Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające
13zbyszek13 - 21-03-2011, 10:07
Cofnij się do tyłu w wątku jest wszystko opisane łącznie ze zdjęciami.
Dariusz 72 - 21-03-2011, 19:00
Sprezynki zamowione(siostrzeniec ogarnal).Pomimo gazu i dodatkowej laweczki zamowilem te za 159 ojro."WYSMOK"pisal,ze spelniaja swoja funkcje,wiec po co przeplacac.Podziele sie wrazeniami po odbiorze i zamontowaniu!!!
wysmok - 21-03-2011, 20:05
Dariusz 72 napisał/a: | "WYSMOK"pisal,ze spelniaja swoja funkcje,wiec po co przeplacac. |
Tak jest, spełniają bardzo dobrze. A też mam zbiornik pod podwoziem i dodatkowe 2 siedzenia w bagażniku.
przem4 - 23-03-2011, 05:27 Temat postu: Re: Sprężyny wzmacniające
mitsu00 napisał/a: | Heloł,
Czy ktoś z was zwrócił może uwagę jak miękki jest tył Outka po załadowaniu? Szczególnie dotyczy to wersji Instyle gdzie tylna ławka waży dodatkowe 30 kg. W moim przypadku prześwit miedzy tylną oponą a błotnikiem zmniejsza się do około 7-8 cm i czuć wyraźnie że tył auta jestmiękki i zachowuje się inaczej (dobija często przy przejeźdżaniu przez leżących policjantów etc). Z racji tego źe często jeżdźę z boksem dachowym do którego dostaję się wchodząc na tylne koło, fakt małego prześwitu po załadowaniu bagażnika nieco mnie denerwuje. Znalazłem jednak na niemieckim forum Outlandera (www.outlander-forum.de) link do producenta sprężyn wzmacniających: http://www.mad-vertrieb.d...roducts_id=2154
Czy ktoś z was wie czy warto w coś takiego zainwestować? Chodzi mi głównie o zachowanie auta w trasie,trakcję etc.
Witam -błędne rozumowanie z tymi sprężynami.
Wystarczy zainwestować w dwa amortyzatory tył-najlepiej o odpowiedniej charakterystyce
bo u różnych producentów bywa różnie.
Ja zmieniłem(z racji "choroby zawodowej"4 sztuki KYB i autem się jedzie twardo-jak audi
mniej komfortu a więcej trzymania do drogi czy przechyłów.
(U mnie po załadunku 50kg tył idzie około 1 cm w dół)
Pozdrawiam
[ Dodano: 10-08-2009, 21:48 ]
To jak panowie, ma ktoś jakieś sugestie codo zakupu i zamontowanie tego cuda?
Pozdr. |
Dariusz 72 - 25-03-2011, 17:52
Jak dlugo czekaliscie na sprezyny??? 21 marca zlozylem zamowienie. 23 napisali "Dear Customer ,
The status of your order changed.
New status: Processing
For questions, feel free to anwser to this mail."- Co to oznacza???
wysmok - 25-03-2011, 19:24
Moje zamówienie wysłali po 3 dniach roboczych + tyle samo szła przesyłka. A mail, który dostałeś oznacza:
Drogi Kliencie,
Status Twojego zamówienia został zmieniony.
Nowy status: w trakcie realizacji
Jeżeli masz jakieś pytania, odpowiedz na tego maila.
Dariusz 72 - 25-03-2011, 20:04
wysmok napisał/a: | Moje zamówienie wysłali po 3 dniach roboczych + tyle samo szła przesyłka. |
To przy sprzyjajacych wiatrach przesylke otrzymam na poczatku tygodnia.
Dzieki wysmok
13zbyszek13 - 26-03-2011, 09:45
Dariusz 72 napisał/a: | To przy sprzyjajacych wiatrach przesylke otrzymam na poczatku tygodnia.
Dzieki wysmok |
Cierpliwości na pewno otrzymasz i pozostanie tyko zamontować do autka.
Dario_W - 01-04-2011, 00:11
jak czytam, warto montować te sprężyny, gdy się jeździ obciążoną kataryną, a coś dają jak na pusto się jeździ?
13zbyszek13 - 01-04-2011, 09:49
Dario_W napisał/a: | jak czytam, warto montować te sprężyny, gdy się jeździ obciążoną kataryną, a coś dają jak na pusto się jeździ? |
W zasadzie na pusto nie wyczuwam różnicy może jest trochę bardziej stabilny w zakrętach.
Dariusz 72 - 08-04-2011, 11:03
Witam! Jaka firma otrzymywaliscie sprezyny? 1 kwietnia otrzymalem maila z ego-carstyle''The status of your order changed.
New status: Delivered
For questions, feel free to anwser to this mail. Ale zadna przesylka do mnie nie dotarla. Nie podali mi rowniez zadnego numeru przesylki.Jak mam to sprawdzic skoro nie mam zadnego numeru nadania i nie wiem jaka firma zostaly wyslane.Nie moge ich rowniez o nic zapytac,bo nie znam angielskiego!!!!
michu300 - 08-04-2011, 11:19
Dariusz 72 napisał/a: | Witam! Jaka firma otrzymywaliscie sprezyny? 1 kwietnia otrzymalem maila z ego-carstyle''The status of your order changed.
New status: Delivered |
Tak jest często jak nadadzą przesyłkę. Dla nich jest już "delivered", a do Ciebie może dotrzeć np,. pojutrze. Tak,że na razie spoko i na chłodno
Możesz im w maila wkleić: "Can you please provide me with tracking number of this shipment? My order no: (tu podaj numer zamowienia, czy jakis referencyjny). Thank you in advance."
Powinno zadziałać
Dariusz 72 - 08-04-2011, 13:08
michu300 napisał/a: | Tak jest często jak nadadzą przesyłkę. Dla nich jest już "delivered", a do Ciebie może dotrzeć np,. pojutrze. Tak,że na razie spoko i na chłodno
Możesz im w maila wkleić: "Can you please provide me with tracking number of this shipment? My order no: (tu podaj numer zamowienia, czy jakis referencyjny). Thank you in advance."
Powinno zadziałać |
Dzieki michu300. Wyslalem do nich to,co napisales.Gdzies wczesniej ktos napisal,ze sprezyny odbieral przea UPS. Skocze i zapytam,czy nie bylo przesylki na moje nazwisko.Od ich maila minelo juz 7dni.To chyba troche za dlugo.A swoja droga ci z ego-carstyle powinni podac numer wysylki i firme,jaka zostala wyslana przesylka!!!
mitsu00 - 08-04-2011, 13:11
Dariusz 72 napisał/a: | Dzieki michu300. Wyslalem do nich to,co napisales.Gdzies wczesniej ktos napisal,ze sprezyny odbieral przea UPS. Skocze i zapytam,czy nie bylo przesylki na moje nazwisko.Od ich maila minelo juz 7dni.To chyba troche za dlugo.A swoja droga ci z ego-carstyle powinni podac numer wysylki i firme,jaka zostala wyslana przesylka!!! | Chłopie nie panikuj. Może sprężyn brak chwilowo u dostawcy i dlatego nie wysylają. jakby mieli to od razu by ci nadali nr przesylki. To solidna i sprawdzona firma, więc nie bój żaby Kto jak kto, ale na Niemcach można polegać.
Dariusz 72 - 08-04-2011, 13:38
mitsu00 napisał/a: | Chłopie nie panikuj. Może sprężyn brak chwilowo u dostawcy i dlatego nie wysylają. jakby mieli to od razu by ci nadali nr przesylki. To solidna i sprawdzona firma, więc nie bój żaby Kto jak kto, ale na Niemcach można polegać. |
To na kiego grzyba pisza "delivered".Siano im wplacilem 21marca.Ja na tych szmatlawcach nigdy nie polegalem,bo oni nas zawsze traktowali jak podludzi.Ale to nie ten temat.I nie wyjezdzaj mi tu z panikowaniem,bo skoro inni otrzymuja przesylke w ciagu tygodnia,a tu ponad dwa tygodnie nie widac kuriera,to chyba moge sie zaniepokoic!!!
|
|
|