To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

Student - 03-02-2009, 07:42

A Ja dzisiaj widziałem na parkingu przy Lewartowskiego w W-wie białego L.Sportbacka no całkiem całkiem, tylko do tego tyłu nie mogę się przyzwyczaić.

O dzisiaj znowu stał w tym samym miejscu, znaczy że nowy zakup ktoś zrobił, zresztą jest to miejsce wyjątkowo uczęszczane przez Miśki, co jakiś czas stoi Pajero i Outek pooklejane w Relliarta.

Vodka - 03-02-2009, 20:18

Tyl spotbacka jest daleki od klasycznej lini sedanu, ale za to jest calkiem praktyczny. Jak zachodzi potrzeba ladujesz klamoty az po tylna szybe:P
Anonymous - 03-02-2009, 23:07

Z całym szacunkiem, sportback, jak i nowa impreza nie przypadły mi do gustu, ale oczywiście każdy ma inny gust :wink: za to ładnie wyglądają białe lancerki, to fakt :mrgreen:
Robson86 - 03-02-2009, 23:21

Vodka napisał/a:
Tyl spotbacka jest daleki od klasycznej lini sedanu, ale za to jest calkiem praktyczny

nie wyszedl im zle, bo nawet jest ladny, jak sie dluzej przyjrzec, ale koncept to dopiero byla bomba :)
Pozdroo

Uwex - 04-02-2009, 10:26

Vodka - masz rację z tym bagażnikiem ! To mój kolejny hatchback - praktyczne auta . Tylko jak dla mnie jego bagażnik ma jeden feler - żadnego uchwytu czy haka , żeby zaczepić jakieś linki czy siatkę ! :( Bardzo by się przydało coś takiego . Boczne wnęki też powinne być w coś takiego wyposażone . Chyba będę coś kombinował - nie cierpię jak mi graty latają po bagażniku . :lol:
jaca71 - 04-02-2009, 13:56

W toyocie widziałem fajny patent. W bocznych wnękach małe kuwety do których można małe szpargały wsadzić. Są dokładnie powierzchni tych wnęk wysokie na 5cm z dwoma otworami na butelki. Może w niezależnych akcesoriach się to kiedyś pojawi?
Nomanek42 - 04-02-2009, 18:52

Hej
Pozdrawiam wszystkich
Mam po 2 i pół miesiaca wreszcie miśka invite 1.8 CVT zobaczę go w sobotę i odbiore.
Chcialem go wyposażyc w akcesoria ale ceny tychże u dealera to koszmar.
Może się zdecyduję tylko na przeciwmgielne. Wyobraźcie sobie jak pięknie będzie wyglądał jak je odpale!! Kupiłem w Alanz Auto w Warszawie. Dostałem free dywaniki, autoalarm i czujniki parkownia tył. Może dadzą kuwetę (jak coś by sie wylało jak znalazl). Mam stracha żeby wyjechac tym misiaczkem i dojechac szczęśliwie na parking. Instrukcja ktora wczesniej otrzymałem to koszmar. Nie wiemkto tłumaczył. Jestem przerazony bo na forum czytalem o kłopotach z serwisem nawet na gwarancji. Mam do wszystkich prośbe. Jakie akcesoria dokupic aby mojego miska nikt nie uszkodził? Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Wasz przyszły forumowicz.

Crimson - 04-02-2009, 20:39

Nomanek42 napisał/a:

Mam po 2 i pół miesiaca wreszcie miśka invite 1.8 CVT zobaczę go w sobotę i odbiore.

Gratulacje! Mam nadzieję, że szybko podzielisz się wrażeniami z jazdy. Ja na swojego Sportbacka CVT muszę czekać jeszcze 2 miesiące :( .

Cytat:
Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę.

3 tyś. zł, czy to informacja z salonu? Można kupić taniej, ale co z montażem?

Akcesoria do Lancera Sportback

Nomanek42 - 04-02-2009, 21:32

Hej
te informacje o 3000 za listwy to mam z tego forum
u dealera jeszcze nie sprawdzalem. Ale chce dac wam info o ubezpieczeniu. W salonie gdzie kroluje Aliaanz mam zaplacic 2500,oo za AC i OC. Ale Warta daje PAKIET KOMFORT ZA 3080 GDZIE GWARANTUJA CENE PRZY KRADZIEŻY PRZEZ 3 LATA WG CENY ZAKUPU W SALONIE. Jutro bede porównywal warianty PZU Warta i Alianz. Dam info.
Szkoda że nikt mi nie pomoze przy tych akcesoriach. Crimson a
Ty masz jakes doswiadczenie w Miśkach?
Pozdraiwm

[ Dodano: 04-02-2009, 21:35 ]
Do tej pory mialem Espero Daewoo i musze powiedziec że super bryczka żadnych powaznych awarii. mam juz swoje lata i myślę że nowy Misiek mnie przeżyje.
Hej

[ Dodano: 04-02-2009, 21:37 ]
Ojej
Zapomnilem napisać że mam zniżki 60 procent

sla - 04-02-2009, 22:04

Crimson napisał/a:
Można kupić taniej, ale co z montażem?

Ja pamiętam że jak zamówiłem dodatkowe akcesoria razem z samochodem to za ich montaż nic nie płaciłem. Może ta dobra tradycja obowiązuje nadal.

Nomanek42 - 04-02-2009, 22:22

Hej
SLA Ważne kiedy, co i kiedy zamówiłeś. Oczywiście i jaki dealer. Podaj info o szczególach.
Moj dealer teraz ma chyba stress bo pracownicy mu uciekają SIC! Sam robi wszystko. Dziwne to!! Dealer Alianz Auto Warszawa.
Hej

jaca71 - 05-02-2009, 07:09

Nomanek42 napisał/a:
Hej
Pozdrawiam wszystkich
Mam stracha żeby wyjechac tym misiaczkem i dojechac szczęśliwie na parking. Instrukcja ktora wczesniej otrzymałem to koszmar. Nie wiemkto tłumaczył. Jestem przerazony bo na forum czytalem o kłopotach z serwisem nawet na gwarancji. Mam do wszystkich prośbe. Jakie akcesoria dokupic aby mojego miska nikt nie uszkodził?

Nie przejmuj się - samochód bez rysy to jak żołnierz bez karabinu, nie istnieje :)
Cytat:
Listwy boczne jako zabezpieczenie na wózki w supermarketach? Ale to podobno 3 tys zł cena z ksmosu. Poradźcie proszę.

Jeśli piszesz o listwach naprogowych to nie ma szans, nie uchronią cie przed wózkami, drzwiami sąsiadów itp. One maja tylko poprawić wygląd (możliwe że też aerodynamikę w co wątpię) i przy okazji chronią progi przed kamyczkami wyfruwającymi spod przednich kół. Tylko tyle i aż tyle one dają.
Generalnie nie daj się zwariować, jedyny sensowny dodatek/akcesorium to kubek niekapek ;) Reszta zbędna.

Cytat:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Wasz przyszły forumowicz.

Dlaczego przyszły? Przecież już jesteś na forum :)

sla - 05-02-2009, 09:36

Nomanek42 napisał/a:
jaki dealer

Mitcar, ale to było już prawie 5 lat temu.

Uwex - 05-02-2009, 09:55

Nomanek42 - trudno tak komuś radzić , co ma dokupić do auta ! Dla jednego istotne są alufelgi , dla drugiego listwy czy nakładki . A druga sprawa - coś za 3 tys. zł .
też może być drogie albo niekoniecznie . Tak jak napisał jaca71 - idealnie Twoje auto wiecznie wyglądać nie będzie - na to nie ma rady . Założysz boczne listwy , to Ci zrobią na parkingu obcierkę na błotniku itd. Jeździsz , to musisz z czymś takim się liczyć .
Tak więc nie panikuj , prześpij sprawę i przekalkuluj ile forsy możesz dołożyć i potem zdecyduj co to będzie . Ja dołożyłem chlapacze i czujnik cofania . Na razie tyle , a zaczynam rozglądać się za alumami . Tak więc otwórz se dobre piwo i podumaj . Pozdrawiam :)

sla - 05-02-2009, 10:04

Uwex napisał/a:
idealnie Twoje auto wiecznie wyglądać nie będzie - na to nie ma rady .

Dokładnie, dlatego ja po samochodach z ciemnymi lakierami na któtych widać najmniejszą ryskę i wgniecenie zacząłem kupować srebrne metaliki w których jasny kolor maskuje te drobne uszkodzenia.