Nasze Miśki - Mitsubishi Galant E88A 4x4 2.5 V6 1994r.
mitsu_pl - 04-10-2010, 17:16
to nie to, bo by orkiestra zaczęła grać z przynajmniej 12 zaworów... Ale z ciekawości się sprawdzi...
mitsu_pl - 12-10-2010, 02:07
Dobra, galanto od 2 dni jeździ, jest wsio ok, a zdaje się, że nawet i lepiej... Ciśnienia jeszcze nie mierzyliśmy, nie bardzo jest gdzie się wpiąć w głowicach.
Sprawdzian nastąpi 6-7 Listopada, kiedy to pojedziemy - mam nadzieję, że uda się zebrać fundusze - na ostatnia rundę PPAiK, a jest nią słynny na całą Polskę RAJD KORMORAN, kiedyś zwany Polskim Rajdem 1000 jezior... . Dotąd była to impreza rangi Rajdowych Mistrzostw Polski, ale ponieważ nie ma sponsorów więc pojedzie KJS i RD-3L, znawcy tematu widzą, jakie piękne szutry są na kormoranie... Jak się uda to będzie najlepszy rajd w jakim braliśmy udział...
Będziemy się przygotowywać, aby dać z siebie wszytko...
Więcej o rajdzie:
http://www.rajd-kormoran.pl/
Frost - 12-10-2010, 10:22
No Michale, na bank po remonciku silniczek pracuje duuużo lepiej.
Powodzenia na rajdzie i mam nadzieje że zrobisz jakiś filmik onboard w końcu !!!!!!!
mitsu_pl - 12-10-2010, 12:54
Z tym może być problem, ponieważ ostatnio strasznie się czepiali do montażu kamerki, że niby niebezpiecznie, bo jak odpadnie to coś tam... tyle, że nigdy nie odpadła, nawet na hopach...
mitsu_pl - 08-11-2010, 18:11
No Panowie i Panie, 34 Rajd Kormoran ukończony, My cali i zdrowi Auto jak najbardziej też
To było coś niesamowitego... Warunki były tak okrutne, że sobie nawet nie wyobrażacie...
Od kilku dni lało, trasa strasznie rozmokła, zrobiło się ślisko i błotno, jeździliśmy po mazi, na której najlepsze szutrówki nie trzymały!!!...
Mimo iż trasy były dość szerokie (2 ciężarówki mijały się bez problemu), to i tak dla kilku kierowców robiło się za ciasno... Ogólnie to na prawie 50 kilku zawodników z KJS przybyło 40, ok. 15 poległo - to świadczy o poziomi trudności...
Jechała z nami (a raczej my z nimi) RD-3L, u nich było trochę lepiej na ok. 30 załóg nie dojechało ok. 4.
Na trasach pojawili się także Zbigniew Staniszewski (EVO IX) - Król Szutrów , Karnabal Stefan (EVO X) oraz Typa Radosław, który niestety rajdu nie ukończył, najprawdopodobniej z przyczyn technicznych , wszystkie ich auta były oczywiście w specyfikacji Rajdowej tzw. "N-ki" łącznie ok. niecałe 90 rajdówek... Uwierzcie, że było na co popatrzeć...
My Zajelismy skromne 6 miejsce w generalce KJS (na 40 ukończonych) oraz 2 w klasie (na 4) biliśmy się z Mazdą 323 GTX - była lepsza o 5 sekund, Subaru Imprezą, oraz Lancią Deltą Integrale...
Frost, mów co chcesz, ale Twoje ściganki uliczne nie dostarcza takiej mocy wrażeń i przede wszystkim takiej ilości adrenaliny!!!!!!!
Latać bokiem przy 130km/h to tylko drifterzy potrafią szybciej...
Największa prędkość odcinka jaka moje oko zdążyło zanotować (kilka szybkich zakrętów i dość długa prosta z kilkoma łukami, jedyny w miarę suchy odcinek...) to było niecałe 160...
Jednak dopiero po rajdzie doszło do mnie co by było gdyby... w końcu nie mamy klatki w aucie !!!
Rajd z pewnością zasługuje na miano najlepszego na którym byliśmy od 3 lat !!!
Zdjęcia i jakiekolwiek filmiki będę dodawał na bieżąco, jak tylko coś zdobędę.
Saqu - 08-11-2010, 18:43
Taki rajd to jest coś na zakręcie wszystkie koła mielą a i tak jazda bokiem.. mitsu_pl napisał/a: | Latać bokiem przy 130km/h to tylko drifterzy potrafią szybciej... |
Ale oni muszą mieć przyczepność a nie błoto
Klatkę wpakować do środka i jazda
1/4 mili przy tym to pikuś ;d
fj_mike - 08-11-2010, 20:10
mitsu_pl, gratuluję
mitsu_pl napisał/a: | Zdjęcia i jakiekolwiek filmiki będę dodawał na bieżąco |
Czekam cierpliwie
mitsu_pl - 09-11-2010, 00:58
Wrzucam foty zrobione przeze mnie, przed wjazdem na oficjalna metę:
rosomak1983 - 09-11-2010, 01:06
ładnie mu jak taki umorusany
mitsu_pl - 12-11-2010, 00:55
To są zdjęcia, które do tej pory udało mi się zdobyć (powinny być 3):
A tu podaje linki do galerii, żebyście zobaczyli po czym się ścigaliśmy...
http://picasaweb.google.c...11BRANIEWORD3l#
http://www.rajdy.v10.pl/3...leria,2513.html
http://picasaweb.google.c...i/RajdKormoran#
I jeszcze jedno, co do wyników, okazało się, że jakaś tam załoga złożyła protest, po którym odebrali nam 6 w generalce i zrzucili nas na 7.
Nam wcześniej na jednym odcinku koleś dodał 3 sekundy do czasu faktycznego (były wpisane 2 czasy, ,mety lotnej - poprawny i odcinka - zły), sprawa miała być wyjaśniona, ale ponieważ nic nam to nie dawało, to sobie odpuściliśmy kłótnie, teraz widzę, że zrobiliśmy, błąd, bo te 3 sekundy utrzymały by nas na 6 pozycji...
Zdyskwalifikowali też Subaru jadące w naszej klasie, więc wyszło, że ścigaliśmy się tylko z Lancią i Mazdą... chodź Subaru teoretycznie ukończyło rajd, nie wiem o co poszło...
Owczar - 12-11-2010, 12:17
mitsu_pl, gratulacje, doskonały wynik
mitsu_pl - 12-11-2010, 18:55
Dzięki, jak będziemy mieli klatkę, to będziemy jeszcze wyżej , bo na razie, to trochę strach pedałować tak szybko...
kartomaniak gti - 12-11-2010, 19:44
to są prawdziwe odcinki rajdowe gdzie można na prawde poszaleć na Dolnym Slasku to tylko jazda na parkingu z prędkością 30-40 km/h
Wszyc - 12-11-2010, 20:46
Jo tam Ty przedstaw bliżej prawdziwą perełkę co stoi pod domem Takiej maszyny to nie ma nikt na forum prócz Ciebie
mitsu_pl - 12-11-2010, 21:17
jaka tam perełka... E33A z napędem 4x4 (co daje E38A)... żeby tam było 4G63T, to byłoby czym się chwalić, a tam tylko 2.0 8V OHC i marne 110KM... Ale fajnie że jeździ, chętnych zobaczyć go zapraszam do galerii:
http://galant1989.fotosik...add1=galant1989
|
|
|