it...carisma_ii.html

rosomak1983 - 26-01-2010, 06:52

Całkiem ładne ale ciekawe jak bedzie to wygladac... Jakby co to wrzuć foty bo jestem ciekawy...
turek61 - 27-01-2010, 13:17

rosomak1983, mają inny kolor pasujący mi ale:
Cytat:

Witam,

Przesyłam dwie próbki materiałów w kolorze niebieskim, jedna jest typowo niebieska natomiast druga z niewielkim akcentem koloru niebieskiego. Trzeba mieć jednak świadomość, że mógłby być to tylko środek niebieski natomiast boki i tyły wykonane będą z koloru grafitowego oraz to, że środki nie będą miały przetłoczeń ponieważ w tych kolorach jest to technicznie nie możliwe.
Pozdrawiamy
Firma ERJOT

Teraz myślę o tych: http://moto.allegro.pl/it...re_gratisy.html