Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
gres - 26-11-2010, 10:10
szpala85 napisał/a: | gres, jak ja miałem 18~20 lat to kupiłem to na co mnie było stać czyli Colta C51A ....... i się cieszyłem ... ba nawet do tej pory uważam że to auto jest znakomite
potem kupiłem C53A ... też było mnie na nie stać
i teraz kupiłem sobie Gala bo wiedziałem że będzie mnie na niego stać i go utrzymać ( nawet na benzynę starcza ) ....
i teraz ... jeżeli wiesz że nie starczy ci kasy na utrzymanie E88A to po co go kupowałeś ? nie lepiej było kupić tańsze auto , poczekać te parę lat ( znaleźć lepszą prace ) i kupić auto na które cie będzie stać |
Otóż nie lepiej bo auto dla mnie to frajda z jazdy, a byle jakie auto frajdy nie zapewnia.
Zamiast czekać pare lat lepiej wg mnie kupić lpg.
Jak nie miałem jeszcze żony to miałem pb. Przyszła żona więcej wydatków trzeba było zmienić. Niestety już nie jest tak szybko jak było ale nadal jest fajnie. Gdyby kupił 1,4... to bym przestał jeździć samochodem
Frost - 14-12-2010, 16:40
http://moto.allegro.pl/ga...1366203484.html
hmmmm 180KM - moze sobie kupie zawsze to wiecej niż moja seria
mc - 31-01-2011, 22:15
http://moto.allegro.pl/4x...1439491746.html
A tych znaczków na tylną klapę to już większych nie było??
No i gustowny orzełek (??) z przodu. Jak dla mnie cud malina
Wszyc - 31-01-2011, 22:39
w środku lepiej niż w jaguarze same "drewno" a widok z pod maski mówi wszystko o stanie auta
Wojciech Bogacz - 06-02-2011, 16:16
Wszyc napisał/a: | w środku lepiej niż w jaguarze same "drewno" a widok z pod maski mówi wszystko o stanie auta |
Tak zapytam z ciekawości - co konkretnie mówi ten widok z pod maski ? Jestem laikiem, i jak widzę, że sucho to już nieźle - tak więc pewnie czegoś nie widzę - ż racji, że jestem za zakupie to interesuję się tym co pod maską mogę zobaczyć
mc - 06-02-2011, 17:18
Ten srebrny za pięć tysięcy podejrzewam będzie jeszcze bardziej syfiasty niż ten którego oglądałeś. Zobacz na zdjęcie z przodu, spasowanie maski. Pod maską brak pokrywy bezpieczników i to coś w okolicach lewego kielicha. Nawet końcówki rury wdechowej wyglądają jakby je przed chwilą ktoś obrzygał.
A po olbrzymich naklejach 2.5 V6 i SPORT moż na się domyślić że jeździł nim "Pan Zarzynacz" silnika
rosomak1983 - 06-02-2011, 17:43
ale zrzedzicie, moim zdaniem warty obejrzenia.
Wojciech Bogacz - 07-02-2011, 12:25
mc napisał/a: | Ten srebrny za pięć tysięcy podejrzewam będzie jeszcze bardziej syfiasty niż ten którego oglądałeś. Zobacz na zdjęcie z przodu, spasowanie maski. |
Dodzwoniłem się do właściciela i rzekomo wszystko działa w Galancie. O wypadkowość lub jej brak nie pytałem - faktycznie jednak po wyglądzie maski jakieś tam podejrzenia można mieć (ten co oglądałem wczoraj w Bukowinie był jednak bezwypadkowy ).
Cytat: | Pod maską brak pokrywy bezpieczników |
Pokrywa jest, tylko, że pękła bo facet coś dłubał. Twiedzi, że ma kupić drugą.
Cytat: | i to coś w okolicach lewego kielicha. Nawet końcówki rury wdechowej wyglądają jakby je przed chwilą ktoś obrzygał. |
W zasadzie ja tam nic podejrzanego nie widzę ale to się pewnie okaże przy oględzinach. Jak się uda to w przyszły weekend go obejrzę - wszystko zależy jak plany wypalą.
Cytat: | A po olbrzymich naklejach 2.5 V6 i SPORT moż na się domyślić że jeździł nim "Pan Zarzynacz" silnika |
Osobiście zostawiłbym tylko V6 i 4x4. Taka ilość tych emblematów wzbudza we mnie wręcz litośc...
Z informacji dodatkowych - autko w kraju jest podobno 6 lat, przedtem jeździł (chyba przed obecnym właścicielem bo ten brzmi dość poważnie przez telefon) właśnie wyżej rzeczony zarzynacz. Obecny właściciel ma autko od roku i twierdzi, że kupił bardzo okazyjnie.
Powodów sprzedaży nie podawał, a ja na razie nie pytałem.
Do autka jest komplet niezłych zimówek oraz letnie, które ponoć mogą wytrzymać ze dwa sezony (jeden na bank...).
Silnik nigdy nie jeżdził na gazie i podobno sprawuje się wyśmienicie - w trasie spalanie benzyny przy jeżdzie do 120km/h wynosi 10l na setkę. Moim zdaniem do dobry wynik.
mc - 07-02-2011, 22:44
Co racja to racja. Póki nie obejrzysz na żywo to się nie dowiesz w jakim jest stanie. Może rzeczywiście okazja.
Jak już go zobaczysz to napisz coś o aucie.
Wojciech Bogacz - 07-02-2011, 23:15
Z pewnością podzielę się wrażeniami jak tylko zobaczę maszynę
gres - 08-02-2011, 13:26
wojciech wpadnij zobaczyć mojego bo zdaje się że masz niedaleko.
Przynajmniej miałyś pełną dokumentację ostatnich 2 lat gdybyś tylko przepatrzył moje posty
Wojciech Bogacz - 08-02-2011, 14:09
gres napisał/a: | wojciech wpadnij zobaczyć mojego bo zdaje się że masz niedaleko. |
Ba - bardzo blisko biorąc od uwagę jak mało tych aut jest 50km - a przy okazji wpadnie się do koleżanek na kawkę
Cytat: | Przynajmniej miałyś pełną dokumentację ostatnich 2 lat gdybyś tylko przepatrzył moje posty |
Prawda - ale głównie interesuje mnie jak jeździ zadbane a88a. Żeby wiedzieć, czego oczekiwać, jak silnik się zachowuje, jak auto chamuje i jak skręca. Zasadniczo - jak duży uśmiech na mojej twarzy może spowodować
kisian - 08-02-2011, 14:09
Wiem że daleko itp... ale znalazłem kolejnego.
http://www.autoscout24.pl...id=bsjikuvw3h4l
Wojciech Bogacz - 08-02-2011, 14:36
Tego akurat to nie pojadę oglądać - cena w sumie ujdzie ale odległość... Dalej jak 500km to raczej sobie odpuszczę, chyba, że byłaby pewność co do stanu auta.
gres - 09-02-2011, 15:04
uśmiech - to tylko na śniegu Zgodnie z tym co rozmawialiśmy
No i w długiej trasie bo to strasznie wygodne auto jest
|
|
|