FAQ & How to? - Żarówki test
Anonymous - 30-04-2008, 23:06
siwek napisał/a: | dylson napisał/a: | Uwierz mi ze nie kazdy Tak samo jak myslalem ze nie mozna wsadzic odwrotnie dyskietki 3,5' a jednak znalazl sie ktos kto mnie z bledu wyprowadzil |
jeśli są aż tacy specjaliści to zwracam honor
ale jak można zle wsadzić żarówke |
a jednak mozna.
Jeżeli żarówka np. H4 ma 3 skrzydełka i pasuje tylko w jednej pozycji. OK jak na razie .
Ale, jeżeli wkłada człek bez zielonego pojęcia, dostęp przewaznie tylko dla ludzi o zręcznych rękach, tylko na macanego, to jaki jest efekt? Łatwo sobie wyobrazic..
Wkłada zrówke w dziurę i kręci i gdzieś mu sie niby włoży, zakłada sprężynkę i gotowe.
Efekty widac na drogach.
Pozdrawiam
Chooper - 30-04-2008, 23:35
jacek11 napisał/a: | toż to skandal |
to nie skandal, to chińszczyzna spod znaku "super xenon blue laser light"
siwek - 01-05-2008, 08:59
Chooper napisał/a: | jacek11 napisał/a: | toż to skandal |
to nie skandal, to chińszczyzna spod znaku "super xenon blue laser light" |
takie "super extra świetne badziewia" powinni wycofać z rynku
przecież są jakieś normy dotyczące jakości żarówek, chyba że są tak ogólne że mają tylko świecić
Anonymous - 08-06-2008, 13:23 Temat postu: osram nightbreaker czy ktoś używa/używał TYCH żarówek? Co o nich sądzicie?
roch_27 - 08-06-2008, 23:02 Temat postu: Re: osram nightbreaker
damiano napisał/a: | czy ktoś używa/używał TYCH żarówek? Co o nich sądzicie? | miałem takie w Colcie - Szczerze mogę polecić
pozdro
siwek - 08-06-2008, 23:28
ja tez je mam
naprawde daja dobre światło za dobra cene, polecam
emilok - 25-07-2008, 13:58
Siemka, mam pytanko, może głupie, ale powiedzcie mi jakie oznaczenia mają żarówki w Colcie z rocznika 92-96:
- postojówki
- krótkie (mijania)
- długie (drogowe)
- stopu (te które się palą cały czas)
- stopu (te od naciśnięcia pedału)
Pytam ponieważ ostatnio mi sie lewa przednia mijania 'wyłączyła' i prawie z drogi wypadłem
Na forum wyczytałem że oznaczenie jednej z żarówek to H4 ale nie wiem czy to dotyczy krótkich czy długich, czy może ona jest wspólna i ma dwa żarniki??
jacek11 - 25-07-2008, 23:47
czy może ona jest wspólna i ma dwa żarniki??[/quote]
Tak właśnie jest.
Anonymous - 26-07-2008, 00:24
emilok napisał/a: | - postojówki | W5W
emilok napisał/a: | - krótkie (mijania) | H4
emilok napisał/a: | - długie (drogowe) | H4
emilok napisał/a: | - stopu (te które się palą cały czas) | W21 jednowłóknowa
emilok napisał/a: | - stopu (te od naciśnięcia pedału) | W21 dwuwłóknowa
emilok napisał/a: | Na forum wyczytałem że oznaczenie jednej z żarówek to H4 ale nie wiem czy to dotyczy krótkich czy długich, czy może ona jest wspólna i ma dwa żarniki?? | Ta żarówka odpowiada za światła mijania i długie z przodu. Nie ma dwóch osobnych żarówek.
krzychu - 30-08-2008, 22:21 Temat postu: Re: osram nightbreaker
damiano napisał/a: | czy ktoś używa/używał TYCH żarówek? Co o nich sądzicie? |
Zakupilem ostatnio Osram Nightbreaker +90 (bo jakos do Philipsow nie ma zaufania) powiem ze swieca bardzo ladnie i bardzo ladnym swiatelm (co zreszta w tescie wyszlo przy tych Silverach Osrama) ale maja dziwny efekt jak sie jedzie i np. na poboczu jest wykrzywiony asfalt wzdluznie (taka koleina na poboczu) to na plaszczyznie nachylonej do samochodu widac niebieska poswiate od tych wiatel ciagnaca sie wzdluz tej plaszczyzny (potwierdzone tez przez inna osoba siedzaca na fotelu pasazera) jak jest prosta droga nie da sie tego zauwazyc.
Krzychu
wojtas20 - 17-09-2008, 16:07
Panowie co powiecie o tym zestawie http://allegro.pl/item439...hit_cenowy.html ? bo się poważnie nad nim zastanawiam. Mam okropnie słabe światła drogowe praktycznie nie widać dużej różnicy między światłami mijania a drogowymi. Chcę kupić sobie na prawdę dobre światła. Przeczytałem wiele dobrych opinii o bv , chciałbym zapytać o cenę czy jest dobra
londolut - 17-09-2008, 16:11
Cena dobra, uważaj tylko jak będzie zapakowana przesyłka. Jakoś 1,5 roku temu kupowałem BV i przyszły w pękniętym opakowaniu. Reszta bez zastrzeżeń
cns80 - 17-09-2008, 17:24
wojtas20, Jeśli prawie nie widać różnicy między drogowymi i mijania to dobre żarówki nic Ci nie dadzą. Raczej trzeba pomyśleć o regeneracji odbłyśników.
sampler - 17-09-2008, 18:59
za 30 zl masz H4 Tungsram Sport Light, ktore Bluevisiony bija na glowe.
Marcino - 17-09-2008, 23:17
sampler napisał/a: | za 30 zl masz H4 Tungsram Sport Light, ktore Bluevisiony bija na glowe. |
Posłuchałem rad kolegi i róweniez używam Tungsram Sport Light lecz H7 jestem bardzo zadowolony.
|
|
|