To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - RALLIART-y łączcie się!!!

dab - 29-04-2010, 08:11

ZbigniewD napisał/a:
dzieję sie to wszystko za sprawą mózgów ,które pracują zarówno na górze jak i w aso dla których zdrowszym jest kręcenie silnika diesla znacznie wyżej niż zrobienie normalnego softu na bazie oryginalnej mapy ,niestety obcujemy tutaj z idiotami i kompletnie niekompetentnymi osobami które maja obsesje na punkcie wykrywania modyfikacji a tymczasem sami są zupełnie nie w porządku do klientów i oferują im taki szajs jak ten boks za kosmiczną kwote

Dobitnie powiedziane ale chyba nie sposob sie z tym nie zgodzic... :? :roll:

13zbyszek13 - 29-04-2010, 08:40

podejście jest takie
Sprzedać auto a potem mieć wszystoko w :butthead:

wilko - 09-05-2010, 20:32

wstawiłem boxa na samym początku
nie mam porównania jak się jeździ bez
szukam ludzi z okolic Lublina bez chipa.
może będzie okazja porównać
każdy ma bardzo subiektywne odczucia a ja porównuję tylko do innych aut

13zbyszek13 - 15-05-2010, 08:16

wilko napisał/a:
wstawiłem boxa na samym początku
nie mam porównania jak się jeździ bez
szukam ludzi z okolic Lublina bez chipa.
może będzie okazja porównać
każdy ma bardzo subiektywne odczucia a ja porównuję tylko do innych aut

i co udało się porównać?
jakie są odczucia

michu300 - 06-04-2011, 09:39

Odświeżam za sprawą MMC, która od kilku dni atakuje mnie z ziemi, powietrza i morza promocją na Ralliart'a. Spuścili trochę z ceny do końca kwietnia i dzwonią codziennie, oraz wysyłają oferty. Na razie wyraziłem chęć przetestowania w ASO. Nigdy nie jeździłem z tym boxem, więc chętnie sprawdzę, czy faktycznie nic to nie daje... Pod warunkiem, że z ASO będą chcieli do mnie oddzwonić :P . Czasami telemarketerzy wydzwaniają, a ASO ma to w :butthead: . Kogoś też tak jeszcze atakują? Warto w ogóle tracić czas na to?
small - 06-04-2011, 09:41

A jaką cenę Ci zaoferowali? Też się nad tym zastanawiam, ale wydaje mi się , że 4500 zł to trochę dużo.
michu300 - 06-04-2011, 09:43

W tej ofercie to było 4300 chyba... Podnieca mnie gwarancja na box i nienaruszona pozostała na samochód... :wink:
K.K - 06-04-2011, 17:55

U mnie kończy się gwarancja i coraz bardziej przekonuję się do wgrania mapy. Do tej pory jeździłem na ori boxie, który zakupiłem w serwisie za 4 tyś. Jak z mapami będzie wszystko oki, to boxa mogę chętnym odsprzedać. Różnica jest spora, dzisiaj go odłączyłem to nie to auto. Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej
przem4 - 06-04-2011, 19:10

K.K napisał/a:
U mnie kończy się gwarancja i coraz bardziej przekonuję się do wgrania mapy. Do tej pory jeździłem na ori boxie, który zakupiłem w serwisie za 4 tyś. Jak z mapami będzie wszystko oki, to boxa mogę chętnym odsprzedać. Różnica jest spora, dzisiaj go odłączyłem to nie to auto. Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej

Witam użytkuję outka 2,0 diesel z zwiększoną mocą od nowości,
jestem drugim właścicielem.Mam pytanie jak odnaleźć ewentualną skrzynkę ralliart?
Niewiem czy ASO wgrało inną mapę czy zamontowało skrzynkę?
Z góry dzięki.

K.K - 06-04-2011, 19:24

przem4 napisał/a:
K.K napisał/a:

Witam użytkuję outka 2,0 diesel z zwiększoną mocą od nowości,
jestem drugim właścicielem.Mam pytanie jak odnaleźć ewentualną skrzynkę ralliart?
Niewiem czy ASO wgrało inną mapę czy zamontowało skrzynkę?
Z góry dzięki.

Jeżeli masz boxa to skrzynka powinna być zamontowana przy aku, tak na środku, bynajmniej ja tak miałem

rezon - 06-04-2011, 20:19

K.K napisał/a:
Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej
Jak będziesz na hamowni to sprawdź i mapy i raliarta
tomas2ek - 06-04-2011, 20:44

Ja mam Ralliart od nowości i po roku użytkowania zdecydowałem się sprawdzić moc na hamowni. Wynik 157KM i 350NM niby nieźle ale liczyłem na więcej, obecnie jestem na etapie oczekiwania na odpowiedź serwisu na złożoną reklamacje. Najgorsze jest to że biorą sporą kasę i nie dają żadnego potwierdzenie że urządzenie działa i daje jakiś efekt.
Jeżeli ktoś się decyduje na zakup Ralliart to proponuję żeby od razu domagał się na piśmie deklarowanej mocy.
pozdrawiam
Tomek

K.K - 06-04-2011, 22:49

tomas2ek napisał/a:

Jeżeli ktoś się decyduje na zakup Ralliart to proponuję żeby od razu domagał się na piśmie deklarowanej mocy.
pozdrawiam
Tomek

Domagałem się tego u siebie jak zakładałem Ralliarta 3lata temu i dostałem info, że nie są w stanie mi zagwarantować konkretnej mocy. W odp była informacja, że będzie lepiej, ale nic na temat konkretnych osiągów, a w szczególności ilości KM i Nm

krzychu - 06-04-2011, 22:59

tomas2ek napisał/a:

Nikt tego nie zagwarantuje przecież. Zaczynając od tego żeby zmierzyć moc silnika trzeba by go wymontować (hamownia podwoziowa ma rozrzut +/-10%), filtry, temperatura, do tego część silników nie trzyma parametrów zaraz po wyjściu z fabryki...

DJ Fazi - 07-04-2011, 00:16

Czyli na zasadzie "wyciągnąć kasę od frajera".

Pozdrawiam