To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Fotoradary w Warszawie

Misiek :) - 03-12-2012, 17:41

W skrócie mondeo i focusy na blaszkach WE.
Ciekawe który paragraf upoważnia itd do niebezpiecznej, brawurowej jazdy i przekraczania prędkości włącznie z łamaniem innych przepisów drogowych.
Policja ma prawo złamać prawo jeśli ma realne szanse na ujęcie sprawcy wpierwszym bezpiecznym miejscu (czyli jak jedzie dalej aby nagrać film to łamie prawo)

Anonymous - 03-12-2012, 19:23

Misiek :) napisał/a:
W skrócie mondeo i focusy na blaszkach WE.
Ciekawe który paragraf upoważnia itd do niebezpiecznej, brawurowej jazdy i przekraczania prędkości włącznie z łamaniem innych przepisów drogowych.
Policja ma prawo złamać prawo jeśli ma realne szanse na ujęcie sprawcy wpierwszym bezpiecznym miejscu (czyli jak jedzie dalej aby nagrać film to łamie prawo)

Kolega nie zrozumiał jak to działa. Oni jadą sobie zgodnie z przepisami. Ale każdy kto przekracza prędkość i jedzie z naprzecika lub ich wyprzedza dostaje zdjęcie jak z fotoradaru. Nikogo nie zatrzymują.

Fordy WE... na nic Ci się to zda. Z naprzeciwka i z za zakrętu marne szanse, a w nocy nawet gdybyś ich widział przez kilka minut to widzisz tylko 2 światła.

Edit: Oryginalnie miały być też kamery w tylnej szybie. Na bank ten pomysł wróci... :-)

m6riano - 03-12-2012, 19:37

wróci bo to dla nich kasiura która sie zwraca po tygodniu...;-)
dziś w radiu mówili że na te fotoradary co teraz postawili wydali milion siedemset...a juz im sie zwróciło 900tysięcy w przeciągu tygodnia..;-)
i kto mi tu wmówi że to chodzi o polepszenie bezpieczeństwa na drogach?
wypadki i tak sa i będą czy to przy 80 czy 60...tylko skutki będą inne...
po za tym teraz idzie zima,śnieg te sprawy a więc i tak średnia prędkość w mieście spadnie z 20kilku do poniżej 17km/h

yalook - 04-12-2012, 09:50

m6riano napisał/a:
i kto mi tu wmówi że to chodzi o polepszenie bezpieczeństwa na drogach?
ja :-)
m6riano napisał/a:
wypadki i tak sa i będą czy to przy 80 czy 60...tylko skutki będą inne...
a więc jednak dla bezpieczeństwa - masz szansę przeżyć
m6riano napisał/a:
po za tym teraz idzie zima,śnieg te sprawy a więc i tak średnia prędkość w mieście spadnie z 20kilku do poniżej 17km/h
więc nie ma co narzekać na fotoradary - nie będą zarabiały...

ps. wydaje mi się, że odchodzimy trochę od tematu

Owczar - 04-12-2012, 10:13

Przy każdej gadce o fotoradarach najpierw jest mowa o zakładanych wpływach. A tak z innej beczki. Czy te nowe fotoradary w Wawie błyskają w pochmurną pogodę czy robią to w podczerwieni?
SOŁTYS - 04-12-2012, 10:25

m6riano napisał/a:
Ten na Górczeewskiej na pewno..stoi jeden a cyka w obie mańki

motyla noga :shock: nie wiedziołem że tam jest fotoradar a codziennie przejeżdżam prawie :?
swoją droga to tam wiele osób i ok 100km/h zapiernicza

yalook - 04-12-2012, 10:28

Owczar napisał/a:
Czy te nowe fotoradary w Wawie błyskają w pochmurną pogodę czy robią to w podczerwieni?
widać pomarańczowy błysk

[ Dodano: 10-12-2012, 12:32 ]
na rogu grójeckiej i dickensa w weekend postawili kolejny fotoradar - narazie jeszcze nie robi zdjęć, nie postawili nawet znaków ostrzegawczych.

Dario1986 - 17-12-2012, 18:56

i mi prawie pod domem fotopstryczka zamontowali... skrzyzowanie Ostrobramskiej z Fieldorfa/Zamieniecka
m6riano - 17-12-2012, 18:59

kurde już wszędzie nomalnie...Niepodległości/Batorego już stoją od jakichś dwóch tygodni...
A u mnie na ulicy co prawda fotopstryków nie ma ale stoją dwie tabliczki..że mogą być...(na osiedlówce)

Dario1986 - 17-12-2012, 19:20

i tak zaraz go ktos skasuje. ostatnio sygnalizator polozyli to i fotoradar sie nie utrzyma :-)

[ Dodano: 17-12-2012, 19:24 ]
niebawem zanim do auta wsiadziesz to fote dostaniesz :-)

Dzik - 17-12-2012, 19:34

Dlatego zaczynam myśleć o terenówce a nie osobówce. Dzisiaj trasę Wawa- Siedlce-Wawa pokonałem jadąc cały czas 80km/h. spalanie fajne, przed radarami nie zwalniałem, wyprzedziłem tira i osobówkę a 102km zrobiłem w 1,5h.
BTW. nowe radary bardzo rzadko pomagają sobie fleszem

Dario1986 - 17-12-2012, 19:51

a czemu terenowka?
m6riano - 17-12-2012, 20:14

Dzik napisał/a:
BTW. nowe radary bardzo rzadko pomagają sobie fleszem

w nocy/przy szarówie tylko flesz..czyli3/4 obecnej doby

Dzik - 17-12-2012, 21:02

akurat Marianku nie masz racji. Może być ciemno/szaro czy pstrokato a i tak nie strzeli Ci po gałach.
m6riano - 17-12-2012, 21:19

nie chce sie kłócić..ale na Pułkowej akurat mie szczeliło..;-)
nie będe próbowac kolejnych..;-)