Mazowieckie - Fotoradary w Warszawie
Misiek :) - 03-12-2012, 17:41
W skrócie mondeo i focusy na blaszkach WE.
Ciekawe który paragraf upoważnia itd do niebezpiecznej, brawurowej jazdy i przekraczania prędkości włącznie z łamaniem innych przepisów drogowych.
Policja ma prawo złamać prawo jeśli ma realne szanse na ujęcie sprawcy wpierwszym bezpiecznym miejscu (czyli jak jedzie dalej aby nagrać film to łamie prawo)
Anonymous - 03-12-2012, 19:23
Misiek napisał/a: | W skrócie mondeo i focusy na blaszkach WE.
Ciekawe który paragraf upoważnia itd do niebezpiecznej, brawurowej jazdy i przekraczania prędkości włącznie z łamaniem innych przepisów drogowych.
Policja ma prawo złamać prawo jeśli ma realne szanse na ujęcie sprawcy wpierwszym bezpiecznym miejscu (czyli jak jedzie dalej aby nagrać film to łamie prawo) |
Kolega nie zrozumiał jak to działa. Oni jadą sobie zgodnie z przepisami. Ale każdy kto przekracza prędkość i jedzie z naprzecika lub ich wyprzedza dostaje zdjęcie jak z fotoradaru. Nikogo nie zatrzymują.
Fordy WE... na nic Ci się to zda. Z naprzeciwka i z za zakrętu marne szanse, a w nocy nawet gdybyś ich widział przez kilka minut to widzisz tylko 2 światła.
Edit: Oryginalnie miały być też kamery w tylnej szybie. Na bank ten pomysł wróci...
m6riano - 03-12-2012, 19:37
wróci bo to dla nich kasiura która sie zwraca po tygodniu...;-)
dziś w radiu mówili że na te fotoradary co teraz postawili wydali milion siedemset...a juz im sie zwróciło 900tysięcy w przeciągu tygodnia..;-)
i kto mi tu wmówi że to chodzi o polepszenie bezpieczeństwa na drogach?
wypadki i tak sa i będą czy to przy 80 czy 60...tylko skutki będą inne...
po za tym teraz idzie zima,śnieg te sprawy a więc i tak średnia prędkość w mieście spadnie z 20kilku do poniżej 17km/h
yalook - 04-12-2012, 09:50
m6riano napisał/a: | i kto mi tu wmówi że to chodzi o polepszenie bezpieczeństwa na drogach? | ja
m6riano napisał/a: | wypadki i tak sa i będą czy to przy 80 czy 60...tylko skutki będą inne... | a więc jednak dla bezpieczeństwa - masz szansę przeżyć
m6riano napisał/a: | po za tym teraz idzie zima,śnieg te sprawy a więc i tak średnia prędkość w mieście spadnie z 20kilku do poniżej 17km/h | więc nie ma co narzekać na fotoradary - nie będą zarabiały...
ps. wydaje mi się, że odchodzimy trochę od tematu
Owczar - 04-12-2012, 10:13
Przy każdej gadce o fotoradarach najpierw jest mowa o zakładanych wpływach. A tak z innej beczki. Czy te nowe fotoradary w Wawie błyskają w pochmurną pogodę czy robią to w podczerwieni?
SOŁTYS - 04-12-2012, 10:25
m6riano napisał/a: | Ten na Górczeewskiej na pewno..stoi jeden a cyka w obie mańki |
motyla noga nie wiedziołem że tam jest fotoradar a codziennie przejeżdżam prawie
swoją droga to tam wiele osób i ok 100km/h zapiernicza
yalook - 04-12-2012, 10:28
Owczar napisał/a: | Czy te nowe fotoradary w Wawie błyskają w pochmurną pogodę czy robią to w podczerwieni? | widać pomarańczowy błysk
[ Dodano: 10-12-2012, 12:32 ]
na rogu grójeckiej i dickensa w weekend postawili kolejny fotoradar - narazie jeszcze nie robi zdjęć, nie postawili nawet znaków ostrzegawczych.
Dario1986 - 17-12-2012, 18:56
i mi prawie pod domem fotopstryczka zamontowali... skrzyzowanie Ostrobramskiej z Fieldorfa/Zamieniecka
m6riano - 17-12-2012, 18:59
kurde już wszędzie nomalnie...Niepodległości/Batorego już stoją od jakichś dwóch tygodni...
A u mnie na ulicy co prawda fotopstryków nie ma ale stoją dwie tabliczki..że mogą być...(na osiedlówce)
Dario1986 - 17-12-2012, 19:20
i tak zaraz go ktos skasuje. ostatnio sygnalizator polozyli to i fotoradar sie nie utrzyma
[ Dodano: 17-12-2012, 19:24 ]
niebawem zanim do auta wsiadziesz to fote dostaniesz
Dzik - 17-12-2012, 19:34
Dlatego zaczynam myśleć o terenówce a nie osobówce. Dzisiaj trasę Wawa- Siedlce-Wawa pokonałem jadąc cały czas 80km/h. spalanie fajne, przed radarami nie zwalniałem, wyprzedziłem tira i osobówkę a 102km zrobiłem w 1,5h.
BTW. nowe radary bardzo rzadko pomagają sobie fleszem
Dario1986 - 17-12-2012, 19:51
a czemu terenowka?
m6riano - 17-12-2012, 20:14
Dzik napisał/a: | BTW. nowe radary bardzo rzadko pomagają sobie fleszem |
w nocy/przy szarówie tylko flesz..czyli3/4 obecnej doby
Dzik - 17-12-2012, 21:02
akurat Marianku nie masz racji. Może być ciemno/szaro czy pstrokato a i tak nie strzeli Ci po gałach.
m6riano - 17-12-2012, 21:19
nie chce sie kłócić..ale na Pułkowej akurat mie szczeliło..;-)
nie będe próbowac kolejnych..;-)
|
|
|