Nasze Miśki - Misiu colt 1,3 :)
idas - 14-04-2010, 15:20
Masakra...Pawliku gdzie twój duch walki?:) Mój lancer jeździ na Totalu 5W30 i nie bierze go ani grama...Zakradnij się w nocy wylej to dziadostwo i zalej czymś porządnym:]
jacek11 - 14-04-2010, 16:33
pawliku napisał/a: | tata sie uparł i wlaliśmu Lotosa 15W/40 |
To żart oczywiście
pawliku - 14-04-2010, 18:51
nie nie żart ... tatuś starej daty dorastający na ził-ach warszawach i syrenkach gdzie do wszystkiego lali taki sam olej - zaczoł mi coś tam o gestosci bablać i go zalał ... i cała robota poszła w cholerę ... ale zobaczę jak nie bedzie sie olej tracił to go tak zostawie a jak sie bedzie tracił to wymienię chociaż nie wiem bo siostra chce zmienic auto...
pawliku - 30-04-2010, 11:46
narazie z olejem spokój ufff ale przed chwilą naprawiłem wycieraczki w colcie nareszcie działa czasówka
pawliku - 25-06-2010, 22:43
wypadało by zaaktualizować
misiaczek ma się dobrze oleju nie bierze (wkoncu ) wszystko działa idealnie i bez przeszkód pokonuje dalsze kilometry
jedyne to musze teraz odebrać i zamontować metalowe blachy ochraniające tarcze hamulcowe oraz w przyszłym miesiącu zakupić tarcze i klocki na przód oraz zrobić przegląd tyłu
aaaaa bo bym zapomniał na początku lipca biorę go na kanał na zakonserwowanie podwozia a potem na halę na zlikwidowanie rudej z nadkoli, drzwi i maski a potem malowanie
na razie tyle
jacek11 - 25-06-2010, 23:29
znaczy,masz miesiąc roboty
pawliku - 25-06-2010, 23:37
jacek11 napisał/a: | znaczy,masz miesiąc roboty | a gdzie tam
tylko że po tej operacji możecie mnie nie poznać bo znając życie większość konserwacji wyląduje na mnie niż na podwoziu
pawliku - 29-06-2010, 00:17
dzis żeby się odstresować po tym co zrobiła mi skoda wziołem się za miśka
miałem tylko posprawdzać płyna a wziołem się za hamulce
przeglądnołem każdą stronę
z tyłu nic nie bede robić bo okładziny są jak nowe jedynie co to wezme szlifiere , wyczyszcze bębny i je pomaluję tylko nie wiem na jaki kolor ... jeszcze są czerwone
z przodu sprawa wygląda dużo gorzej ...
dobrze że zaplanowałem wymiane klocków bo jak je dzis sciągnołem to nie widziało mi się ich zakładać spowrotem ... może jeszcze na 200km starczą
i w oczekiwaniu na blachy osłaniające tarczę powyciągałem te stare przegnite
ale zdziwiłem się jak sciągnołem koło od strony kierowcy bo blachy nie było poprostu gdzieś odpadła a moja siostra chyba tego nie usłyszała
zrobiłem fotorelację tylko od strony pasażera bo potem ręce były coraz bardziej brudne
tyle zostało z blachy
trochu poczysciłem
potem wkroczył troche większy sprzęt
nigdy nie potrafię się ogarnąć , zawsze jak coś robie to wokół mnie musi być bałagan
a jak siostra da kasiure to w następnym miesiącu bedzie nowy gadżecik ale sie pochwale jak zamontuję
pawliku - 04-07-2010, 00:42
pod nieobecność siostry ( dobrze że nie czyta forum ) i w oczekiwaniu na zwolnienie się hali żeby pomalować colta zabrałem się dzis za powyciąganie wszystkich zbędnych kabli które wychodziły z radia (poprzedni własciciel zostawił kable od tuby, wzmacniacza oraz napięcia czy od czegoś tam ) no i wyciągnołem chyba z 12m kabli ale oczywiście żeby to zrobić to musiałem wyciągnąc całe wnętrze a w piątek to myślałem że sie za przeproszeniem zesram bo wyciągnołem radio i poprzedni własciciel poucinał kable z radia i nie zaizolował ich i jeden z kabelków dotknął mi blachy przy wyciąganiu no i sie zaiskrzyło i nic nie działało ani kontrolki ani zegarek poprostu nic ... 3 godziny szukałem jak głupi przyczyny dopiero na koncu zabrałem sie za bezpieczniki... aż 5 sie spaliło dobrze że siostra tego nie widziała bo bym miał sądowy zakaz podchodzenia do samochodu
oraz przez bite 6 godzin myłem silnik za pomocą gąbi i szczoteczki do zębów bo bałem się użyć karchera do jego umycia (straszyli mnie że silnik po tym nie odpali... ) chociaż z efektu nie zbyt jestem zadowolony bo i tak zabardzo różnicy nie widać...
no i w koncu za tydzień bedzie gadżet do colcisza a co tam pochwale sie a są to zegary z obrotomierzem za śmieszną kwotę a powiedział bym nawet że za darmo
pawliku - 04-07-2010, 13:19
fotki silnika po myciu ...
rosomak1983 - 04-07-2010, 14:00
pawliku, a sprawdzałes czy jest czysty w środku. Silniki lubia sie tam brudzic
pawliku - 04-07-2010, 14:26
rosomak1983 napisał/a: | pawliku, a sprawdzałes czy jest czysty w środku. Silniki lubia sie tam brudzic |
karolgt - 04-07-2010, 14:49
pawliku napisał/a: | pod nieobecność siostry ( dobrze że nie czyta forum ) |
zaraz poszukamy i podeślemy linka
jacek11 - 04-07-2010, 19:44
Plastiki wyczyszczone wzorowo Jeszcze kolektory musisz dopieścić
pawliku - 04-07-2010, 22:46
jutro z rana bedzie srebrzanka i malne tłumik, bębny, zaciski z przodu i osłonę kolektora a jak z kolektorami też mogę je psiknąć?
|
|
|