[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różnice Sport Edition vs. Avance
Torp12 - 10-10-2012, 11:12
marcinzam napisał/a: | czy nakładki avance tylnego błotnika są takie same w kombi i sedanie ?
|
NIE
Juiceman - 10-10-2012, 12:47
A do kombi wyglądają tak:
s_qba - 03-11-2012, 17:35
podepnę się pod temat;)
mam do kupienia niemieckiego SE ze stycznia 99' i zastanawiam się jak to dokładnie jest z tym liftem, bo ogólnie samochód wygląda jak po... następna sprawą są tarcze i zaciski hamulcowe, doczytałem się w wątku że są w nim wzmacniane ala' VR-4, ale co to dokładnie oznacza?czy to są 276mm i zaciski dwutłoczkowe?
sveno - 04-11-2012, 00:32
s_qba napisał/a: | doczytałem się w wątku że są w nim wzmacniane ala' VR-4, ale co to dokładnie oznacza?czy to są 276mm i zaciski dwutłoczkowe? | prawdopodobnie tak.
s_qba napisał/a: | bo ogólnie samochód wygląda jak po... | tzn duży garb na masce i białe kierunkowskazy? Co w tym dziwnego? Były wersje SE po lifcie, mało ale były.
PABLO998 - 17-06-2013, 10:08
Mam pytanie, w jaki sposób montowane są nakładki avance zaznaczone na zdjęciu? Będą pasowały na standardowe otwory, czy trzeba coś nawiercać dodatkowo?
sveno - 17-06-2013, 12:08
PABLO998 napisał/a: | Mam pytanie, w jaki sposób montowane są nakładki avance zaznaczone na zdjęciu? Będą pasowały na standardowe otwory, czy trzeba coś nawiercać dodatkowo? | w oryginale na taśmę dwustronną, dwa wkręty od strony koła, dadatkowo 2 lub 3 od spodu, jednego otworu nie ma, trzeba przewiercić i dac blachowkręta.
Są jeszcze 2 kołku ustalające z tyłu które idą w zderzak. Jeśli nie masz zderzaka Avance na tył to nie masz co się brać za montarz dokładek, chyba, że masz kombi.
Hugo - 17-06-2013, 13:31
sveno napisał/a: | dwa wkręty od strony koła | Tak samo jak przykręcane są te małe plastiki do błotnika w przypadku zwykłego zderzaka, więc tu wszystko pasuje. sveno napisał/a: | dadatkowo 2 lub 3 od spodu | Dwa. Pierwsze mocowanie od strony koła pasuje idealnie, bo w/w plastik jest tam również przykręcony. Drugiego otworu (od strony tyłu auta) brak, ale zupełnie nie trzeba tam mocować dokładek, bo w/w bolce z tyłu dokładek wchodzące w zderzak utrzymują i ustalają ich położenie idealnie. sveno napisał/a: | jednego otworu nie ma, trzeba przewiercić i dac blachowkręta | Nie radzę, to Galant, za rok będzie dziura (otwór wygnije naokoło) i tak się nie będzie trzymać. Jest jeszcze jedna sprawa, a mianowicie z boku dokładek są 2 plastikowe kołki, wchodzące w błotnik. Proponuję je odciąć (ja tak zrobiłem) i nic nie idstaje. Oczywiście dziur nie wiercimy Dokładki ładnie przylegają bez tych bolcy (dla pewności możemy podkleić taśmą dwustronną do błotnika).
PABLO998 - 17-06-2013, 14:23
sveno i Hugo dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, bo właśnie auto stoi u lakiernika, bo robi i nadkola z tyłu i napomniałem mu o tych nakładkach, że będę chciał założyć, a on mówił żebym się dowiedział jak są montowane, bo jeżeli trzeba będzie wiercić dziury to lepiej to zrobić przed malowaniem, ale widzę, że z montażem nie ma problemu i zrobię tak jak napisaliście.
sveno napisał/a: | Jeśli nie masz zderzaka Avance na tył to nie masz co się brać za montarz dokładek, chyba, że masz kombi. |
Właśnie mam sedana i obydwa zderzaki od avanca i tylko nakładek mi brakuje
[ Dodano: 20-06-2013, 16:31 ]
Czy nakładki Avance z anglika będą pasowały do europejskiej wersji?
tresorex - 21-06-2013, 22:48
Czyli te tylne duże boczne dokładki pasują również do zderzaka od nie avance? Tylny zderzak avance różni się tylko "dyfuzorem" po środku a skraje dochodzące do kół są identyczne?
sveno - 22-06-2013, 00:21
PABLO998 napisał/a: | Czy nakładki Avance z anglika będą pasowały do europejskiej wersji? | tak
tresorex napisał/a: | Czyli te tylne duże boczne dokładki pasują również do zderzaka od nie avance? | tylko w kombi, w sedanie dokładki przechodza prosto w zderzak. W kombi zderzak avance i nie avance był taki sam.
booohal - 12-08-2013, 23:10
Panowie, jak mają się do siebie wymiary kombi i sedana? Różnice w wadze?
sveno - 13-08-2013, 07:18
Kombi jest 5cm dłuższe (4680mm) od sedana (4630mm) i około 50kg cięższe w zależności od wyposażenia. Dane z manuala.
booohal - 13-08-2013, 07:57
sveno, dzięki
sampler - 13-08-2013, 17:49
4630 to dlugosc prelifta i elegance. SE i Avance sa troszeczke dluzsze (grubsze zderzaki - szczegolnie w SE przedni). NIestety nie mam pod reka dlugosci SE i Avance
artufcb - 03-07-2015, 10:20
witajcie, chciałbym założyć sobie konsolę "aluminiową" z Avance, lecz mam manualne nawiewy i klimę. Czy były Avance z manualną klimą?
|
|
|