MitsuManiaki.com - Karta klubowa - dla wszystkich, czy może jednak nie?
JCH - 01-06-2008, 21:55
arekp napisał/a: | Trzeba by tylko sie zastanowic nad kryteriami uzyskania dostepu do Klubu Mitsumaniakow. Pierwszym podstawowym jaki proponuje to wstep jedynie z polecenia od aktualnego Klubowicza | Ja tego nie widzę. No bo jak ktoś nowy zapisujący się na forum miałby uzyskać rekomendację? Na zasadzie: "Ty kolego, weź mnie tam poprzyj bo chciałbym być Mitsumaniakiem".
Ja to widzę kompletnie inaczej ale niestety ma to związek z finansowaniem Klubu a jak wiemy ta opcja nie uzyskała akceptacji.
Może "weryfikacją" (o rany, co za słowo!!!!) mógłby zajmować się tym moderator w danym województwie - w momencie gdyby taki "nowy" zapisywał się do Klubu moderator przeglądałby posty delikwenta i wyrażał swoje zdanie o gościu. Chyba można w taki sposób rozpoznać czy ktoś pisze na temat, czy dokleja tylko różne dziwne komentarze. Nie liczyłaby się ilość postów tylko ich treść.
PS. Forum się wykrzaczyło na chwilę ale może to i dobrze, bo poniekąd jest to również odpowiedź na Twój post Arku na temat polecania osób do członkostwa w Klubie.
pawlos - 01-06-2008, 21:56
akbi
my juz jestesmy elitą -mamy Miśki i je kochamy
a ograniczenia ,weryfikacja, polecanie kojarzą się z poprzednim ustrojem
nie zamykajmy drogi do"elity"nowym miłośnikom trzech diamentów
pozdrawiam
karolgt - 01-06-2008, 21:57
dzisiaj na zlocie w Krakowie, stwierdziliśmy, że "wystarczającą weryfikacją" bedzie to, ze karty beda wyrabiane powiedzmy raz na pół roku. Jesli ktos powiedzmy w lutym bedzie chcial karte, a potem po 6 miesiacach potwierdzi tą chęc, tzn ze jednak nie jestu tu totalnie przypadkowo
raddex - 02-06-2008, 00:04
Śledzę cały czas wszystkie wypowiedzi w tym temacie. Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi. Poddałem pewien temat do dyskusji i myślę, że słusznie, co prawda zawsze i tak będzie tyle opinii, co ludzi na forum. Nie chciałbym tylko żebyście dalej pisali o tym kto czego nie rozumie i wytykali sobie jakieś tam incydenty czy podobne rzeczy.
Jak piszecie coś to tylko o kartach klubowych, ok.?
Podsumowując, stwierdzam, że karty klubowe będę wytwarzał razem z Adamem - Adaho_krak raz na kwartał. Sporo osób nie wie jak wygląda produkcja tych kart i dlatego myślą, że otrzymają ją od ręki.
Tak więc po raz kolejny napisze jakie są zasady wydawania karty klubowej w tym temacie i temacie konkretnie o kartach - trzeba to trochę uporządkować.
1. Sama karta jak na chwilę obecną jest - DARMOWA – dopóki Adam nie będzie miał dosyć
2. Dane do karty w postaci: Imię, Nazwisko, nick z forum, numer klubowy, miejscowość dalej proszę przesyłać do mnie na PW lub maila.
3. Produkcja kolejnej partii kart rusza dopiero po uzbieraniu się 12 danych od klubowiczów i raz na kwartał (Jeżeli nie będzie 12 to i tak raz na kwartał).
4. Wysyłka kart do moderatora danego regionu będzie darmowa i raz na kwartał, bardzo proszę o PW do mnie po jednym z moderatorów danego regionu, który się tym zajmie.
5. Wysyłka karty bezpośrednio do odbiorcy/klubowicza będziemożliwa, ale będzie kosztowała. Wysyłka zwykłym listem - koszt koperty 0,25 pln + 2,10 pln list priorytetowy = 2,35 pln.
6. W każdym podforum regionalnym bardzo proszę o założenie tematu "Karta Klubowa" (proszę temat przykleić, żeby był zawsze na górze) - tak jak to idealnie zorganizował gulgulq.
To na razie tyle co mam do zakomunikowania. Najwyżej coś dopiszę.
Hubeeert - 02-06-2008, 00:12
raddex napisał/a: | Śledzę cały czas wszystkie wypowiedzi w tym temacie. Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi. Poddałem pewien temat do dyskusji i myślę, że słusznie, co prawda zawsze i tak będzie tyle opinii, co ludzi na forum. Nie chciałbym tylko żebyście dalej pisali o tym kto czego nie rozumie i wytykali sobie jakieś tam incydenty czy podobne rzeczy.
Jak piszecie coś to tylko o kartach klubowych, ok.?
Podsumowując, stwierdzam, że karty klubowe będę wytwarzał razem z Adamem - Adaho_krak raz na kwartał. Sporo osób nie wie jak wygląda produkcja tych kart i dlatego myślą, że otrzymają ją od ręki.
Tak więc po raz kolejny napisze jakie są zasady wydawania karty klubowej w tym temacie i temacie konkretnie o kartach - trzeba to trochę uporządkować.
1. Sama karta jak na chwilę obecną jest - DARMOWA – dopóki Adam nie będzie miał dosyć
2. Dane do karty w postaci: Imię, Nazwisko, nick z forum, numer klubowy, miejscowość dalej proszę przesyłać do mnie na PW lub maila.
3. Produkcja kolejnej partii kart rusza dopiero po uzbieraniu się 12 danych od klubowiczów i raz na kwartał (Jeżeli nie będzie 12 to i tak raz na kwartał).
4. Wysyłka kart do moderatora danego regionu będzie darmowa i raz na kwartał, bardzo proszę o PW do mnie po jednym z moderatorów danego regionu, który się tym zajmie.
5. Wysyłka karty bezpośrednio do odbiorcy/klubowicza będziemożliwa, ale będzie kosztowała. Wysyłka tylko priorytetem. Koszt koperty 0,25 pln + 2,10 pln list priorytetowy = 2,35 pln.
6. W każdym podforum regionalnym bardzo proszę o założenie tematu "Karta Klubowa" (proszę temat przykleić, żeby był zawsze na górze) - tak jak to idealnie zorganizował gulgulq.
To na razie tyle co mam do zakomunikowania. Najwyżej coś dopiszę. |
Tak jest Szefie
Jackie - 02-06-2008, 11:39
Kochani,
Bez bicia przyznaję, że nie udało mi się przebrnąć przez cały wątek a jedynie przez jego "bardziej burzliwą" część.
Przyznaję też, że nie mam pojęcia o co chodzi z coraz częściej pojawiającymi się temetami separatystycznymi...W imię czego, na rany, mamy wykluczać, weryfikować, dzielić ludzi ? Co chcecie osiągnąć? Przecież im nas jest więcej tym mamy większą siłę przebicia....Co nam u Anielki, przeszkadza, że z naszą kartą jakiś użyszkodnik Misia przyoszczędzi? Przecież O TO WŁAŚNIE CHODZIŁO
Kompletnie nie przemawia do mnie argument "elitarności" Klubu. Klub jest dla WSZYSTKICH, którzy zechcą do niego należeć a im więcej tym lepiej.
Wydaje mi się, że para idzie w gwizdek a powinna iść w koła...
Pozdrawiam
(lekko już zeźlonyAdmin )
raddex - 03-06-2008, 19:55
Zmieniam punkt 5.
Wysyłka zwykłym listem czyli koperta 0,25 + 1,35 pln = 1,60 pln
W związku z tym, że kupie trochę znaczków i kopert i nie będę musiał latać na pocztę, żeby priorytet nadać.
siwek - 03-06-2008, 20:18
raddex napisał/a: | Zmieniam punkt 5.
Wysyłka zwykłym listem czyli koperta 0,25 + 1,35 pln = 1,60 pln
W związku z tym, że kupie trochę znaczków i kopert i nie będę musiał latać na pocztę, żeby priorytet nadać. |
a czy przypadkiem nie wystarczy wziąć z poczty naklejek PRIORYTET i nakleić? i tak sprawdzaja znaczek i mozna go wrzucic do skrzynki i powinno być ok, ja tak robiłem i było dobrze bo zwykły bedzie szedł tydzień albo wogóle nie dojdzie
raddex - 03-06-2008, 21:22
Cytat: | a czy przypadkiem nie wystarczy wziąć z poczty naklejek PRIORYTET i nakleić? i tak sprawdzaja znaczek i mozna go wrzucic do skrzynki i powinno być ok, ja tak robiłem i było dobrze bo zwykły bedzie szedł tydzień albo wogóle nie dojdzie |
dowiem się tego na poczcie
arekp - 03-06-2008, 22:45
raddex napisał/a: | dowiem się tego na poczcie |
Wystarczy, ze kupisz znaczki za 2,1 zl i wezmiesz samoprzylepnych naklejek z oznaczeniem PRIORYTET. Pozniej list wrzucasz do skrzynki.
brodzky - 20-08-2008, 17:58
Przeczytalem caly watek i jak na poczatku przypuszczalem na koncu okaze sie ze sie wyciszy. I faktycznie, ostatni post sprzed dwu miesiecy. Jakie jest moje zdanie? Jak pisze Kaleid po pewnym czasie niektorzy chca byc elita. Nic w tym dziwnego wszak jestesmy ludzmi. Popieram jednak zdanie Kaleida i jemu podobnych. Jakiekolwiek ograniczenia wg mnie moga zdusic klub/forum poprzez zniechecenie uzytkownikow do aktywnosci. Forum rosnie w sile bo jest latwodostepne.
To co w realnym swiecie byloby pewnie niezbedne (hierarchia) w przypadku forum nie jest potrzebne. Szum zrobil sie z kartami gdy faktycznie jest z nich jakis pozytek i zniknal gdy karty poszly w swiat i nie sadzy by wiele z nich szlo tylko dla znizek. Mysle, ze byla masa czlonkow forum, ktorzy o karcie uslyszeli dopiero razem z informacja o znizkach w IC albo nie chcieli jej wyrabiac bo nie miala zadnego zastosowania.
Dla mnie klub i forum to samo. Jedno bez drugiego nie istnieje. A to czy ktos chce karte czy nie powinno chyba zalezec od niego i od tego w jaki sposob siebie utozsamia z klubem i na ile chce uczestniczyc w realnym jego zyciu.
To tylko moja opinia.
Duzin - 15-09-2008, 22:17
Jestem nowym klubowiczem. Czytalem wasze posty i opinie co do kart klubowych. Faktycznie z tego co piszecie zdazają sie "pasorzyty" ludzie ktorzy chca tylko brac a nic w zamian od siebie. Nie sadzcie wszystkich jedna miara. Nie kazdemu zalezy na znizkach w warsztatach i sklepach. Jestem z kwidzyna i nie ma tu warsztatow ani i sklepow w ktorych klubowicze maja znizki. Wstapilem do klubu nie z powodu karty tylko dlatego ze zafascynowaly mnie Miski i jest tutaj wiele tematow i osob z ktorymi mozna wymienic sie doswiadczeniami lub radami. Niestety jestem nowy wiec bogatej historii postowej nie mam ale wszystko do nadrobienia
Pozdrawiam
JCH - 26-12-2013, 12:44
Zabawię się w archeologa (a co ) - wątek ma już 5 lat więc można odkopać
Jak wiecie od jakiegoś czasu nadaję numerki klubowe. Wszystko, mam nadzieję, idzie sprawnie, nikt nie czeka lub czeka krótko. Jednak irytują mnie ostatnio zgłoszenia typu:
"Chciałbym otrzymać kartę rabatową Klubu"
Patrzę w profil - a tam:
- dołączył/a: wczoraj,
- postów napisanych - 0
- przeglądanych tematów - 0
Co sądzicie o takich przypadkach Chcecie takich klubowiczów w swoich szeregach
raddex - 26-12-2013, 13:28
Napisane jest w zasadach, że staż musi być minimum 1 miesiąc na forum.
Nie uniknie się takich osób, które proszą o wydanie karty klubowej, po czym znikają z forum, nie pisząc ani jednego posta. Myślę, że ok 20-30 kart klubowych zostało już zniszczonych tylko przez to, że ktoś poprosił o kartę, po czym zniknął z forum nie odbierając karty.
Na taką ilość kart, które wydałem to i tak nie jest źle.
JCH - 26-12-2013, 16:25
raddex napisał/a: | Napisane jest w zasadach, że staż musi być minimum 1 miesiąc na forum. | Tak, dotyczy to karty klubowej. Żeby wystąpić o kartę trzeba też mieć numer klubowicza i szczerze powiem zaczynam mieć opory przed nadawaniem numerów ludziom, którzy pierwsze co robią po zarejestrowaniu się na Forum to prośba o numer KMM
Nie potrafią napisać ani jednego posta w stylu: "cześć, kupiłem niedawno Miśka, znalazłem to forum w necie i może będę tu zaglądał co jakiś czas".
Mało tego - przeczytali raptem kilka tematów a zdarzają się i tacy, którzy nie przeczytali nic.
Jest jeden "klient", który 16 listopada zarejestrował się na Forum, wystąpił o numer KMM i ..... i od 18 listopada nie już się nie logował. PW ode mnie (z nadanym numerem KMM) nie odczytał.
Chyba coś trzeba zmienić w tej kwestii Może ten staż 1 miesiąca zastosować również do członkostwa w Klubie
|
|
|