Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Outlander II - chiptuning bez utraty gwarancji
Hubeeert - 18-07-2009, 12:27
dab, ichi, mk.
Panowie - wydzieliłem to co zostało powiedziane bo to dział Techniczny. A żeby była jasność - z konta admin, (które jest wspóldzielone) akurat w tym temacie pisałem też ja.
Sprawa się wyjaśniła, nie będzie tego (takiej edycji) więcej a jak będzie poproszę o PW będę reagował.
Wróćmy do tematu chiptuning.
AlCapone nie będę Cię ostrzegał po raz kolejny tylko zablokuję Ci możliwość pisania w dziale Outlander. Czy wyrażam się wystarczająco jasno
Anonymous - 18-07-2009, 13:12
Coś napisałem nie tak...??????
Ten link wziąłem z tego forum.......jest coś nieprawdziwego co pisze Masters.....?????? Przecież go znasz.....wiesz że facet wiarygodny.......to po co takie teksty............
Anonymous - 18-07-2009, 14:12
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | A żeby była jasność - z konta admin, (które jest wspóldzielone) akurat w tym temacie pisałem też ja. |
Przepraszam że będzie nie na temat, ale dobrze że napisałeś otwarcie ''że konto admin jest współdzielone'' dla mnie to było jasne od samego początku. Tylko po co zrzekłeś się (na jakiś czas) ''czarnego nicka'' (podobno chciałeś odpocząć od funkcji ''administratora'') jak i tak pod nickiem admin byłeś tym administratorem i pełniłeś tą funkcje. Dla niektórych może to być niezrozumiałe, pomimo tego dalej podtrzymuję to co wcześniej napisałem, że bardzo dobrze pełnisz swoją funkcje.
I teraz na temat, przeczytałem to co jest napisane pod tym http://forum.tdi-tuning.p...der=asc&start=0 linkiem i jestem zaskoczony ale negatywnie. Z tych pomiarów wynika że bez tego boxa silnik ma o 1 konia mechanicznego więcej, w takim razie po co ten chip, jak nie dodaję mocy. I chyba nie ma powodów, żeby nie wierzyć w te pomiary które wykonała firma specjalizująca się w tej dziedzinie. |
Facet jest jak najbardziej wiarygodny.....i św.Hubert o tym bardzo dobrze wie.......ale tutaj nie wolno takich rzeczy pisać..........zaraz dostanę 13 ostrzeżeń w 5 minut.........i do widzenia..............
No ale potem reinkarnacja............
[ Dodano: 18-07-2009, 14:20 ]
Dobrze że zawsze robię screeny...........
bonito - 18-07-2009, 14:54
Aby trochę odejść od interpersonalnych "przepychanek" - wczytałem się w sławny post o Boxie Ralliart - wynik pomiaru (-1 KM) był prawdopodobnie spowodowany testowaniem na zimnym silniku, a jak wiadomo Ralliart zaczyna działać po osiągnięciu przez silnik pewnej temperatury. Być może ktoś z forumowiczów wyposażony w to cudowne pudełko był na hamowni i mógłby coś więcej powiedzieć na ten temat (może jakiś wykres mocy i momentu)?
bonito
Anonymous - 18-07-2009, 15:03
Uważasz że w tej firmie siedzą kołki które nie wiedzą jak się powinno robić takie pomiary....????????
Ty wiesz że był prawdopodobnie spowodowany testowaniem na zimnym silniku.....a skąd to wiesz......???????
bonito - 18-07-2009, 15:39
Nie byłem przy pomiarze, więc nie wiem jak był robiony i co za "kołki" go wykonywały. Abstrahując od podobno niewielkiego przyrostu mocy i momentu na RalliArcie, wydaje się nieprawdopodobne żeby nie dawał żadnych efektów. Stąd moja hipoteza. Ponieważ jednak nie zdecydowałem się na kupno tego cuda, więc moja wiedza na ten temat jest zerowa i chciałbym żeby wypowiedział się tutaj ktoś, kto używa RalliArta i będzie wiedział o czym mówi...
Anonymous - 18-07-2009, 15:52
I po to jest to forum......
Pzdr...........
Ostry - 18-07-2009, 15:54
Panowie pozwólcie wrzucić tutaj kilka moich spostrzeżeń.
W tym temacie pisałem na początku o swoim chiptuningu . Nie napisałem jednak , ze filia V-Tech Pomorze miała do dyspozycji od dealera przetestowania na hamowni trzy takie auta z tym Ralliart . Wyniki w każdym z nich potwierdzały to co w linku powyżej lub jeszcze gorzej tzn: dodawały tylko chwilowego zwiększonego momentu obrotowego po czym wracały do mocy seryjnej . Reasumując ,kupujący wydaje ok.4 tys za nic nie warty power box. Ja zrobiłem chipa po raz drugi w firmie V-Tech i nie żałuje decyzji i wiem,ze moje parametry zostały zrobione pod moje konkretne zalecenie tak, żeby poprawiła sie dynamika,moc i spalanie do bezpiecznej granicy. Zrobiłem chipa od nowości. Dzisiaj mam na liczniku 11 tys. i póki co nie mam żadnych negatywnych spostrzeżeń związanych z nim.
Pozostaje jedynie współczuć tym ,których power box działa podobnie i którzy nieświadomie zostali przysłowiowo nabici w butelkę.
Pozdrawiam
Ostry
Hubeeert - 18-07-2009, 19:57
AlCapone napisał/a: | Uważasz że w tej firmie siedzą kołki które nie wiedzą jak się powinno robić takie pomiary....????????
Ty wiesz że był prawdopodobnie spowodowany testowaniem na zimnym silniku.....a skąd to wiesz......??????? |
Było to wyjasnione w tym wątku. Fajnie jest być tym, który nie doczyta a się czepia?
Vtech to jak dla mnie firma mało wiarygodna. Opinia Ostry napisał/a: | Wyniki w każdym z nich potwierdzały to co w linku powyżej lub jeszcze gorzej tzn: dodawały tylko chwilowego zwiększonego momentu obrotowego po czym wracały do mocy seryjnej |
Tak działa właśnie box Ralliart. Na rozgrzanym silniku dodaje chwilowo mocy. I dlatego MMC sprzedając te boxy udziela gwarancji na niezmienionych warunkach. Chiptuning czy to w wykonaniu Mastersa czy vtechu oznacza koniec gwarancji na silnik i podzespoły przeniesienia napędu. AutoGT w Warszawie oferuje chiptuning, ale gwarancja MMC wtym wypadku jestzastąpiona gwarancją AutoGT. Żaden z tunerów nie udzieli takowej.
Proszę nie kontynuować pisania nie na temat.
Anonymous - 18-07-2009, 21:18
Ostry napisał/a: | .....do bezpiecznej granicy. |
ooo..a to ciekawe jaka to jest bezpieczna granica
...bo z reguły to producent danego auta ustala tą bezpieczną granicę (optymalizuje moc silnika na podstawie wielu czynników).... - i właśnie na swoją "granicę" udziela gwarancji
Ciekawe "mądrości" można czasami wyczytać
KowaliK - 19-07-2009, 00:05
jaceksu25 napisał/a: | jaka to jest bezpieczna granica |
Koledze pewnie chodziło o to, że chip nie rujnuje mu portfela...
Anonymous - 19-07-2009, 12:45
Witam z trochę dłuższym nickiem...........
Najpierw pan wczechmocny wypisuje takie rzeczy.........o Mastersie i nawet podaje linka.........
Hubeeert napisał/a: | Pe.te napisał/a: | Natomiast za pomocą MUT III nie ma możliwości zobaczenia "co jest we wgranym programie". |
Pozwolę sobie się nie zgodzić. Można sprawdzić parametry wtrysku - kąt, dawki i cisnienie. A jeżeli juz jesteśmy dociekliwi zawsze samochód można zabrac na jazdę testową i obserwowac parametry na ekranie w czasie jazdy
Teoretycznie sprawa jest prosta - chip i jazda. Prawdziwa jazda zaczyna sie gdy coś w samochodzie pada - czy to sprzegło czy poduchy pod silnikiem, coś w napędach (nie sądzę, nie te moce) docisk, hamulce. Gorzej jest gdy użytkownik zarżnie turbinę bo jednak ta pracuje w warunkach trudniejszych po chipie. Nikt też nie mówi o tym, że po chipowaniu nalezy częściej niż co te 15000km zmieniac olej - zwłaszcza gdy butujemy.
Ilu z posiadaczy Outlandera po zakończeniu jazdy dajke się silnikowi pokręcić na postoju te dwie minuty żeby ostudzić turbo? Ilu ostatnie parę kilometrów jedzie spokojnie, żeby olej stracił trochę temperatury? Nie oszukujmy się - takie rzeczy mają kolosalny wpływ na zywotnośc silnika i jego podzespołów.
Zostaje jeszcze kwestia gwarancji - a właściwie jej utraty. Wiem, że są sposoby jak np po awarii/wypadku laweta do tunera, wgrywany oryginał i wtedy serwis, ale jest to do wykrycia. Moi Drodzy - ryzyko jakie podejmujecie jest duże. Rozumiem chęć posiadania szybszego samochodu jednak moim zdaniem wyjścia są cztery:
1. Kupno boxa Ralliart - wiadomo co to jest, ma swoje ograniczenia i nie działa cały czas.
2. Chip w GT - znów nie tyle ile by można było ale dwa powyższe powodują, że macie gwarancję choć kosztują krotność chiptuningu choćby u Masters'a www.tdi-tuning.pl gdzie ja sam chipowałem samochód
3. Chip poza ASO i kombinowanie jakby tu nie stracić gwarancji
4. Kupno innego - szybszego samochodu.
Decyzja należy wyłącznie do użytkownika samochodu. Mam nadzieję, że będzie z niej zadowolony
[ Dodano: 30-01-2009, 17:11 ]
Bartek napisał/a: | fabryczne ECU programowane jest 1 (jeden) raz...... | No chyba, że ASO wgrywa upgrade programu jak w Outkach było - to wtedy dwa |
A potem jak ja zacytowałem tego linka to mnie wywala z forum i blokuje mi możliwośc pisania...............żałosne..........
Administrator zablokował Tobie możliwość pisania w tym forum
Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej
No comment.............
Print screen
Hubeeert - 19-07-2009, 13:25
Chciałbym, żebyś zrozumiał z czym walczysz zanim zaczniesz z tym walczyć.
Nie zabraniam nikomu pisania o chiptuningu i podawania adresów, telefonów, cen itd.
Nie ja edytowałem wypowiedź stronę wcześniej - ja przywróciłem jej pierwotną treść
Nie widzę w tym co zacytowałeś nic innego od tego co pisałem wcześniej i choćby w poprzedniej wypowiedzi.
Owszem - sam robiłem chiptuning u Mastersa ale liczyłem się z jego konsekwencjami i wiedziałem co sama zmiana programu sterującego spowoduje - utratę gwarancji na silnik. Sam program został przez Marka zmodyfikowany tak jak chciałem i byłem bardzo zadowolony z tego jak później zachowywał się silnik. A w tzw międzyczasie poznałem Marka trochę lepiej i mam nadzieję, że mogę mówić o nim jak o swoim Koledze.
Natomiast wygląda na to, że Ty zarejestrowałeś się na tym Forum aby szukac afer, drugiego dna oraz czepiać się czego się tylko da. Raz już zostałeś urlopowany za zachowanie niezgodne z Zasadami tego Forum, teraz za OT oraz komentarze nie na temat zablokowałem Ci możliwość pisania na tym podforum. Twoje komentarze nie wnoszą dużo za to są obliczone głównie na podgrzanie atmosfery.
Moja propozycja jest następująca - jeżeli chcesz - zacznij od nowa pod nowym nickiem, ale tak, żeby już nikt nie zgłaszał mi Twoich postów do moderacji. Odpowiedź poproszę na PW. Każdy nowy użytkownik jest mile widziany na tym Forum. Każdy, który stara się być częścią tego Forum i przestrzegać jego Zasad.
Pozdrawiam
eler1 - 19-07-2009, 22:08
sorry że nie na temat ale to forum jest nacenzurowane.
Apel do adminów: trochę luz
czy każda niewygodna wypowiedź jest atakiem na władze forum to chyba nie o to chodzi ktoś
pomylił się z powołaniem budując to forum - komuna już dawno minęła jest demokracja
Hubeeert - 20-07-2009, 00:25
eler1 napisał/a: | ktoś
pomylił się z powołaniem budując to forum - komuna już dawno minęła jest demokracja |
Ktoś kto tak myśli pomylił się z powołaniem rejestrując się jako Forumowicz
Dołączyłeś 4 miesiące temu i nie sądzę, żebyś wiedział jak i po co powstawało to Forum.
Cenzura na Forum - owszem jeżeli uznamy za cenzurę usuwane wulgaryzmy, oferty sprzedaży niezgodne z Zasadami ustalonymi przez Forumowiczów i przegłosowanymi przez nich, brak OT tam gdzie go ma nie być.
Wyluzuj się trochę bo AlCapone już nie ma zakazu pisania w dziale Outlander. Mam nadzieję, że ochłonął. Proponuję też mimo wszystko przeczytać jeszcze raz to co napisałem w tym temacie - to dużo wyjaśnia.
Pozdrawiam
PS
Posty nie na temat zostaną wycięte do osobnego tematu - tam będziecie mogli dać upust narzekaniu. Ale w innym dziale - tu jest dział Techniczny a temat dotyczy chiptuningu.
|
|
|