[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
m6riano - 20-12-2012, 18:17
balcik, musisz kupić jedynie z sedana..z kombi boczki pasują,są nawet lepsze bo mają miejsca na głośniki..ale kanapa sie już nieco różni...
lortek - 04-02-2015, 10:04
Chciałbym trochę odświeżyć temat, gdyż szykuję się na podobną zmianę. Mój Gal to Avance 2001 ze ZWYKŁĄ SZMATĄ jako tapicerka. Chce kupić skóry podgrzewane, elektrycznie sterowane.
Wiem, że muszę sprawdzić czy mam wszystkie potrzebne wtyczki.
Chciałbym zapytać czy miał może ktoś styczność z przekładką w modelu jak mój, czy mogę spotkać na jakieś inne problemy (prowadnice powinny być chyba takie same).
Byłbym wdzięczny za pomoc
sveno - 04-02-2015, 10:25
lortek napisał/a: | Chciałbym trochę odświeżyć temat, gdyż szykuję się na podobną zmianę. Mój Gal to Avance 2001 z welurową tapicerką. Chce kupić skóry podgrzewane, elektrycznie sterowane.
Wiem, że muszę sprawdzić czy mam wszystkie potrzebne wtyczki.
Chciałbym zapytać czy miał może ktoś styczność z przekładką w modelu jak mój, czy mogę spotkać na jakieś inne problemy (prowadnice powinny być chyba takie same).
Byłbym wdzięczny za pomoc |
Ja przekładałem całe wnętrze łącznie z deską.
Wszystko pasuje p&p o ile masz podgrzewane te welury. Jeżeli nie to będziesz musiał zaopatrzyć się także w wiązkę, przełącznik podgrzewanych foteli i ten pojemnik w tunelu środkowym w którym montowany jet włącznik grzanych foteli.
eremita - 04-02-2015, 10:31
lortek napisał/a: | Mój Gal to Avance 2001 z welurową tapicerką |
Takie były? Myślałem że w avacach to tylko skóra lub czarny zwykły materiał?
polaff - 04-02-2015, 10:40
To nie wiesz ze większość kierowców nie rozróżnia szmaty od weluru?
eremita - 04-02-2015, 11:34
polaff napisał/a: | To nie wiesz ze większość kierowców nie rozróżnia szmaty od weluru? |
hehe no chyba że tak
lortek - 04-02-2015, 11:59
polaff napisał/a: | To nie wiesz ze większość kierowców nie rozróżnia szmaty od weluru? |
Welur, szmata, jak zwał tak zwał. Czarny zwykły materiał też to nie jest bo nie jest po prostu czarny. Zdjęcie zapożyczone na szybko z jendej z aukcji. Chodzi o dokładnie takie wnętrze, czy to szmaty czy welur określcie już sami. Mi chodziło o ich wymianę tak jak już wcześniej wspomniałem.
sveno napisał/a: |
Ja przekładałem całe wnętrze łącznie z deską.
Wszystko pasuje p&p o ile masz podgrzewane te welury. Jeżeli nie to będziesz musiał zaopatrzyć się także w wiązkę, przełącznik podgrzewanych foteli i ten pojemnik w tunelu środkowym w którym montowany jet włącznik grzanych foteli. |
Przełącznik i pojemnik w tunelu będę miał w komplecie. Czyli jedyną brakującą rzeczą będzie wiązką do przełącznika podgrzewania ?
Hugo - 04-02-2015, 13:57
lortek napisał/a: | Mój Gal to Avance 2001 z welurową tapicerką | Nie było weluru w Avance, tylko zwykła szmata.
lortek - 04-02-2015, 15:20
Hugo napisał/a: | lortek napisał/a: | Mój Gal to Avance 2001 z welurową tapicerką | Nie było weluru w Avance, tylko zwykła szmata. |
Już poprawiłem bo widzę, że nie dacie spokoju Tak czy siak pytałem o co innego, ZWYKŁA SZMATA nie była głównym tematem mojego pytania
Pzdr
sveno - 04-02-2015, 23:27
lortek napisał/a: | Czyli jedyną brakującą rzeczą będzie wiązką do przełącznika podgrzewania ? |
to kawał wiązki, po drodze będzie jeszcze przekaźnik (pod maską lub w kabinie) no i wtyczki do foteli
lortek - 05-02-2015, 08:57
sveno napisał/a: | lortek napisał/a: | Czyli jedyną brakującą rzeczą będzie wiązką do przełącznika podgrzewania ? |
to kawał wiązki, po drodze będzie jeszcze przekaźnik (pod maską lub w kabinie) no i wtyczki do foteli |
Na pewno na forum ktoś już przez to przechodził jednak wszystkie zamieszczone zdjęcia są już pousuwane
Nie ma ktoś, gdzieś zachomikowanych zdjęć albo informacji jak to zrobić ?
chudy771 - 05-02-2015, 10:41
Podłączę się do tematu.
Jak demontować tylną kanapę w sedanie? W jakiej kolejności siedzisko, oparcia? Siedzisko wyrywamy do góry i już po problemie? Mocowania oparć są przykręcone od strony bagażnika czy kabiny?
carbon11 - 05-02-2015, 12:28
chudy771 napisał/a: | Podłączę się do tematu.
Jak demontować tylną kanapę w sedanie? W jakiej kolejności siedzisko, oparcia? Siedzisko wyrywamy do góry i już po problemie? Mocowania oparć są przykręcone od strony bagażnika czy kabiny? |
Pierwsze siedzisko przy podłodze ma zaczepy takie uszy pociągasz i podnosisz do góry .
Dalej oparcia wszytko widać jak na dłoni po wyjęciu siedziska przykręcone od strony kabiny .
Sunderland86 - 05-02-2015, 14:41
lortek napisał/a: | sveno napisał/a: | lortek napisał/a: | Czyli jedyną brakującą rzeczą będzie wiązką do przełącznika podgrzewania ? |
to kawał wiązki, po drodze będzie jeszcze przekaźnik (pod maską lub w kabinie) no i wtyczki do foteli |
Na pewno na forum ktoś już przez to przechodził jednak wszystkie zamieszczone zdjęcia są już pousuwane
Nie ma ktoś, gdzieś zachomikowanych zdjęć albo informacji jak to zrobić ? |
Ja przerabiałem ten temat. Wiązkę sztukowałem ponieważ miałem tylko koło 30 cm z wtyczką.
Musisz zdjąć osłonę lewarka zmiany biegów, następnie konsolę centralną i ukaże Ci się widok wnętrzności. Pierwsza duża biała kostka z prawej strony będzie od grzania foteli i do niej leci wiązka od przycisków.
Schemat:
Nie połączyłem nigdzie przewodów nr 2 i 6 bo nie wiem gdzie mam je połączyć, musiałbym mieć Gala, którego mógłbym rozebrać i dojść co to jest.
muka997 - 06-02-2015, 17:15
a ja szukam i szukam, i znaleźć nie mogę, a poszukuję czarnej ewentualnie beżowej skóry ale kompletu czyli:
-siedzenia przód i kanapa tył
-boczki drzwi
-dół deski rozdzielczej: schowek, plastik obok, osłony tunelu osłona pod kierownica, ten mały schowek
-osłony słupków
- i przycisków podgrzewanych foteli z tunelu
i najważniejsze do SEDAN, ma ktoś??
żeby nie było, monitoruje allegro i olx ale ciężko z tym, chwilowo jest tapicerka do kombi ale tam nie wszystko podobno pasuje
|
|
|