To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka

plecho1 - 24-04-2012, 22:32

Niekoniecznie, u mnie też tak było, dioda też się zaświecała i pilot nie zawsze łapał nawet przy samym aucie. Po wymianie zaczął normalnie działać.
Proponuję na początku te gumki pomalować ołówkiem - grafitem. Jeśli to wina gumek, taki zabieg powinien zadziałać.

frenchman9 - 24-04-2012, 22:35

Jutro kupie te gumki, to nie jest duży koszt, a warto spróbować.
Dzięki.

plecho1 - 24-04-2012, 22:39

To są takie gumki:
http://allegro.pl/gumki-d...2294104843.html
Ja ostatecznie wlutowałem coś takiego:
http://allegro.pl/przycis...2271238637.html
ale raczej nie warto się tak bawić, bo z takimi guzikami trudniej jest zaprogramować pilota.

frenchman9 - 24-04-2012, 22:45

Dzięki kolego :)
plecho1 - 24-04-2012, 22:46

Nie ma za co, oby pomogło :)
polaff - 25-04-2012, 07:58

poza tym bynajmniej u mnie zwarcie pinów nie jest realizowane przez gumki tylko przez mikrostyki, a gumki są jedynie pośrednikiem...
koller - 04-06-2012, 13:33

u mnie nie da sie tego zrobic brak mocy pilot w ogole nie reaguje
na polecenia choc dioda sie zaswieca za kazdymrazem
brak sil
przypuszczalem ze mi to nie pojdzie

Jarcev - 30-06-2012, 14:04

Spinałem piny 1 i 4 drucikiem spinaczem, próbowałem ze stacyjką i awaryjnymi i nic , nie chce w ogóle wejsc w tryb nauki :D małem pilota poliftowego i działał , kupiłem identycznego i nie moge wejsc w tryb nauki :/ co wiecej zastanawiałem sie czy nie przeszkadza mu kostka z alarmu , rozkreciłem obudowe kierownicy i wyciagnałem tak jak w orginale i dalej nic tylko tyle ze high contrasty mi przygasły do minimum i nie reagują na regulacje. Ogólnie jak teraz czytam do zwarcie 1 z 4 powino w pozycji on wymrygiwac cos na desce u mnie nic takiego sie nie dzieje :/
Juiceman - 30-06-2012, 15:53

Zwarcie pinów działa tylko w przedliftowych modelach o ile się nie myle
Jarcev - 02-07-2012, 19:56

powiedzcie mi jak konczycie proces programowania? moj odpowiedział na druga procedure zamknieciem i otwarciem zamka, nacisnałem 3 razy LOCK i ponownie zamielił zamkiem i po tym juz na pilota nie reaguje . otwierałem drzwi i odłaczałem mase , przkrecałem na on pozniej na off i odjecie masy i nic , lipa
Juiceman - 02-07-2012, 20:44

jak zamknie i otworzy to po prostu pilot wyjmujesz ze stacyjki (od razu po tym)
Jarcev - 03-07-2012, 14:53

Juiceman napisał/a:
jak zamknie i otworzy to po prostu pilot wyjmujesz ze stacyjki (od razu po tym)
Dzieki serdeczne , wszystko poszło gładko dzisiaj ;) wiec w roli scisłości , spinamy dwa piny ( 1 i 4) ja przedzieliłem spinacz na pół , do dwóch połowek podpiałem kawałki ( ok 40 cm) przewodu . Połowki spinacza w Piny i o góry juz wygodnie spinamy tylko kable - nastepnie stacyjka 3 razy ACC - LOCK ( acc - druga pozycja na stacyjce która powoduje zapalenie zegarka) --> zamyka sie i otwiera zamek --> trzy nacisniecia LOCK na pilocie --> ponownie zamek --> wyciagamy kluczyk i rozpinamy piny 1 i 4 .
szuflada - 24-07-2012, 11:55

alore każdy pisze o spinaniu 1 i 4 pinu tylu które to będą piny na złączu obd? ( jest jakis rys z numeracja pinów?)
Maciey - 25-07-2012, 22:32

Witam .Po roku otwierania i zamykania Gala kluczykiem postanowiłem założyć nową centralkę bo kupiłem go bez pilota za to z trzema kluczykami ( jeden połamany ). Podczas wizyty u elektryka wybrałem sobie piloty z wyskakującym z boku grotem kluczyka . Elektryk przypomniał mi, że bez oryginalnego kluczyka i tak go nie odpalę bo mam przecież immobiliser . Po powrocie do domu rozebrałem pilot ( wcześniej dorabiając kluczyk-grot) i połamany kluczyk . z kluczyka wydobyłem "witaminkę" i wkleiłem od wewnątrz do pilota tuż przy grocie. Teraz otwieram, zamykam i odpalam tymże pilotem bez konieczności używania oryginalnego klucza. ( zawsze to jedno żelastwo mniej w pęku :) .
Pozdrawiam a jeśli nie w temacie to przepraszam.

plecho1 - 25-07-2012, 22:39

Elektryk musiał sztucznie powiększyć problem, by móc być może więcej zarobić :)