To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Pompa wspomagania

adt81 - 18-04-2012, 19:32

No to :butthead: nawet nie zabieram się za rozbieranie i chyba trzeba będzie się rozglądać za pompą na wymianę ale taką w której można wymienić łożysko. Dzięki za info. Zapytam jeszcze czy zużycie tych tulejek powoduje luz boczny na kole pasowym ? Bo u mnie jak chwycę za koło to taki właśnie luz się odczuwa.
PIOTR_FOTO - 18-04-2012, 19:35

U mnie ten luz też jest odczuwalny. Jak znajdziesz symbol pompy co będzie pasować to napisz dla potomnych na forum. Być może będzie to właśnie nr MR316360 ale 100% pewności nie mam.
Szwagroz - 18-04-2012, 20:52

no to wymieniłem pompę, ciężko nie było i przy kręceniu jest cisza uff, jestem tylko ciekaw na jak długo. Przy okazji wymiany trafiłem na ciekawostkę raczej niemiłą. Czy waszym zdaniem tak może wyglądać pasek który był podobno wymieniany niecałe 2 lata temu?

coraz mniej uczciwych naprawiaczy, ehhh, całe szczęście że wymieniałem pompę i przy okazji pasek, bo na moje to pęknięcie tego paska to raczej kwestia dni.

polaff - 18-04-2012, 21:03

Szwagroz napisał/a:
no to wymieniłem pompę, ciężko nie było i przy kręceniu jest cisza uff, jestem tylko ciekaw na jak długo. Przy okazji wymiany trafiłem na ciekawostkę raczej niemiłą. Czy waszym zdaniem tak może wyglądać pasek który był podobno wymieniany niecałe 2 lata temu?

[url=http://images38.foto...d9m.jpg]Obrazek[/URL]

coraz mniej uczciwych naprawiaczy, ehhh, całe szczęście że wymieniałem pompę i przy okazji pasek, bo na moje to pęknięcie tego paska to raczej kwestia dni.

to zależy po jakim przebiegu.... u mnie pewnie mógł by tak wyglądać....

Szwagroz - 18-04-2012, 21:17

polaff napisał/a:
Szwagroz napisał/a:

[url=http://images38.foto...d9m.jpg]Obrazek[/URL]

to zależy po jakim przebiegu.... u mnie pewnie mógł by tak wyglądać....

zapomniałem dodać, przebieg jakieś 15-20 tysięcy

polaff - 18-04-2012, 21:24

no to dramat. Jak dotąd nie spotkałem paska wielorowkowego, który wytrzymał by mniej niż 100kkm. Ja nie miałem nigdy auta krócej niż rok, a rocznie robię około 100kkm i NIGDY W ŻADNYM AUCIE NIE WYMIENIAŁEM PASKA.
m6riano - 18-04-2012, 21:29

Szwagroz napisał/a:
Czy waszym zdaniem tak może wyglądać pasek który był podobno wymieniany niecałe 2 lata temu?

Zależy jakiej firmy..ale chyba nie..

sipex - 05-05-2012, 11:11

witam..a ja mam taki problem i nie wiem co może być przyczyna,chodzi o to że mam bicie na kierownicy gdy skrece kola jade i kierownica wraca do pozycji jazdy na wprost to wtedy tak delikatnie przeskakuje bije..na zimówkach było oki,pompa po wymianie łozyska pasek wymieniany jakies 2lata temu ale wyglada ok..
adt81 - 29-05-2012, 19:56

Krótkie pytanko - czy ktoś wie czy pompy w 2,5V6 pasują zamiennie bo pytałem w lokalnym zakładzie naprawiającym pompy i powiedzieli że do takich jak ja mam (KAYABA) nie mają części i nie zregenerują. Kupiłbym używkę w której można wymienić łożysko bez bólu i po sprawie ale nie wiem czy wszystkie pasują. Ktoś zamieniał taką KAYABĘ na inną ??

PIOTR_FOTO wymieniłeś lub naprawiłeś swoją ?

m6riano - 29-05-2012, 21:28

adt81, szukaj po oznaczeniu jakie masz na swojej..
adt81 - 29-05-2012, 22:06

m6riano mam taką samą jak PIOTR_FOTO - numerki numerkami ale jak zwykle okaże się, że mocowanie inne ale podłączenie przewodów. Pytanie czy ktoś zmieniał już taką Kayabę na inną i jaką ? Mam jeden samochód i nie mam możliwości wymontowania pompy i biegania z nią dla porównania czy wszystkie śrubki pasują :-)
fj_mike - 30-05-2012, 20:30

adt81, podaj numer pompy na PW. Za tydzień będę miał dostęp do swojej starej pompy (leży w piwnicy). Jak będzie się nadawała to wyślę ją tobie. W mojej do wymiany są uszczelnienia.
Jak będziesz zainteresowany to ją tobie oddam :wink:

adt81 - 30-05-2012, 20:59

fj_mike no właśnie nie wiem gdzie ona ma numery bo jak jest zamontowana to z tyłu tam gdzie zwykle są numery jest tylko napis KAYABA (może gdzieś pod mocowaniem) -muszę ją dokładnie obejrzeć i poszukać numerów.
fj_mike - 30-05-2012, 21:00

adt81, na naklejce. Spróbuj ją znaleźć. Przetrzyj ją trochę, powinny być.
Hugo - 30-05-2012, 22:30

adt81, wpisz VIN swojego Galanta na www.detali.ru i będziesz miał numer części.