To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT'e

Wszyc - 15-02-2010, 20:55

zderzak to nie 'tuningowy" tylko oryginalne zderzaki z wersji advance z tego co wiem jest tylko jeden galant na całym forum z nie oryginalnym zderzakiem
Anonymous - 16-02-2010, 01:02

RoBSoN_97 napisał/a:
Fajny kolor ma, taki niespotykany
:mrgreen: , wiem ze kombi w ty kolorze jezdzi po Wrocku i chyba nikt wiecej nie ma takiego na forum 8)

przyszla kryska na matyska...

1. pasek conti 187zl
2. rolka prowadzaca Ruville 103zl
3. rolka zwrotna Ruville 121zl
4. nap hydr Ruville 317zl
5. pompa wody Ruville 273zl

6. filtr oleju KN 54zl
7. Castrol 10W40 2x4L 160zl (dwa baniaki bo tanio)
= 1216zl - 13% = 1050zl z darmowa przesylka

+ uszczelki na walkach i wale korbowym jakies 80zl
+wymiana 400zl

termin 26 luty

.

Anonymous - 16-02-2010, 15:46

narazie fotki na sucho montaz odbedzie sie u mechanika po zrobieniu rozrzadu...

.

.

.

.

robertdg - 16-02-2010, 17:41

cuuube, jakbys zwymiarował ta rozpórke w autocadzie, lub choćby w kreślarskim rysunku technicznym, to dałoby się zrobić kopie, nie wiesz z jakiego gatunku alu jest wykonana Twoja rozpórka :?:
ApAcHoS - 16-02-2010, 17:44

Panowie jakbyście zrobili dobry rysunek to jestem w stanie zrobić Wam rozpórkę z alum.
kwestia ceny/ ilości

robertdg - 16-02-2010, 17:58

ApAcHoS, ja bym reflektował ale na wyrób z PA6, jestem w stanie dostarczyć wszelakiego rodzaju profile, płaskowniki, pręty, blachy, w tym oraz innym gatunku, choć wydaje mi się że ten gatunek jest na tyle sprężysty ze bedzie najbardziej odpowiedni do wykonania takiej rozpórki.
ApAcHoS - 16-02-2010, 18:25

Dostawy materiału nie są potrzebne-Wszystko mamy dostępne u siebie
Wszyc - 16-02-2010, 18:35

co tu dużo mówić na razie najładniejsza rozpórka jaką widziałem
wilk88 - 16-02-2010, 19:05

cuuube napisał/a:
RoBSoN_97 napisał/a:
Fajny kolor ma, taki niespotykany
:mrgreen: , wiem ze kombi w ty kolorze jezdzi po Wrocku i chyba nikt wiecej nie ma takiego na forum 8) .

A nie prawda :P W Bydgoszczy też takiego mamy ;)

Anonymous - 17-02-2010, 00:13

robertdg napisał/a:
jakbys zwymiarował ta rozpórke w autocadzie, lub choćby w kreślarskim rysunku technicznym
nie znam sie na tym...
robertdg napisał/a:
z jakiego gatunku alu jest wykonana Twoja rozpórka
opis jest na stronie 8 tematu bodaj w 8 poscie oraz w temacie "rozporka przednia gorna"w dziale EA.
"Alutec strut bars help enhance vehicle stability & handling capability. Available in aerospace grade aluminum & carbon fiber for selected models. Aluminum series are constructed from grade 6061 (main tower bar) aerospace aluminum with the strut bar mountings using grade 7005 aerospace aluminum – supplied mainly by Alcoa USA, the same company supplying to Boeing for construction of aeroplanes! Alutec breaks tradition by manufacturing an entire strut bar piece from aerospace aluminum, even the strut mounts. Most other brands use cheaper metals such as steel for strut mounts to keep manufacturing costs low. As Alutec’s parent company is a major global raw aluminum materials supplier, Alutec is able to manufacture all its strut bars entirely using aerospace aluminum, yet priced them competitively against brands made from inferior materials. This unique construction is hardly adopted in the market today and has 2 main advantages – Aerospace aluminum has superior tensile strength (Alutec strut bar tensile strength are certified between 29.5kg/mm2 to 42kg/mm2 ) & it’s also super lightweight. All Alutec strut bars come anodized & CNC-machined and weigh just 1.5kg (with the exception of special edition models)!! Alutec strut bars enhance a vehicle’s stability during cornering, reducing suspension tower flex effectively. "
robertdg napisał/a:
dałoby się zrobić kopie
no nie wiem czy to taka prosta sprawa bo rozporka jest pusta w srodku , profilowana i do tego zagieta zeby ramie przeszlo nad kolektorem...
robertdg napisał/a:
ja bym reflektował ale na wyrób z PA6.... ten gatunek jest na tyle sprężysty ze bedzie najbardziej odpowiedni do wykonania takiej rozpórki.
rozporka nie moze byc gietka przeciez :P oni produkuja z Aluminum series are constructed from grade 6061 (main tower bar) aerospace aluminum with the strut bar mountings using grade 7005 aerospace aluminum – supplied mainly by Alcoa USA, the same company supplying to Boeing for construction of aeroplanes!

staram sie zalatwic jakis rabat na zakup kolejnych sztuk

Wszyc napisał/a:
najładniejsza rozpórka jaką widziałem
mnie tez sie podoba ale zobaczymy jak sie bedzie spisywac

wilk88 napisał/a:
W Bydgoszczy też takiego mamy
no to cale 3... nawet jak bedzie ich 10 w kraju to i tak mnie bardziej cieszy niz widok 'ntego' tez ladnego czarnego czy zrebrnego
robertdg - 17-02-2010, 00:40

cuuube napisał/a:
rozporka nie moze byc gietka przeciez :P
giętka ale w rozumieniu sprężysta, przeciez wyraźie napisane jest że aluminium stososwane do wykonania rozpórki jest takiego gatunku jak aluminium lotnicze, a jakby na to nie patrzeć skrzydła Boeing'a poddawane są ogrownym przeciążeniom i wyginaja sie w lini pionowej zwłaszcza w trakcie manewrów o kilka metrów (patrząc na koniec skrzydła względem centralnego umocowania), tak więc ten gatunek aluminium także musi byc sprężysty co by nie skruszał czy spękał, jak bedziesz coś wiedział o rabatach to daj znac ;-)
Anonymous - 17-02-2010, 20:58

robertdg napisał/a:
wyginaja sie w lini pionowej zwłaszcza w trakcie manewrów o kilka metrów (patrząc na koniec skrzydła względem centralnego umocowania)
nie znam sie ale chyba przesadziles...
robertdg napisał/a:
jak bedziesz coś wiedział o rabatach to daj znac
ok

takie rzeczy tylko w Polsce :P :axe: ...przyszedl rozrzad no i :shock: zamawialem wszystko z Ruville'a a przyszly mi czesciowo inne graty np Koyo napisane na pudelku i numer GMB i w srodku Koyo, Koyo w pudelku Ruville'a ale slyszalem ze takie hity to norma i najwieksza ciekawostka to pompa wody ktora przyslali - GMB zamiast Ruville'a za ktora wg faktury zaplacilem po znizce 15% 230zl :roll: to u Japaneze jest taka za 170zl a w IC mialbym taka za 130zl . wiem ze to dobre czesci ale zamawialem co innego :axe: mail do sklepu juz polecial...

mkm - 17-02-2010, 21:11

cuuube, nic tylko wspolczuc.
Najgorsze, ze to juz raczej nie pomylka...

Anonymous - 17-02-2010, 21:15

wiesz nie jest najgorzej bo czesci jakosciowo sa przeciez dobre to nie 4max (jesli taki by mi przyslali jutro bylbym osobiscie w tym sklepie i :gib: )

tez nie licze na odezwe ze strony sklepu ale zobaczy sie...

robertdg - 17-02-2010, 21:25

cuuube napisał/a:
nie znam sie ale chyba przesadziles...
ogładałem programy tematyczne o samolotach, jak je sie robi, jak się zachowuja w trakcie lotów itp, zacytowałem co uslyszalem, a ponoc potrafia sie te skrzydła wyginać naprawde mocno, poczytaj sobie ten artykul, co prawda o wypadkach, ale pisza ze skrzydła potrafia się wyginac nawet o 24 metry http://www.seattlepi.com/...ingbreak25.html