Nasze Miśki - Miśki KaWu
robertdg - 26-07-2011, 08:00
Mam sentyment do bordowego kombi z przyciemnionymi szybami
KaWu - 26-07-2011, 08:09
Pewnie lepiej by sie prezentowal jakby przod jeszcze przyciemnic. Tylko jak widzialem pod Wroclawiem (przy zjezdzie na A4) jak gość musial zrywac folie ...
Tylko fakt-tamte mial z przodu tez ciemne jak z tylu.
Ja jakbym przod robil-to tak jak w Lancerze-ta najjasniejsza folia.
KaWu - 27-07-2011, 07:17
Przed chwilą zapaliła się magiczna kontrolka CE => sonda lambda.
Wieczorem bedziemy patrzec co jej dolega bo od 13 miesiecy siedzi nowa w aucie.
Juiceman - 27-07-2011, 12:48
A nie dostał błędnych info od instalacji LPG ?
KaWu - 27-07-2011, 14:23
Juiceman napisał/a: | A nie dostał błędnych info od instalacji LPG ? |
Raczej nie. Ale to sie okaze jak sprawdze.
Przewaznie jak na lpg sie wali sonda (czyli mapa sie rozjezdza z x powodu) to CEpo kilku km gasnie jak silnikowi pozmieniasz zakresy obrotow. A u wyglada na to, ze CE zapalil sie jak sonda sie zagrzala i przez kilkanascie km nie zgasl mimo roznego stylu jazdy. Moze sie rozlaczyla, choc kiedys u kolegi nie podlaczylem wtyczki od sondy w Lancerze w sondzie i CE nawet nie wyrzucil bledu. Ale z tym roznie bywa.
KaWu - 28-07-2011, 08:19
Kawu napisał/a: | Ale to sie okaze jak sprawdze |
Sonda powiedziała papa
Rzucilo checkiem bo zawiesila sie na 0,08V i dokonczyła żywotu.
KaWu - 13-09-2011, 13:50
Odświeżam, coby nie szukać tematu bo już prawie na 4 stronę powędrowal
Galant dalej dzielnie śmiga i wakacje się udały. Aktualny stan licznika to 225460 km.
Stare paski zaczęły się odzywać czasami więc już ich nie ma.
2 tygodnie temu poszły nowe paski Bando na alternator 4PK935 oraz na wspomaganie 5PK1350.
Zaczynają się kończyć także klocki TRW więc dla testów mam już zakupione klocki Roadhouse - Rem, które wziąłem na sprawdzenie. Jeszcze w żadnym aucie ich nie mialem.
Pod dywanikiem kierowcy zaczęło znowu być mokro - z wstępnych oględzin wygląda na to, że z tego samego miejsca co w ub. roku. Ciągle czekam na deszcz i nie pada żebym mógł to sprawdzić
Zapomniałem też dopisać, że w czerwcu w aucie wylądowały wtryski Hana.
KaWu - 01-01-2012, 10:58
Czas odświeżyć temat z końcem roku
Galant przejechał ze mną już 43 475 km. Średnia to 1 239 km-m-c (więc ciągle spada).
W 2011 zrobił 12 275 km.
Na LPG wydane 10 848 zł.
Na Pb wydane 1850 zł.
KaWu napisał/a: | Zaczynają się kończyć także klocki TRW ... |
I jeszcze nie chcą się skończyć Mam je od zakupu auta i sprawują się ok nadal. Żadnych problemów z hamowaniem.
Napraw żadnych nie było od ostatniego wpisu - więc nadal jestem zadowolony z jazdy Galantem (to zdanie dedykuję Hugo ).
Od 21.10.2011 (227 475 km) już jazda na kołach zimowych.
05.11.2011 (228 650) w końcu zdecydowałem się na dzienne ledowe i zamontowałem.
Nie mam fotki. Wrzucę jak zrobię.
Pod koniec listopada został także tradycyjnie ocieplony reduktor LPG.
Zastanawiam się jeszcze nad zmianą termostatu - choć wg mnie jest wszystko ok.
Jednak zaciekawił mnie wpis Krzyżak'a , że jego auto się grzeje ponad 2x szybciej.
Ja póki co nie spotkałem takiego Galanta i wszystkie wyniki co sprawdzałem są zbliżone do moich.
Jak znajdę i się potwierdzi, to wtedy będę szukał przyczyny dłuższego nagrzewania w niższych temperaturach.
Aktualny stan licznika: 229 750 km.
stary alfer - 01-01-2012, 11:10
KaWu napisał/a: | Pod koniec listopada został także tradycyjnie ocieplony reduktor LPG. |
Poka, poka.
KaWu napisał/a: | Nie mam fotki. Wrzucę jak zrobię. |
Przy okazji
KaWu - 01-01-2012, 11:19
stary alfer napisał/a: | Poka, poka. |
A co tam pokazywać
Miałem jeszcze pozostałości otuliny takiej lepszej do kolektorów c.o. i owinąłem, przytrzymałem opaskami i owinąłem trochę taśmą.
Nie demontowałem reduktora z braku czasu. Planuję dopiero w okresie lepnim jego demontaż i konserwację wewnętrzną.
Jak chcesz to pmogę się położyć pod auto i zrobić foto. Ale ty pierzesz mi spodnie
stary alfer - 01-01-2012, 11:33
KaWu napisał/a: | ak chcesz to przy okazji mogę się położyć pod auto i zrobić foto. Ale ty pierzesz mi spodnie |
Spoko
Ogarniam programator w pralce
A poważnie. Pomaga ten zabieg odrobinę?
Hugo - 01-01-2012, 18:04
KaWu napisał/a: | Napraw żadnych nie było od ostatniego wpisu - więc nadal jestem zadowolony z jazdy Galantem (to zdanie dedykuję Hugo) | Odczepcie sie ode mnie , a tak poza tym standardowe pytania: na jakich kołach jeździsz, na jakim zawieszeniu, po jakich drogach itd. Napiszesz i możemy porównywać trwałość naszych "samochodów".
KaWu - 02-01-2012, 07:26
Pod koniec października byłem także na sprawdzeniu zbieżności auta. Oto wyniki.
Tyłu niestety nie ruszałem.
stary alfer napisał/a: | A poważnie. Pomaga ten zabieg odrobinę? |
Zależy gdzie jest reduktor. Ale pomaga zimą. Nie jest tak schłodzony.
Np. dziś przy 10°C na dworze i nieodpalaniu auta 5 dni przełączył się na gaz po 300 metrach.
Silnik zagrzał się po ~3,1 km.
Hugo napisał/a: | a tak poza tym standardowe pytania: na jakich kołach jeździsz, na jakim zawieszeniu, po jakich drogach itd. Napiszesz i możemy porównywać trwałość naszych "samochodów". |
Nie chciałem Cię tak wpienić
A mam niestety standardowe 15"-195 na lato i zimę i drogi "asfaltowe".
Wyluzuj, twoje auto bije moje na głowę wizualnie więc coś za coś.
Hugo, sprawdzaleś na nowym termostacie po ilu km silnik sie zagrzewa
Hugo - 02-01-2012, 08:50
KaWu napisał/a: | Hugo, sprawdzaleś na nowym termostacie po ilu km silnik sie zagrzewa | Zawsze zapomnę... P.S. Nie zdenerwowałeś mnie.
KaWu - 24-01-2012, 21:36
Niestety dzis spotkalo i mnie nieszczescie i mialem stluczke parkingowa (piszę niestety bo ostatnimi czasy widziałem kilka tematow na forum o stluczkach).
Pewna Pani cofajac wjechala mi w lewe tylne kolo i blotnik.
Niestety cofajac miala zaparowane szyby od srodka i nie widziala nic, w tym mojego auta i wjechala w auto.
Jutro w dzien zrobie zdjecia to wrzuce na forum bo teraz taka pogoda, ze i tak nic nie widac.
Sprawdzyni jest ubezpieczona w PTU. Z tego co czytalem na forum, to nie sa sklonni do "rzeczowych" wyplat odszkodowania. I pewnie będę się z nimi musiał pomęczyć.
Proszę o rzucenie okiem oraz informację ile wg Was wyjdzie naprawa
Zdjęcia będą jutro.
|
|
|