[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback
Student - 03-02-2009, 07:42
A Ja dzisiaj widziałem na parkingu przy Lewartowskiego w W-wie białego L.Sportbacka no całkiem całkiem, tylko do tego tyłu nie mogę się przyzwyczaić.
O dzisiaj znowu stał w tym samym miejscu, znaczy że nowy zakup ktoś zrobił, zresztą jest to miejsce wyjątkowo uczęszczane przez Miśki, co jakiś czas stoi Pajero i Outek pooklejane w Relliarta.
Vodka - 03-02-2009, 20:18
Tyl spotbacka jest daleki od klasycznej lini sedanu, ale za to jest calkiem praktyczny. Jak zachodzi potrzeba ladujesz klamoty az po tylna szybe:P
Anonymous - 03-02-2009, 23:07
Z całym szacunkiem, sportback, jak i nowa impreza nie przypadły mi do gustu, ale oczywiście każdy ma inny gust za to ładnie wyglądają białe lancerki, to fakt
Robson86 - 03-02-2009, 23:21
Vodka napisał/a: | Tyl spotbacka jest daleki od klasycznej lini sedanu, ale za to jest calkiem praktyczny |
nie wyszedl im zle, bo nawet jest ladny, jak sie dluzej przyjrzec, ale koncept to dopiero byla bomba
Pozdroo
Uwex - 04-02-2009, 10:26
Vodka - masz rację z tym bagażnikiem ! To mój kolejny hatchback - praktyczne auta . Tylko jak dla mnie jego bagażnik ma jeden feler - żadnego uchwytu czy haka , żeby zaczepić jakieś linki czy siatkę ! Bardzo by się przydało coś takiego . Boczne wnęki też powinne być w coś takiego wyposażone . Chyba będę coś kombinował - nie cierpię jak mi graty latają po bagażniku .
jaca71 - 04-02-2009, 13:56
W toyocie widziałem fajny patent. W bocznych wnękach małe kuwety do których można małe szpargały wsadzić. Są dokładnie powierzchni tych wnęk wysokie na 5cm z dwoma otworami na butelki. Może w niezależnych akcesoriach się to kiedyś pojawi?
Nomanek42 - 04-02-2009, 18:52
Hej
Pozdrawiam wszystkich
Mam po 2 i pół miesiaca wreszcie miśka invite 1.8 CVT zobaczę go w sobotę i odbiore.
Chcialem go wyposażyc w akcesoria ale ceny tychże u dealera to koszmar.
Może się zdecyduję tylko na przeciwmgielne. Wyobraźcie sobie jak pięknie będzie wyglądał jak je odpale!! Kupiłem w Alanz Auto w Warszawie. Dostałem free dywaniki, autoalarm i czujniki parkownia tył. Może dadzą kuwetę (jak coś by sie wylało jak znalazl). Mam stracha żeby wyjechac tym misiaczkem i dojechac szczęśliwie na parking. Instrukcja ktora wczesniej otrzymałem to koszmar. Nie wiemkto tłumaczył. Jestem przerazony bo na forum czytalem o kłopotach z serwisem nawet na gwarancji. Mam do wszystkich prośbe. Jakie akcesoria dokupic aby mojego miska nikt nie uszkodził? Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Wasz przyszły forumowicz.
Crimson - 04-02-2009, 20:39
Nomanek42 napisał/a: |
Mam po 2 i pół miesiaca wreszcie miśka invite 1.8 CVT zobaczę go w sobotę i odbiore. |
Gratulacje! Mam nadzieję, że szybko podzielisz się wrażeniami z jazdy. Ja na swojego Sportbacka CVT muszę czekać jeszcze 2 miesiące .
Cytat: | Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę. |
3 tyś. zł, czy to informacja z salonu? Można kupić taniej, ale co z montażem?
Akcesoria do Lancera Sportback
Nomanek42 - 04-02-2009, 21:32
Hej
te informacje o 3000 za listwy to mam z tego forum
u dealera jeszcze nie sprawdzalem. Ale chce dac wam info o ubezpieczeniu. W salonie gdzie kroluje Aliaanz mam zaplacic 2500,oo za AC i OC. Ale Warta daje PAKIET KOMFORT ZA 3080 GDZIE GWARANTUJA CENE PRZY KRADZIEŻY PRZEZ 3 LATA WG CENY ZAKUPU W SALONIE. Jutro bede porównywal warianty PZU Warta i Alianz. Dam info.
Szkoda że nikt mi nie pomoze przy tych akcesoriach. Crimson a
Ty masz jakes doswiadczenie w Miśkach?
Pozdraiwm
[ Dodano: 04-02-2009, 21:35 ]
Do tej pory mialem Espero Daewoo i musze powiedziec że super bryczka żadnych powaznych awarii. mam juz swoje lata i myślę że nowy Misiek mnie przeżyje.
Hej
[ Dodano: 04-02-2009, 21:37 ]
Ojej
Zapomnilem napisać że mam zniżki 60 procent
sla - 04-02-2009, 22:04
Crimson napisał/a: | Można kupić taniej, ale co z montażem?
|
Ja pamiętam że jak zamówiłem dodatkowe akcesoria razem z samochodem to za ich montaż nic nie płaciłem. Może ta dobra tradycja obowiązuje nadal.
Nomanek42 - 04-02-2009, 22:22
Hej
SLA Ważne kiedy, co i kiedy zamówiłeś. Oczywiście i jaki dealer. Podaj info o szczególach.
Moj dealer teraz ma chyba stress bo pracownicy mu uciekają SIC! Sam robi wszystko. Dziwne to!! Dealer Alianz Auto Warszawa.
Hej
jaca71 - 05-02-2009, 07:09
Nomanek42 napisał/a: | Hej
Pozdrawiam wszystkich
Mam stracha żeby wyjechac tym misiaczkem i dojechac szczęśliwie na parking. Instrukcja ktora wczesniej otrzymałem to koszmar. Nie wiemkto tłumaczył. Jestem przerazony bo na forum czytalem o kłopotach z serwisem nawet na gwarancji. Mam do wszystkich prośbe. Jakie akcesoria dokupic aby mojego miska nikt nie uszkodził? |
Nie przejmuj się - samochód bez rysy to jak żołnierz bez karabinu, nie istnieje
Cytat: | Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę. |
Jeśli piszesz o listwach naprogowych to nie ma szans, nie uchronią cie przed wózkami, drzwiami sąsiadów itp. One maja tylko poprawić wygląd (możliwe że też aerodynamikę w co wątpię) i przy okazji chronią progi przed kamyczkami wyfruwającymi spod przednich kół. Tylko tyle i aż tyle one dają.
Generalnie nie daj się zwariować, jedyny sensowny dodatek/akcesorium to kubek niekapek Reszta zbędna.
Cytat: |
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Wasz przyszły forumowicz. |
Dlaczego przyszły? Przecież już jesteś na forum
sla - 05-02-2009, 09:36
Nomanek42 napisał/a: | jaki dealer |
Mitcar, ale to było już prawie 5 lat temu.
Uwex - 05-02-2009, 09:55
Nomanek42 - trudno tak komuś radzić , co ma dokupić do auta ! Dla jednego istotne są alufelgi , dla drugiego listwy czy nakładki . A druga sprawa - coś za 3 tys. zł .
też może być drogie albo niekoniecznie . Tak jak napisał jaca71 - idealnie Twoje auto wiecznie wyglądać nie będzie - na to nie ma rady . Założysz boczne listwy , to Ci zrobią na parkingu obcierkę na błotniku itd. Jeździsz , to musisz z czymś takim się liczyć .
Tak więc nie panikuj , prześpij sprawę i przekalkuluj ile forsy możesz dołożyć i potem zdecyduj co to będzie . Ja dołożyłem chlapacze i czujnik cofania . Na razie tyle , a zaczynam rozglądać się za alumami . Tak więc otwórz se dobre piwo i podumaj . Pozdrawiam
sla - 05-02-2009, 10:04
Uwex napisał/a: | idealnie Twoje auto wiecznie wyglądać nie będzie - na to nie ma rady . |
Dokładnie, dlatego ja po samochodach z ciemnymi lakierami na któtych widać najmniejszą ryskę i wgniecenie zacząłem kupować srebrne metaliki w których jasny kolor maskuje te drobne uszkodzenia.
|
|
|