Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
karolgt - 01-10-2007, 21:36
Marcin-Krak napisał/a: | aluzja o tym, że Kwaśniewski jeździ po pijaku była żenująca - choć w stylu premiera. |
wypominanie komuś ze jezdzi po pijaku jest żenujące? tak samo jak wypominanie komuś, że na spotkaniach międzynarodowych był pijany? to jest żenujące? czy raczej sam fakt bycia wtedy i jeżdżenia pijanym ? bo jakos nie rozumiem.
Normalnie wszyscy mówią jak to jazda po pijaku jest niebezpieczna i wogóle że osoby które zostały złapane na jeżdzie pod wpływem alkoholu powinny być w jakiś sposób ośmieszone, ale jeśli codzi o kwaśniewskiego to mówienie /przypominanie mu o tym jest żenujące?
miczon - 01-10-2007, 21:39
A zauważyliście, jak Kaczyńskiemu co chwile, lewe skrzydełko podrygiwało? . Jednak musi jescze popracować nad niekontro;owanymi ruchami.......
Jak dla mnie debata na 1:1. Dali sobie po razie, choć obydwaj wypadli kiepsko i mało przekonywująco.
Anonymous - 01-10-2007, 21:40
Tusk będzie dzisiaj w Teraz My po 22 wiec sobie zerknę ............. przydałaby sie taka debata między nimi trzema nawzajem. Myślę że debata Kwachu-Tusk stałaby na znaacznie wyższym poziomie Kaczor nawet siedzieć nie potrafi................. Kwachu na luzie a kaczka sie prężyła.
Aga - 01-10-2007, 21:42
moim zdaniem zdecydowanie 2:0 dla Kwacha !!
karolgt napisał/a: | wypominanie komuś ze jezdzi po pijaku jest żenujące? |
jakie wypominanie? czego?
to była aluzja nieoparta na faktach!
wstrętna i obleśna jak cały Kaczorek!
marcin-krak napisał/a: | Kaczyński dalej mówił to, co chcą usłyszeć jego wyborcy |
a czy on w ogóle słuchał zadawanych pytań ? nie...
on gadał co sobie zaplanował!
a te jego pytania skierowane w przeszłość...
nic nie myśli o przyszłości tylko cały czas by rozliczał przeszłość
żałosne
ten człowiek miał bardzo niewiele do powiedzenia oprócz przechwalania się co to jego rząd nie zrobił, zero szacunku dla poprzedników
sruba - 01-10-2007, 21:44
Aga, na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
Marcin-Krak - 01-10-2007, 21:44
karolgt napisał/a: | wypominanie komuś ze jezdzi po pijaku jest żenujące? tak samo jak wypominanie komuś, że na spotkaniach międzynarodowych był pijany? to jest żenujące? czy raczej sam fakt bycia wtedy i jeżdżenia pijanym ? bo jakos nie rozumiem. |
Karol - aluzja,a wypomnienie to nie to samo. przynajmniej nie w tym kontekście.
Kaczyński dał do zrozumienia, jakoby Kwaśniewski jeździł po pijaku
Nie tylko ja tak odebrałem jego słowa.
sruba - 01-10-2007, 21:46
Marcin-Krak napisał/a: | Kaczyński dał do zrozumienia, jakoby Kwaśniewski jeździł po pijaku |
no bo jezdził - raz po pijaku pojechał ze swoją golenią do Charkowa, a teraz do Kijowa.
Anonymous - 01-10-2007, 21:48
Ciekawe któremu z nich przypadnie srebrny medal,bo na złoto nie maja co liczyć
Anonymous - 01-10-2007, 21:48
W OGÓLE PANOWIE ZASADNICZE PYTANIE.
Jak ktoś może rządzić krajem i decydować o jego ekonomi jak majątkiem takiej osoby zarządza mamusia i nie ma konta w banku - NO BEZ JAJ. To świadczy dla mnie:
1. Jest łajzą życiową
2. Jest zacofany
3. Nie pasuje do obecnej rzeczywistości
Ja nie chce aby ktoś taki mną rządził.................... już nie wspomnę że nie mówi z żadnym języku innym niż ojczysty i obraził w Europie każdego kogo można było obrazić - zresztą można było to przeczytać w bardzo ciekawym artykule ostatnio w NT.
maxwell61 - 01-10-2007, 21:49
należy zauważyć reakcje publiczności...zwykle gdy padały słowa kaczki że w Polsce żyje sie lepiej odkąd oni rządzą to jeden wielki śmiech!!! ...myśle że w tym czasie pół Polski się zaśmiało i....BĘDZIE TO WŁASNIE TEN SYGNAŁ KTÓRY ZOSTANIE ODEBRANY W KOSMOSIE ...żenada
Marcin-Krak - 01-10-2007, 21:50
Sruba napisał/a: | był bardziej stonowany |
W jakim sensie - bo chyba nie bardzo rozumiem
Sruba napisał/a: | nie wchodził w słowo Kwaśniewskiemu |
Momentami będąc na miejscu Kwaśniewskiego też bym nie wytrzymał takich bzdur.
Sruba napisał/a: | w sprawach polityki zagranicznej całkiem sensownie przekuł swoje (rządowe) porażki w sukcesy |
Tak - to umie robić wyśmienicie. Powinien otworzyć szkołę razem ze swoimi doktorami. Chyba sam bym się do niej zapisał
Podsumowując - dalej mam zamiar głosować na PO. Co wcale mi się nie uśmiecha. Ale cóż robić
[ Dodano: 01-10-2007, 21:51 ]
Sruba napisał/a: | no bo jezdził - raz po pijaku pojechał ze swoją golenią do Charkowa, a teraz do Kijowa. |
Ale nie samochodem A taki był kontekst wypowiedzi.
karolgt - 01-10-2007, 21:52
Marcin-Krak napisał/a: |
Karol - aluzja,a wypomnienie to nie to samo. przynajmniej nie w tym kontekście.
Kaczyński dał do zrozumienia, jakoby Kwaśniewski jeździł po pijaku
Nie tylko ja tak odebrałem jego słowa. |
ciekawe czy bys go tak bronił gdyby wtedy jadąc po pijaku np kogoś potrącił.
Wg. mnie powinien być za takie coś normalnie ośmieszony, a tu widze, ze i tak nikt nie skupa sie na tym co Kwaśniewski zrobi, że jechał pijany - tylko na tym, ze to powiedział Kaczyński - chore conajmniej i bezsensu. Czyli Kwaśniewski jest usprawiedliwiony ze swoim pijaństwem dlatego ze Kaczyński mu to wypomniał?
Aga - 01-10-2007, 21:53
Sruba napisał/a: | Aga, na jakiej podstawie tak twierdzisz ? |
na podstawie tego co właśnie obejrzałam i uważnie wysłuchałam
chociaż seplenienia Kaczorka ledwie mogłam zrozumieć
a widok jego języka oblizującego wargi oraz ironiczny uśmieszek przyprawiał mnie o mdłości
kompromitacja Polski
tyle na ten temat
więcej się nie wypowiem, bo może dojść do sporu
temat polityki jest niebezpieczny na forum
Rafal_Szczecin - 01-10-2007, 21:55
pisze za namowa Papy Rafiego
Aga masz 100% racji nie 2:0 dla Kwacha a jego wygrana nie podlega dyskusji .prowadzacy program debaty byli zbyt slabi dla Kwacha,byli bardziej za Kaczorem,przerwali tok wypowiedzi Kwasniewskiemu , nawet sama Olejnik uwazajac ja za anty Kaczorowksa atakowala Kwasniewskiego nie dajac mu dojsc do slowa.
spokoj i opanowanie Kwasniewskiegoa niepokoj i trzesenie sie , mruganie oczami, Kaczora
sruba - 01-10-2007, 21:56
Marcin-Krak napisał/a: | W jakim sensie - bo chyba nie bardzo rozumiem |
ano w takim, że nie komentował formuły programu, nie wspominał ciągle o "nadchodzącym czasie", nie wtrącał się w trakcie kiedy mówił Prezio...
Marcin-Krak napisał/a: | Momentami będąc na miejscu Kwaśniewskiego też bym nie wytrzymał takich bzdur. |
klasa polega na tym, żeby wytrzymać i zripostować w odpowiednim momencie...
Marcin-Krak napisał/a: | Tak - to umie robić wyśmienicie. |
i to jest jego duży plus. przedstawianie swojej wizji (częstokroć kiepskiej) w takiej formie by wyglądała na bliską ideałowi...
i jak już napisałem nie popieram ani jednego, ani drugiego (chociaż gdybym miał między nimi wybrać to wolę lewicowego Kaczora, od komucha Kwaśniewskiego).
|
|
|