To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki

zbilak - 09-01-2011, 16:27

piotrek204 łódz napisał/a:
chyba mam sprzęgło do wymiany a nie znam żadnego mechanika podajcie do którego moge podjechać by to potwierdził i naprawił.dziękuje za pomoc.

podpinam się pod temat

piotrek204 łódz - 12-01-2011, 17:21

sprzęgło wymienione 100% zadowolenia mechanik polecony przez kolege i bede do niego jezdził .dziś rano wstawiony auto już odebrane.wymiana sprzęgła 200pln. zbilak :::jak nie masz mechanika a jesteś zainteresowany napisz dam ci namiar.
Adam_T - 01-02-2011, 13:22

[deleted]
misza116 - 27-02-2011, 09:03

Pisałem juz w innym poście, ale powtórzę:

stanowczo odradzam i przestrzegam przed "mechanikiem" na Kosynierów Gdyńskich 13....

Pojechałem, bo blisko, nie znaleźli nic niepokojącego (nie było ładowania), więc wymienili akumulator, przy okazji spalili centralke od gazu, i coś od centralnego zamka, bo cały czas mi pali bezpieczniki.........

Za wymianę aku (mogli nie ruszać, sam bym to zrobił...) i zepsucie powyższych wzięli 30 zł. Po krótkiej, ostrej wymianie zdań dowiedziałem się tylko , że to musiałem ja zepsuć....

Anonymous - 08-04-2011, 19:10
Temat postu: Japaneze
Japaneze kto wie jak się z nim skontaktować i czy nadal sprzedaje części w jakiś lepszych cenach?
jacek11 - 08-04-2011, 21:42

Numer do Japaneze: (42)2154402

Pozdro:)

Anonymous - 09-04-2011, 01:16

thx:)
JarekC - 16-04-2011, 12:12

A ja mam pytanie - mam Colta z 92roku (1.6 113KM) z automatyczną skrzynią, w której coś... gruchnęło. Ogólnie każdy mechanik od skrzyni woła koło 2k zaliczki, aby w ogóle się tym zająć więc postanowiłem wymienić ją na manualną. Podpowiecie może, kto w Łodzi za normalną kwotę może się tym zająć, doradzić i podpowiedzieć co dodatkowo będzie potrzebne?
OBERST - 08-05-2011, 19:15
Temat postu: Regeneracja zawieszenia
Witam
Czy ktoś się orientuje gdzie w naszym regionie w miarę tanio można zregenerować wahacze/zawieszenie ?

vendetta - 20-05-2011, 23:36

Gdzie mogę podjechać z błędem w kompie odnośnie klimy/nawiewu? (Seat, ale to chyba nie ma znaczenia)
błąd 01273 Dmuchawa świeżego powietrza -V2- (problem z regulatorem sterowania dmuchawą)
Szukam (chyba) dobrego speca od klimy. Kogoś możecie polecić?

matthew_p - 03-06-2011, 12:03

Witam a gdzie polecacie podjechać w łodzi na załadowanie i spr klimy??
pozdrawiam

elektryk - 12-06-2011, 01:23

matthew_p napisał/a:
pozdrawiam
W ASO jest promocja. A generalnie zauważyłem że ostatnio wszyscy "nabijacze" mają ustalone ceny ok 50zł za sprawdzanie i nabijanie, ew dopłata jest jeśli brakuje dużo czynnika. Jakiś miesiąc temu płaciłem prawie 2x tyle.
Generalnie masz wybór taki że jeśli jesteś pewien że brakuje Ci czynnika to szukasz byle jakiego nabijacza, zaleta że zrobią to od ręki, 20 minut czekania na cały proces. Niestety nie umieją zrobić nic więcej niż podłączyć maszynę i wcisnąć przycisk START. Jakieś oczywiste usterki typu szukanie wycieków, też są w stanie wykryć. Jeśli jednak spodziewasz się jakiś uszkodzeń np w sprężarce lub automatyce to od razu szukaj takiego gdzie naprawiają, bo inaczej zapłacisz dwa razy za to samo. Niestety wymaga to umawiania się na terminy, odczekania w kolejce i zostawienia samochodu na kilka godzin.

[ Dodano: 12-06-2011, 01:40 ]
OBERST napisał/a:
Czy ktoś się orientuje gdzie w naszym regionie w miarę tanio można zregenerować wahacze/zawieszenie ?
A to jest w ogóle wykonalne? Nie ma chyba takich wersji z niewymiennymi tulejami. A tuleje to inna bajka, tanie podróbki wytrzymują krótko, lepsze i oryginały dłużej.
OBERST - 12-06-2011, 08:06

elektryk napisał/a:
matthew_p napisał/a:
pozdrawiam
W ASO jest promocja. A generalnie zauważyłem że ostatnio wszyscy "nabijacze" mają ustalone ceny ok 50zł za sprawdzanie i nabijanie, ew dopłata jest jeśli brakuje dużo czynnika. Jakiś miesiąc temu płaciłem prawie 2x tyle.
Generalnie masz wybór taki że jeśli jesteś pewien że brakuje Ci czynnika to szukasz byle jakiego nabijacza, zaleta że zrobią to od ręki, 20 minut czekania na cały proces. Niestety nie umieją zrobić nic więcej niż podłączyć maszynę i wcisnąć przycisk START. Jakieś oczywiste usterki typu szukanie wycieków, też są w stanie wykryć. Jeśli jednak spodziewasz się jakiś uszkodzeń np w sprężarce lub automatyce to od razu szukaj takiego gdzie naprawiają, bo inaczej zapłacisz dwa razy za to samo. Niestety wymaga to umawiania się na terminy, odczekania w kolejce i zostawienia samochodu na kilka godzin.

[ Dodano: 12-06-2011, 01:40 ]
OBERST napisał/a:
A to jest w ogóle wykonalne? Nie ma chyba takich wersji z niewymiennymi tulejami. A tuleje to inna bajka, tanie podróbki wytrzymują krótko, lepsze i oryginały dłużej.

Oczywiście że wykonalne .
Tuleje się wymienia a sworznie się regeneruje .
Regeneracja wahacza to koszt 100/150 zł ,w tej cenie kupisz szajsowate SLR które rozpadają się po kilku tysiącach kilometrów , regenerowane ponoć wytrzymują dużo , dużo więcej . Tematów na forum jest kilka można poczytać .
Np.Tu
http://forum.mitsumaniaki...40905&start=180

booohal - 10-07-2011, 12:52

Zna ktoś dobrego gazownika? Najlepiej w Łodzi... Tak żeby ustawiał instalacje podczas jazdy. Będę bardzo wdzięczny. I ile takie ustawienie kosztuje?? Pozdrawiam.
artmix - 18-07-2011, 18:30
Temat postu: Solidny mechanik z łódzkiego.
Polecam mechanika.
Pabianice.Osiedle Petrykozy ulica Bacy.Telefon 660 970 432
Można powiedzieć,że namiary dał Sławek od Pajero.
Wykonał w terminie,daje zeszyt serwisowy i nie jest super-drogi.
A solidny i widać że lubi swoją robotę.Amen.