Outlander II GEN Techniczne - RALLIART-y łączcie się!!!
dab - 29-04-2010, 08:11
ZbigniewD napisał/a: | dzieję sie to wszystko za sprawą mózgów ,które pracują zarówno na górze jak i w aso dla których zdrowszym jest kręcenie silnika diesla znacznie wyżej niż zrobienie normalnego softu na bazie oryginalnej mapy ,niestety obcujemy tutaj z idiotami i kompletnie niekompetentnymi osobami które maja obsesje na punkcie wykrywania modyfikacji a tymczasem sami są zupełnie nie w porządku do klientów i oferują im taki szajs jak ten boks za kosmiczną kwote |
Dobitnie powiedziane ale chyba nie sposob sie z tym nie zgodzic...
13zbyszek13 - 29-04-2010, 08:40
podejście jest takie
Sprzedać auto a potem mieć wszystoko w
wilko - 09-05-2010, 20:32
wstawiłem boxa na samym początku
nie mam porównania jak się jeździ bez
szukam ludzi z okolic Lublina bez chipa.
może będzie okazja porównać
każdy ma bardzo subiektywne odczucia a ja porównuję tylko do innych aut
13zbyszek13 - 15-05-2010, 08:16
wilko napisał/a: | wstawiłem boxa na samym początku
nie mam porównania jak się jeździ bez
szukam ludzi z okolic Lublina bez chipa.
może będzie okazja porównać
każdy ma bardzo subiektywne odczucia a ja porównuję tylko do innych aut |
i co udało się porównać?
jakie są odczucia
michu300 - 06-04-2011, 09:39
Odświeżam za sprawą MMC, która od kilku dni atakuje mnie z ziemi, powietrza i morza promocją na Ralliart'a. Spuścili trochę z ceny do końca kwietnia i dzwonią codziennie, oraz wysyłają oferty. Na razie wyraziłem chęć przetestowania w ASO. Nigdy nie jeździłem z tym boxem, więc chętnie sprawdzę, czy faktycznie nic to nie daje... Pod warunkiem, że z ASO będą chcieli do mnie oddzwonić . Czasami telemarketerzy wydzwaniają, a ASO ma to w . Kogoś też tak jeszcze atakują? Warto w ogóle tracić czas na to?
small - 06-04-2011, 09:41
A jaką cenę Ci zaoferowali? Też się nad tym zastanawiam, ale wydaje mi się , że 4500 zł to trochę dużo.
michu300 - 06-04-2011, 09:43
W tej ofercie to było 4300 chyba... Podnieca mnie gwarancja na box i nienaruszona pozostała na samochód...
K.K - 06-04-2011, 17:55
U mnie kończy się gwarancja i coraz bardziej przekonuję się do wgrania mapy. Do tej pory jeździłem na ori boxie, który zakupiłem w serwisie za 4 tyś. Jak z mapami będzie wszystko oki, to boxa mogę chętnym odsprzedać. Różnica jest spora, dzisiaj go odłączyłem to nie to auto. Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej
przem4 - 06-04-2011, 19:10
K.K napisał/a: | U mnie kończy się gwarancja i coraz bardziej przekonuję się do wgrania mapy. Do tej pory jeździłem na ori boxie, który zakupiłem w serwisie za 4 tyś. Jak z mapami będzie wszystko oki, to boxa mogę chętnym odsprzedać. Różnica jest spora, dzisiaj go odłączyłem to nie to auto. Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej |
Witam użytkuję outka 2,0 diesel z zwiększoną mocą od nowości,
jestem drugim właścicielem.Mam pytanie jak odnaleźć ewentualną skrzynkę ralliart?
Niewiem czy ASO wgrało inną mapę czy zamontowało skrzynkę?
Z góry dzięki.
K.K - 06-04-2011, 19:24
przem4 napisał/a: | K.K napisał/a: | U mnie kończy się gwarancja i coraz bardziej przekonuję się do wgrania mapy. Do tej pory jeździłem na ori boxie, który zakupiłem w serwisie za 4 tyś. Jak z mapami będzie wszystko oki, to boxa mogę chętnym odsprzedać. Różnica jest spora, dzisiaj go odłączyłem to nie to auto. Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej |
Witam użytkuję outka 2,0 diesel z zwiększoną mocą od nowości,
jestem drugim właścicielem.Mam pytanie jak odnaleźć ewentualną skrzynkę ralliart?
Niewiem czy ASO wgrało inną mapę czy zamontowało skrzynkę?
Z góry dzięki. |
Jeżeli masz boxa to skrzynka powinna być zamontowana przy aku, tak na środku, bynajmniej ja tak miałem
rezon - 06-04-2011, 20:19
K.K napisał/a: | Mam nadzieję, że po mapach będzie jeszcze lepiej | Jak będziesz na hamowni to sprawdź i mapy i raliarta
tomas2ek - 06-04-2011, 20:44
Ja mam Ralliart od nowości i po roku użytkowania zdecydowałem się sprawdzić moc na hamowni. Wynik 157KM i 350NM niby nieźle ale liczyłem na więcej, obecnie jestem na etapie oczekiwania na odpowiedź serwisu na złożoną reklamacje. Najgorsze jest to że biorą sporą kasę i nie dają żadnego potwierdzenie że urządzenie działa i daje jakiś efekt.
Jeżeli ktoś się decyduje na zakup Ralliart to proponuję żeby od razu domagał się na piśmie deklarowanej mocy.
pozdrawiam
Tomek
K.K - 06-04-2011, 22:49
tomas2ek napisał/a: |
Jeżeli ktoś się decyduje na zakup Ralliart to proponuję żeby od razu domagał się na piśmie deklarowanej mocy.
pozdrawiam
Tomek |
Domagałem się tego u siebie jak zakładałem Ralliarta 3lata temu i dostałem info, że nie są w stanie mi zagwarantować konkretnej mocy. W odp była informacja, że będzie lepiej, ale nic na temat konkretnych osiągów, a w szczególności ilości KM i Nm
krzychu - 06-04-2011, 22:59
tomas2ek napisał/a: |
|
Nikt tego nie zagwarantuje przecież. Zaczynając od tego żeby zmierzyć moc silnika trzeba by go wymontować (hamownia podwoziowa ma rozrzut +/-10%), filtry, temperatura, do tego część silników nie trzyma parametrów zaraz po wyjściu z fabryki...
DJ Fazi - 07-04-2011, 00:16
Czyli na zasadzie "wyciągnąć kasę od frajera".
Pozdrawiam
|
|
|