[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
BobBudowniczy35 - 09-12-2009, 08:47
Taka ciekawostka.
Za ok 1000km będę miał przegląd 20 tys. w Sprtbacku. W związku z tym 24.11 wysłałem do 6 serwisów ASO w miastach sąsiednich w stosunku do Krakowa maila z zapytanie jakie są koszty takowego przeglądu w ich serwisach i wiecie jaka była odpowiedz?
Do dnia dzisejszego żadna. Chyba wszyscy mają głęboko w czterech literach moją kase
Pozdr.
macior - 09-12-2009, 12:10
a może się bali dostać od krakowskich ASO po ryju
BobBudowniczy35 - 09-12-2009, 13:03
Taaa, albo Pan Filipowicz jest właścicielem wszystkich okolicznych serwisów tak samo jak tych trzech salonów w Krakowie
A tak na poważnie, to żenujące jest takie lekceważenie potencjalnych klientów zgłaszających się drogą mailową w dobie powszechnego internetu. Ten kanał łączności staje sie powszechny i zazwyczaj jest pierwszym kontaktem klienta z usługodawcą.
Pawel34 - 09-12-2009, 13:24
Zrobiłem przegląd Sportbacka po 20k km w Markach. Tam zaproponowano mi przez tel. najlepszą cenę - ok. 800 zł. Po przeglądzie okazało się, że mam zapłacić prawie 1000 zł. Pokłociłem się trochę to cena spadła do nieco ponad 900zł. Na pyt. jaki olej wlano dostałem informację: Castrol Magnatec. Oczywiście przez tel. na pytanie jaki będzie olej odpowiedź - Proffesional. Tak to jest... W sumie więc wyszło drożej niż w innym miejscu gdzie miałbym wlany Proffesional.
bastek - 09-12-2009, 14:23
BobBudowniczy35 napisał/a: | W związku z tym 24.11 wysłałem do 6 serwisów ASO w miastach sąsiednich w stosunku do Krakowa maila z zapytanie jakie są koszty takowego przeglądu w ich serwisach i wiecie jaka była odpowiedz? |
znam to z autopsji. przed zakupem wysłąłem maila do wszystkich dealerów w Polsce z zapytaniem ofertowym. No, prawie wszystkich, niektórzy nie mieli (np. rodzimy mój parexbud). odpowiedzi uzyskałem 2 - chyba z łodzi i poznania, o ile pamietam. oraz 3 maile zwrotne taki adres nie istnieje.... (m.in. grafix biłaystok...). adresy brałem ze strony mitsubishi.....
dla porówniania - toyota odpowiedx z połwy serwisów, nissan kilka, honda sporo, nawet ciekawe oferty były, kia - grubo ponad połowa.......
marudzę na to, bo wiele rzeczy załatwiam via mail....
piszę w czasie przeszłym, może coś się zmieniło?
BobBudowniczy35 - 09-12-2009, 14:40
Nie ma co pisać, że marudzisz bo mail w tych czasach to standart.
I nic się nie zmieniło, bo dwa, albo 3 adresy serwisów (oprócz tych sześciu) brane ze strony Mitsu również nie istniały !!!!
Jak dla mnie katastrofa
krzychu - 09-12-2009, 15:10
Może zgłoście tu uwagi w dziale MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi ? Tam jest większa szansa że trafi w odpowiednie ręce informacja. Myślę że ktoś z ASO już ma tyle energii żeby zaglądać na forum to patrzy pierwszy na tamte posty.
bastek - 09-12-2009, 23:32
zgłaszłem
ja widać po poście wyżej - bez efektu....
Radassss - 10-12-2009, 10:26
Wczoraj auto bylo w Bydgoszczy na przegladzie rocznym... rachunek to 371 brutto, z tym ze wszystkie filtry swoje (przeciwpylkowy po roku wygladal jak... a wlasciwie nie wygladal, powietrza o dziwo nawet sie trzymal niezle ) i olej tez swoj...
to ja sie "zapytowuje" za co skasowali 371? cos droga ta wymiana oleju i filtrow
no ale zeby juz nie psioczyc to cos tam jeszcze posprawdzali, tak wiec 371 to nie wiem czy drogo czy nie, ale jakby doliczyc do tego cene filtrow i oleju to juz niezla sumka sie uzbiera
Trik - 12-12-2009, 14:15
Odbyłem właśnie przegląd powłoki lakierniczej i stanu podwozia po 2 latach uzytkowania za jedyne 122pln brutto.
Wyglądało to tak:
1. Wjazd na podnośnik
2. Dość szczegółowa kontrola oddolna z zaglądaniem we wszelkie zakamarki
3. Sprawdzenie wszelkich krawędzi drzwi od dołu
4. Sprawdzenie i ewentualne wykrycie ubytków lakieru na karoserii
5. Wypełnienie ubytków ( niestety, to na co najmniej zwracamy uwagę!! dolne krawędzie drzwi, zarrrraz nad progami, łącznie 6 miejsc na szczęscie małych)
6. pieczątka, rąsia, klapa, "goździk"
7 Do widzenia.
czas 30 min. Fachowo i końkretnie
Uwex - 18-12-2009, 09:58
Pytałem o cenę pierwszego przeglądu ( po roku ) Lancera 1.8 w autoryzowanym serwisie w Czechach ( blisko granicy - Ostrawa ) . Koszt ( z olejem Castrola ) 5400 CZK czyli ok. 850 zł . Wygląda , że u nas wcale nie jest aż tak drogo . W moim ASO ( Rybnik ) 700 zł .
BobBudowniczy35 - 30-12-2009, 07:27
Wczoraj byłem na przeglądzie 20 tys. w RM Filipowicz Kraków:
Koszt końcowy 810 zł (przy znizce na robocizne 15%, a na części 10 %)
Wymieniono: olej, filtry trzy.
Przegląd trwał 3h
Innych niespodziewanych zastrzeżeń do auta nie było
Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku
macior - 30-12-2009, 07:38
BobBudowniczy35 napisał/a: | Innych niespodziewanych zastrzeżeń do auta nie było | jeszcze czego! ASO poszło by w koszty w ramach gwarancji
na poważnie życzę dalszej eksploatacji bez niespodzianek
BobBudowniczy35 - 30-12-2009, 08:18
Nie no miałem na myśli zużyte klocki, czy coś w tym stylu. Tymbardziej, że gdzieś tu czytałem o zużyciu takowych po 20 tys.
jaca71 - 30-12-2009, 09:22
Wczoraj byłem na przeglądzie Zakładu nazwy nie pamiętam ale 3 minuty drogi od domu (ale zrobiłem 5km żeby olej rozgrzać). Wymiana filtra oleju i oleju (shell hellix ultra 5w40) resztę filtrów sam wymieniam - kosztowało mnie to 210zł.
|
|
|