To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Mitsumaniak zachorował - ma raka...

tom1312 - 07-11-2008, 20:56

Poszło-tyle na ile studencki portfel pozwala. Kordian zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!
Anonymous - 07-11-2008, 21:02

Ja swoje dorzucę, jak tylko wypłata pojawi się na koncie, więc dopiero po weekendzie, nie udzielam się aktywnie na forum, ale z wielką radością pomogę w potrzebie, Kordian bracie trzymaj się, walcz i "...nie daj ku***owi satysfakcji...".
Anonymous - 07-11-2008, 21:55

Poszło. Jak to ktoś ładnie ujął: "niewiele mam, ale...". Zresztą domyślam się, że każda pomoc się przyda i jakby każdy myślał, że "to za mało" toby się nic nie uzbierało.
Kordian, nie znamy się ale jeśli czytasz te posty to trzymaj się, dla nas wszystkich... Bo na Mitsumaniaków można liczyć, choćbyśmy się w życiu na oczy nie widzieli. Miśki górą!

odiss - 07-11-2008, 22:45

Ja info dostałem z klubu Subaru, którego jestem sympatykiem, mimo że sam poruszam się jeszcze innym samochodem i należę do zupełnie innego klubu... ale to nie ma znaczenia.

Wszyscy kochamy samochody, i nas wszystkich łączy jakaś wspólna więź. Dlatego też pragnę zapewnić że bez względu na markę czy klub, Kordian nie został sam. Również dorzucam się do zbiórki, bez względu na to sprostowanie co umieściliście.

Szacunek wszystkim kochającym samochody - w razie potrzeby jesteśmy ponad podziałami.

Kordian, wracaj do zdrowia.

akbi - 07-11-2008, 23:37

Jackie napisał/a:
Akbi jak stoimy z kasą??

z samego rana przelałem Kordianowi na konto 4328,74 pln ... o czym pisałem na poprzedniej stronie :)

Przed wyjściem z pracy sprawdziłem na szybko dzisiejsze przelewy i było ponad kolejne 3 tys.
Kolejny przelew puszcze Kordianowi w poniedziałek ... ile tego będzie dokładnie, to oczywiście poinformuję wszystkich w tym temacie.

Anonymous - 07-11-2008, 23:46

akbi napisał/a:
z samego rana przelałem Kordianowi na konto 4328,74 pln ... o czym pisałem na poprzedniej stronie

Przed wyjściem z pracy sprawdziłem na szybko dzisiejsze przelewy i było ponad kolejne 3 tys
a minal zaledwie tydzien zbiorki .

=D> =D> =D> Mitsumaniaki :prayer:

wichura1 - 07-11-2008, 23:57

:D :D :D Mitsumaniaki jesteście The best, Kordian trzymaj się.
matti3000 - 08-11-2008, 01:34

Kordian,nie mielismy sie okazji poznac bo jestem nowym Mitsumaniakiem,ale mysle ze bedzie jeszcze nie jedna okazja do nadrobienia tej straty.Poszlo.......jak ktos powiedzial......ile mam tyle dam.......ile moge......choc tak.Trzymaj sie chlopie i obysmy sie szybko spotkali.
Pozdrawiam

KaWu - 08-11-2008, 06:44

Akbi ode mnie tez dostaniesz na konto. Ale dopiero przelew pojdzie w poniedzialek.
Kordian - wracaj szybko do zdrowia.

stary alfer - 08-11-2008, 07:22

akbi napisał/a:
Przed wyjściem z pracy sprawdziłem na szybko dzisiejsze przelewy i było ponad kolejne 3 tys.

Ogromny szacun Miśki!!!!

Anonymous - 08-11-2008, 08:09

I ja też się dołączam.
polsaler - 08-11-2008, 08:26

Done .
Kordian walcz bracie . Wszyscy jesteśmy z Tobą

P.S.

Hubeeert napisał/a:

polsaler kiedyś na Forum napisał KOHAM WAS i nie jest to przesada.

KOHAM WAS i dziękuję. :)

Polsaler cały czas Was KOHA !!!
A Ty Hubercik uważaj co cytujesz i kogo bo tantiemy będziesz placił ;)

Kibloo - 08-11-2008, 09:57

Przepraszam, że będę drążył temat. Hubeeert nie do końca namieszał, to że Kordian będzie miał operację dopiero za kilka miesięcy, nie oznacza, że wszystko jest oki.
Dla zainteresowanych link do strony z opisem szpiczaka http://www.nefroryd.com/szpiczak/index.php (rzeczywiście nie leczy się go operacyjnie, tylko farmakologicznie)

Ja pożegnałem w tym roku moją kochana ciocię (rak) a Sabo w zeszłym roku swoją kochaną Babcię (też rak) i nie mogliśmy zrobić nic... [']['][']

Hubeeert z mojej strony serdeczne dzięki za mobilizację naszej rodzinki, bo dopiero od ciebie dowiedziałem się o całej sytuacji. Do wszystkich Mitsumaniaków i przyjaciół: walczmy dalej!!!

P.S. Hubeeert jeśli uznasz, że ten post kogoś może urazić, lub sprawić komuś przykrość poprostu go wyedytuj lub skasuj.

P.S. II Kordian trzymaj się bracie- nie jesteś sam!!!

Kordian- jeśli potrzebujesz, lub będziesz potrzebował krwi- dawaj znać, sprawdzimy co da się zrobić.

pozdrowienia

Anonymous - 08-11-2008, 11:15

Pieniązki przelane. Niedługo powinny się zaksięgować. Kordian chociaz sie nie znamy osobiście życzę ci z całego serca jak najszybszego powrotu do zdrowia. Napewno będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam z Płocka!!!!!!!!!
wichura1 - 08-11-2008, 11:15

Trzeba by się dowiedzieć jak wygląda kwestia darowizny z naszej strony, żeby Kordian nie musiał nic za to płacić. Jakby jakiś prawnik mógł sprawdzić, czy ta ustawa nadal obowiązuje:

Grupy podatkowe
W podatku od spadków i darowizn wyróżnia się 3 grupy podatkowe. Do poszczególnych grup podatkowych zalicza się następujących podatników:

* I grupa podatkowa - małżonek, zstępni, wstępni, pasierb, zięć, synowa, rodzeństwo, ojczym, macocha i teściowie,
* II grupa podatkowa - zstępni rodzeństwa, rodzeństwo rodziców, zstępni i małżonkowie pasierbów, małżonkowie rodzeństwa i rodzeństwo małżonków, małżonkowie rodzeństwa małżonków, małżonkowie innych zstępnych,
* III grupa podatkowa - inni nabywcy.

Kwoty wolne od opodatkowania
W poszczególnych grupach podatkowych występują następujące kwoty wolne od podatku:

* dla nabywców z I grupy podatkowej: 9 637 PLN
* dla nabywców z II grupy podatkowej: 7 276 PLN
* dla nabywców z III grupy podatkowej: 4 902 PLN

Stawki podatku
W zależności od tego, do której grupy podatkowej zaliczeni są nabywcy, stawki podatku w 2007 r. wynoszą:

III grupa podatkowa

do 10 278PLN 12%

Jakby ktoś się zorientował, czy ta stawka podatku nadal obowiązuje i czy np: dwie wpłaty po 4 902PLN są zwolnione z podatku ;) . Niestety urząd skarbowy nie uzna, że Kordian należy do I grupy podatkowej, chociaż każdy głupi wie, że Mitsumaniaki to jedna wielka rodzina.