To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - TUNING

Morfi - 28-05-2009, 12:55

handwich, strasznie duzo. Znam ludzi co za 3 tys pomaluja :) i dobrze.
Sam malowałem u nich cały element i wyszło super

handwich - 28-05-2009, 13:06

No to jest pierwsza kwota którą usłyszałem, więc wrzuciłem żeby właśnie się dowiedzieć, bo oni nie lakierują, no i tak sobie pomyślałem że jak mam lakierować zderzaki i progi, to może zrobić sobie całkiem nowy (ciekawy) kolorek :mrgreen: Na to jeszcze mam "trochę" czasu ale już się dowiaduję "jakby co" :wink:
Moomin - 28-05-2009, 17:59

handwich napisał/a:
No to jest pierwsza kwota którą usłyszałem, więc wrzuciłem żeby właśnie się dowiedzieć, bo oni nie lakierują, no i tak sobie pomyślałem że jak mam lakierować zderzaki i progi, to może zrobić sobie całkiem nowy (ciekawy) kolorek :mrgreen: Na to jeszcze mam "trochę" czasu ale już się dowiaduję "jakby co" :wink:

Daj spokój. Kiedyś będziesz chciał sprzedać to "fachowcy" powiedzą, że auto z dwóch połówek składane bo całe malowane.

handwich - 28-05-2009, 20:30

Dlatego też piszę że się nad tym zastanawiam, decyzji jeszcze co do tego nie podjąłem żadnej, ale biorę to pod uwagę, bo może faktycznie nie jest to specjalnie "logiczne" ale frajdy by było dużo z nowego koloru :D
demeone - 28-05-2009, 21:08

Hmmm też sie zastanawiam nad zmianą koloru. Ale to dopiero jak zawitam w PL na dłużej.
handwich - 28-05-2009, 21:29

Pewnie wielu z Was już to widziała ale myślę że można tutaj to wrzucić jako ciekawostkę - od razu zaznaczam że nie jest to projekt jaki bym chciał zrobić w swoim samochodzie (jak zawsze kwestia gustu) ale ktoś się trochę napracował przy tym:

http://www.youtube.com/watch?v=8u3sYwv_Ht4

[ Dodano: 28-05-2009, 22:54 ]
Dobra to teraz coś o wnętrzu, znalazłem takie coś:
http://www.4kolka.pl/fote...ravo-p-314.html
Jak Wam się to widzi w Cari? I od razu następne pytanie- czy montaż to jest dużo problemów i pracy, czy w miarę "gładko"? I jeszcze jedno - czy mogą zostać do tego fabryczne pasy, czy muszą być szelki?
Pozdrawiam

Chooper - 28-05-2009, 23:15

handwich napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=8u3sYwv_Ht4

jak widzę ten filmik to przypomina mi się takie powiedzonko:
" co za dużo, to i nawet świnia nie chce jeść" :wink:

Morfi - 29-05-2009, 00:11

handwich, ta carisma z filmiku ostro przesadzona. Wogóle ten body - kit nie pasuje do tego auta.
Co do siedzen kubełkowych to do wiekszości modeli spokojnie możesz miec zwykłe pasy.
Wystarczy dobrac odpowiedni rozstaw szyn pod siedzeniem i mocowan i beda pasowac bez większego bólu.
A myslałeś może nad obszyciem kokpitu skóra lub flokiem ???
Nie wiem w którym kierunku ma iśc ten "tuning"

handwich - 29-05-2009, 11:58

Co do Carismy z filmiku to tak ja napisałem- wrzuciłem to tylko jako ciekawostkę i na pewno nie chciał bym "iść" w tym kierunku!
A co do obszycia to zastanawiałem się nad tym, ale to chyba dużo droższe rozwiązanie... tak mi się wydaje bo nie znam cen, poza tym za skórą nie za bardzo przepadam, bo mimo iż wygląda super, to jednak w zimie zimno jak się wsiada,w lato gorąco, a poza tym (jak dla mnie) mało przyjemna! No a jak mam "flokować" to już chyba lepiej włożyć kubełki, szczególnie że to można zawsze zdemontować i włożyć oryginały.
Co do "kierunku" tak generalnie to jakiś tam plan jest ale myślę że wiele "wyjdzie w praniu" jak już się zaczną przeróbki tak "fizycznie" Wiem na pewno że nie chciał bym przesadzić i lepiej zrobić trochę za mało niż później żałować. Na pewno też bardzie w stylu "na sportowo" niż "elegancko" więc jakieś skóry, drewienka itp. odpadają! A może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły i zechce się tutaj tym podzielić, to z chęcią poczytam!

Morfi - 29-05-2009, 12:15

handwich, pogadaj z sharkiem on kombinuje:D
Anonymous - 03-06-2009, 09:41

Poradzcie cos koledzy jak poprawic osiagi i oczywiscie dzwiek diesla w mojej Cari??
LEWY - 03-06-2009, 10:26

nie wiem jak poprawić osiągi,
ale wiem jak dzięk
nie jest to jeszcze przetestowane ale wiem
co zrobić by poprawić dzwięk chcę założyć osłone na silnik taką jak w DID,
tylko od spodu podkleić ją matą akutstyczna (tą do wysokich temp )
i mam nadzieje ze będzie dużo ciszej i ty chyba tyle co można w tej kwesti zrobić.
Tłumiki itp to raczej nie do diesla chyba ze sie myle.

wichura1 - 03-06-2009, 12:22

Sprawdź czy osłona od VOLVO nie podejdzie, mają z Cari ten sam silnik.

http://www.allegro.pl/ite...el_tdi_dci.html

Cena z linka, to raczej absurd, chyba kogoś boli głowa. :D

Anonymous - 03-06-2009, 13:50

Cena to zeczywiscie kosmiczna jakas a co do dzwieku to mozna katalizator wyrzucić ?jakie beda tego skutki?
Student - 03-06-2009, 13:57

Poza ekologią żadne.