[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ]Angel Eyes w Galancie
nerus - 10-03-2011, 17:43
danino88 napisał/a: | no właśnie tak mi się wydaje że najlepszym rozwiązaniem by była soczewka na H7, ale skąd taką wziąć? |
tak na szybciocha znalezione
http://allegro.pl/soczewk...1492365110.html
http://allegro.pl/soczewk...1500423930.html
http://allegro.pl/soczewk...1489909426.html
http://allegro.pl/soczewk...1499119599.html
clown79 - 24-03-2011, 03:25
a co panowie i panie mysla o czyms takim osobiscie uwazam ze wyszlo calkiem ciekawie
Uploaded with ImageShack.us
a oto moj Gal w dzien jeszcze bez led'ow
danino88 - 31-03-2011, 11:39
clown79 naklejałeś te ledy od wnętrza reflektora czy na zewnątrz? Co na to policja?
komarsnk - 31-03-2011, 14:26
danino88 napisał/a: | clown79 naklejałeś te ledy od wnętrza reflektora czy na zewnątrz? Co na to policja? |
policja w Polandii może mieć inne zdanie niż policja i Irlandii
Owczar - 31-03-2011, 16:35
Są raczej naklejone na zewnątrz. A co na to policja...
-Homologacja jest?
-Nie ma...
-no to dowodzik proszę.
fergul11 - 31-03-2011, 20:35
widziałem gala w irl który miał zamontowany pasek led od górnego wewnętrznego narożnika ,poprzez dolny wewnętrzny narożnik do dolnego zewnętrznego narożnika klosza (uff )
możliwe że było to na zewnątrz lampy , mijałem się z nim na ulicy ,ale to było pierwsze co rzuciło mi się w oczy i wyglądało nawet nawet.
a policje w irl interesują tylko daty na ubezpieczeniu, podatku drogowym i nct(przegląd co dwa lata)
nawet różny bieżnik opon na jednej osi nie robi na nich wrażenia ,bo po to jest NCT.
Owczar napisał/a: | -no to dowodzik proszę. |
właśnie w TVN turbo widziałem jak policjant zatrzymał galanta kombi na taxi i okazało się żę ma xenony a na kloszach jest homologacja na halogeny i od razu było- dowodzik proszę !!!
panowie przeszli się na tył , a tam we "wstecznym" była zimno niebieska led i znów zonk .
kierowca dowodu nie dał , powiedział że właśnie mu się zapodział .no jest to może metoda żeby dowodu nie stracić , ale kosztuje 50zł
http://www.youtube.com/wa...feature=related
m6riano - 31-03-2011, 20:51
50 jak masz wszystko "sprawne"..w tym wypadku 250 zł...;-)
sveno - 06-04-2011, 13:56
W związku z pytaniami Mitsumaniaków odnośnie samodzielnego wykonania ringów moja rada jest taka: chcecie mieć ringi? Kupcie gotowe ringi wykonane w technologii CCFL np na alledrogo!!! Dlaczego?
1. Ringi wykonane w technologii CCFL dają dużo więcej światła. Moje oparte są na 8 diodach 5mm, niby bardzo mocne, ale to dalej punktowe źródła światła i o ile w nocy jest ok bo mam (a raczej miałem, ale o tym zaraz) fajne postojówki o tyle w słoneczny dzień są kompletnie nie widoczne
2. Gotowe ringi CCFL myślę, że będą dużo trwalsze. Moje mam 2 miesiące i z 8 diód świeci tylko 5 kiedy pierwsza zgasła myślałem, że może lut puścił, ale kiedy zgasły kolejne dwie (wszystkie w światłach mijania) zrozumiałem, że to same diody padają, przyczyną jest temperatura. Nie pomogło nawet odsunięcie ringu od żarówki (ringi wkleiłem nie do odbłyśnika, a do tego czarnego plastiku przed) witać temperatura w reflektorze jest prawie w każdym miejscu taka sama-zabójcza dla LEDów.
3. Nakład pracy. Poszukiwanie materiałów po sklepach (pręty plexiglasowe, klej epoxydowy, diody, kabel, koszulki termokurczliwe) to dopiero początek, zabawa zaczyna się przy samej produkcji ringów, mi zajęła ona prawie cały dzień, od 8 rano do 22 (wliczony czas na wyjęcie reflektorów, rozklejenie ich itp) Poszłoby dużo szybciej gdybym miał narzynkę M10, ale niestety w 2 sklepach nie mieli a w trzecim kosztowała krocie, więc sobie odpuściłem i bawiłem się pilnikiem do metalu.
Jedyny plus, jaki znajduję w tej sytuacji to fakt, że spróbowałem i mogę pomóc następnym "napalonym" na angel eyes w Galancie, bo jeżeli chodzi o koszty to wyniosło mnie prawie 100zł a na alledrogo gotowe ringi CCFL z przetwornicami i okablowaniem kosztują 118zł+przesyłka, oszczędność mała, a biorąc pod uwagę "stracony dzień" ŻADNA!!!
Podsumowując: nakład pracy i kosztów niewspółmierny do efektu, który jest mizerny. Moim zdaniem nie warto, lepiej kupić gotowce, ale jeśli ktoś bardzo chce nadal zrobić to samemu to służę radą i pomocą.
I jeszcze a propo rad: same ringi nie mają sensu, jak się już bawić to na całego, i zakładać soczewki, ja tak zrobię
I jeszcze jedno, ktoś powiedział mi w prywatnej rozmowie na gg, że on nie chce tych z Aledrogo bo są okrągłe a okrągłe kojarzą się z BeeMkami, a moje są fajne, bo są "półokrągłe", żadnym problemem jest zaciemnienie przeszkadzającej części np. koszulką termokurczliwą w kolorze czarnym, czy chociażby taśmą izolacyjną, tak żeby świeciła tylko połowa czy tam 3/4 ringu! I wyglądać będzie to estetyczniej bo w połowie reflektora nie będzie szedł kabelek do diody. Tyle w temacie, dziekuję za uwagę
danino88 - 07-04-2011, 00:19
to byłem ja Postanowiłem kupić te angel eyes do mojego misia jednak pytanie do was jest następujące. Montować 4 angel eyes czy 2 sztuki? ogółem czy na soczewce czy także na światłach długich, co o tym myślicie?
m6riano - 07-04-2011, 00:43
4 fajniej wyglądaja no i chyba taki zestaw z allegro to jest właśnie 4 szt.
clown79 - 18-04-2011, 03:58
witam Panowie i Panie
pasek doklejony na lampy montaz banalnie prosty jak narazie przygod z garda nie mialem a w irlandi jezdza nawet auta bez jednej przedniej lampy, bez blotnika zderzaka bo akurat sie popsol...hehehe chcialem je wmontowac w lampy do wewnatrz ale boje sie ze nie skleje lamp tak dobrze i beda parowac , pozatym nie wiem czy jest tam na tyle miejsca by je wkleic pozdrawiam moze ktos ma pomysl jak i czy to robil ,,,??? pozdrawiam
spidernet - 14-07-2011, 21:04
roch_27 napisał/a: | Tu masz stronkę z porównaniem kilku modeli żarówek >>KLIK<< |
Interesuje mnie ten efekt biolight superwhite. Na foto wygląda podobnie do ksenonów. Czy to standardowa żarówka H7?
sato - 21-07-2011, 17:59
Panie/Panowie, montuję właśnie coś takiego ... http://allegro.pl/osram-s...1708307996.html . Pytanie w związku z tym... jak/gdzie najlepiej wpiąć się w "plus po stacyjce" ? który kabel od stacyjki mam spacyfikować? logika podpowiada, że również zasilanie gniazda zapalniczki by pasowało (chyba włącza się po przekręceniu zapłonu...). Na marginesie...chyba wszystko zgodnie z przepisami będzie jeśli dzienne będą u mnie świeciły tylko "same" ?
sveno - 21-07-2011, 18:25
sato, link nie działa, ale domyslam się, że montujesz lampy do jazdy dziennej?
sato napisał/a: | logika podpowiada, że również zasilanie gniazda zapalniczki by pasowało (chyba włącza się po przekręceniu zapłonu | nie dam sobie ręki uciąć, ale u mnie działa chyba i bez kluczyka
sato napisał/a: | jeśli dzienne będą u mnie świeciły tylko "same" ? | mogą świecić same, mogą razem z tylnymi pozycjami, ale najważniejsze, żeby automatycznie gasły po zapaleniu świateł mijania.
sato - 21-07-2011, 18:32
Tak właśnie nad tym pracuję Chcę wiedzieć dokładnie gdzie mam szukać tego "plusa po stacyjce" ... bo w sumie te moje światełka maja już w sobie wbudowany automat (masa, sygnałowy do świateł i zasilający pod właśnie przekręcony zapłon). Wymyśliłem sobie jeszcze motyw wyłącznika na tym kablu od "plus po stacyjce".
|
|
|