MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - MOTO-CHAMP Bydgoszcz
JCH - 24-12-2008, 12:40
jaceksu25 napisał/a: | W większości przypadków mówi się tylko o złych rzeczach i takie są najłatwiej zapamiętywane (więc popatrzmy na to obiektywnie) | Jest takie powiedzenie: zadowolony klient powie o tym jednemu znajomemu, niezadowolony pięciu/dzięsięciu - do wyboru
Myślisz, że MMC o tym nie wie? Cóż, widocznie się sprawdza taka polityka bo jest taniej. A żeby i tanio i dobrze to wiemy gdzie się trzeba udać
Jackie - 27-12-2008, 09:27
JCH napisał/a: | A mnie się wydaje, że równają w dół i niestety klienci odchodzą. |
No cóż, biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży to istotnie - wydaje Ci się
Codziennie są załatwiane sprawy gwarancyjne i w większości przypadków pozytywnie. Pamiętaj, że aby mieć pełną wiedzę w danej sprawie zawsze należy skonfrontować opinię klienta z opinią ASO (czasami nawet z kilkoma ASO, niestety) dlatego byłbym bardzo ostrożny w poleganiu li tylko na jednej opinii (tu: użytkownika).
Pozdrawiam
JCH - 27-12-2008, 21:32
Jackie napisał/a: | No cóż, biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży... | Wiesz lepiej ode mnie, że sprzedaż to jedno a poziom zadowolenia klienta, a tym bardziej z obsługi czy serwisu, to inna bajka.
Anonymous - 28-12-2008, 01:32
Jackie napisał/a: | JCH napisał/a: | A mnie się wydaje, że równają w dół i niestety klienci odchodzą. |
No cóż, biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży to istotnie - wydaje Ci się | Wyniki sprzedaży?
Zapowiadali sprzedaż 5000 szt. w roku 2008?
No i co? Udało się?
Kiedy startuje się z bardzo niskiego pułapu łatwiej jest uzyskiwać wysokie procenty wzrostu.
Ale i tak, ani jeszcze Mitsubishi nie liczy się w poważny sposób na rynku nowych samochodów w Polsce, ani sprzedaż tej marki w Polsce nie liczy się na tle ich sprzedaży w całej Europie...
Może niech pobiorą nauki w Rosji albo choćby na Ukrainie...
Moim zdaniem: mając do dyspozycji tak dobry towar i wydając kupę pieniędzy na reklamę można przez jakiś czas dynamicznie zwiększać sprzedaż.
Ale na dłuższą metę warto zwiększyć liczbę lojalnych klientów, którzy będą ponownie kupować auta tej marki. A żeby taki cel uzyskać trzeba by jednak coś poprawić w zakresie funkcjonowania sieci serwisowej, cen części zamiennych, itd...
I żeby nie mówić tylko o fatalnym serwisie:
- niedawno sporym kosztem finansowym zaproszono do Warszawy Peterhansela z jego Pajero Evolution i wszystkimi tymi dakarowymi bajerami, które interesują, a często wręcz fascynują fanów Pajero. Co szkodziło MMC PL wysłać zaproszenia na tą imprezę do tych raptem kilkuset nabywców Pajero w ostatnich kilku latach? Wstęp podobno i tak był wolny...
to są czasem drobne sprawy, a w sumie składają się na bardzo mierną ocenę pracy tych ludzi.
Hubeeert - 28-12-2008, 15:37
bosak napisał/a: | To jest dobre "prywatnie P. Zbigniew Karaś jest bardzo sympatycznym człowiekiem" ))-rozbawiło mnie. Można dojść do wniosku,że mając firmę można oszukiwać ludzi bo ktoś prywatnie jest sympatyczny. |
Nie korzystam z usług ASO. Jakiegokolwiek.
P. Karasia poznałęm na Zlocie w Grudziądzu w 2005 roku i drugi raz widziałem w 2008 też w Grudziądzu.
Pisząc o wrzucaniu na luz itd mam na myśli jedną prostą rzecz - kulturę wypowiedzi i moją osobistą niechęć do czytania na Forum wyzwisk oraz wypowiedzi noszących znamiona pomówienia. Przy zachowaniu pewnego poziomu też da się WSZYSTKO OPISAĆ nie używając pewnych sformułowań użytych poprzednio, prawda?
Zresztą - mamy Zasady Forum, tam jest wszystko opisane. A w razie niejasności w interpretacji wystarczy mnie zapytać.
Pozdrawiam
Jackie - 29-12-2008, 12:23
gootek napisał/a: | Zapowiadali sprzedaż 5000 szt. w roku 2008? |
Blisko.
gootek napisał/a: | Kiedy startuje się z bardzo niskiego pułapu łatwiej jest uzyskiwać wysokie procenty wzrostu. |
Niska jak niska, mieliśmy średnio osiągnąć 2% wysycenia rynku a jest więcej (średnia dla Europy to chyba coś ciut powyżej 3%)
gootek napisał/a: | Może niech pobiorą nauki w Rosji albo choćby na Ukrainie...
|
Jakbyś wiedział jak tam działa importer....Dobre wyniki sprzedaży w Rosji są umotywowane czym innym, tam Miśki są reprezentowane NIEPRZERWANIE od ponad 20 lat i zaufanie do marki jest dużo większe niż u nas. Niemniej, bardzo bym chciał osiągać takie efekty
gootek napisał/a: | Ale na dłuższą metę warto zwiększyć liczbę lojalnych klientów, którzy będą ponownie kupować auta tej marki. |
Tzw. prawda objawiona, czyli lepiej być bogatym i zdrowym i niż biednym i chorym...Oczywiście masz rację ale to truizm.
gootek napisał/a: | niedawno sporym kosztem finansowym zaproszono do Warszawy Peterhansela z jego Pajero Evolution i wszystkimi tymi dakarowymi bajerami, które interesują, a często wręcz fascynują fanów Pajero. Co szkodziło MMC PL wysłać zaproszenia na tą imprezę do tych raptem kilkuset nabywców Pajero w ostatnich kilku latach? Wstęp podobno i tak był wolny...
|
A tu masz 100% racji, sam tego nie rozumiem i nie otrzymałem żadnej, ale to żadnej normalnej odpowiedzi... Bardzo szkoda.
Pozdrawiam
Anonymous - 29-12-2008, 14:30
Jackie napisał/a: |
gootek napisał/a: | Ale na dłuższą metę warto zwiększyć liczbę lojalnych klientów, którzy będą ponownie kupować auta tej marki. |
Tzw. prawda objawiona, czyli lepiej być bogatym i zdrowym i niż biednym i chorym...Oczywiście masz rację ale to truizm. | Dla kogoś kto ma "tradycyjny" pogląd na temat biznesu, to jest oczywiste. OK.
Ale w tak zwanej kulturze koncernowej - już niekoniecznie.
Sam mam pewne koncernowe doświadczenia zawodowe, gdzie management interesuje się wynikami na koniec kwartału, no ewentualnie na koniec bieżącego roku.
Ale w dalszą przyszłość niczyja myśl nie sięga.
I tak jest w wielu firmach, gdzie anonimowi ludkowie wykonują swoje kierownicze obowiązki, troszcząc się głównie o swój bonus na koniec bieżącego roku.
pozdrawiam
Jackie - 29-12-2008, 15:28
gootek, myślę, że w przypadku MMC ciężko mówić o polityce koncernowej - za mała firma. Z tego co mi wiadomo mają wytyczne od MME i czas ich realizacji, dodatkowo role są rozpisane na "głosy" czyli każdy personalnie odpowiada łbem za swój odcinek.
Żeby nie było: mam pełną świadomość, że do ideału daleka droga, niemniej obserwuję zmiany, może nie jakieś superszybkie, ale zawsze. Mam nadzieję, że będzie dobrze
Pozdrawiam
tomekrvf - 29-12-2008, 18:20
gootek napisał/a: | Zapowiadali sprzedaż 5000 szt. w roku 2008?
No i co? Udało się? |
To chyba był plan za rok finansowy 2008 czy w firmie japońskiej od kwietnia do kwietnia.
Anonymous - 29-12-2008, 20:38
tomekrvf napisał/a: | gootek napisał/a: | Zapowiadali sprzedaż 5000 szt. w roku 2008?
No i co? Udało się? |
To chyba był plan za rok finansowy 2008 czy w firmie japońskiej od kwietnia do kwietnia. | Nie, ja mówię o statystykach sprzedaży w Polsce i w Europie, które oblicza się w okresach lat kalendarzowych.
[ Dodano: 29-12-2008, 20:52 ]
Jackie napisał/a: | Niska jak niska, mieliśmy średnio osiągnąć 2% wysycenia rynku a jest więcej (średnia dla Europy to chyba coś ciut powyżej 3%) | Te 2% to chyba nie tak dokładnie?
Nawet w roku 2008, gdy jest wyższa sprzedaż i sięga, jak mówisz, "prawie" 5000 szt, jednak chyba nie da to całych 2% ilości wszystkich sprzedanych nowych samochodów.
Niemniej i tak gratuluję. Bo wzrost jest spory i to jest wasz, dealerów Mitsubishi, sukces.
Co by nie mówić
Życzę wam przy okazji dobrego roku 2009.
Wiadomo, że prawdopodobnie dla nikogo nie będzie to łatwy rok.
Pod koniec stycznia wypadnie mi kolejny przegląd okresowy w Pajero.
Przyjadę tym razem na przegląd do was w Białymstoku (mam tam w miescie coś jeszcze do załatwienia), to będzie okazja chwilę porozmawiać.
pozdrawiam
Anonymous - 29-12-2008, 23:46
Dodaj do tego samochody Ciezarowe, czyli L200 i bedzie ponad 2%
Anonymous - 30-12-2008, 02:01
Ali-En napisał/a: | Dodaj do tego samochody Ciezarowe, czyli L200 i bedzie ponad 2% |
Rozumiem, że do udziału w rynku Renault dodac też ciągniki siodłowe, a dla Suzuki również quady i motocykle
Anonymous - 30-12-2008, 08:30
gootek napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Dodaj do tego samochody Ciezarowe, czyli L200 i bedzie ponad 2% |
Rozumiem, że do udziału w rynku Renault dodac też ciągniki siodłowe, a dla Suzuki również quady i motocykle
| Do peugeota tez, i rowery. Masz jeszcze cos ciekawego do dodania?
Anonymous - 30-12-2008, 11:12
Ali-En napisał/a: | Dodaj do tego samochody Ciezarowe, czyli L200 i bedzie ponad 2%.
(...)
Masz jeszcze cos ciekawego do dodania? | Żeby Cię uświadomić powiem Ci, że statystyki sprzedaż samochodów, o których rozmawiamy, uwzględniają równiez sprzedaż modelu L200.
Na przykład w roku 2007 MMC sprzedało w Polsce 3459 aut, w tym 1034 sztuk L200.
Masz jeszcze jakieś pytania?
Hubeeert - 30-12-2008, 12:09
Pokój między Mitsumaniaki
|
|
|