To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA5A z warmii

bieniak - 19-10-2010, 22:36

no to tak malowanie samochodu zostanie przesunięte na wiosnę.narazię trochę wymian się przyszykowało:
olej +filtry itp
tuleje na zwrotnicach z tyłu skrzypią i widać że kończą swój żywot po 263tys
łączniki stabilizatora

a przygoda z przed kilku dni:
jadę sobie 100ileś tam lewy kierunek wyprzedza a tu bach samochód zdechł i to na biegu(światła są wszystko jest kręci nie odpala)trochę strachu się najadłem wyhamować i z lewego pasa wrócić na swój ale się udało
pierwsza diagnoza pękł pasek(na szczęście się myliłem)
po 5-10minutach samochód odpalił i jedzie normalnie
pod domem szukałem długo aż znalazłem Alarm z odcięciem przekaźnik się przegrzewał i rozłączał
co ja tam poprawnej polszczyzny naużywałem przy demontażu alarmu(ale trzeba przyznać chłopaki się postarali tak rozłożonych kabli dawno nie widziałem wszystko poukrywane nic nie widać)
po 4godzinach zrobiony normalny centralny bez alarmu wszystko hasa aż miło
dostał także zimowe czarne alufelgi już i turla się na 15"

robertdg - 19-10-2010, 23:02

bieniak, bajucha w porównaniu z tym co miał mój sąsiad w Tico, aż 3 róznego rodzaju systemy antykradzieżowe, m.in. pastylka - identyfikator, zwieracz masowy, alarm z centralnym, kurde kabli co niemiara pod deską rozdzielczą, w dodatku taki bałagan, że horror, znajomy elektronik przy jego aucie siedział 2 popołudniówki, dokładnie wygrzebywał wszystkie kable, puszki, etc., po usunieciu tych zabezpieczeń, nazbierało się -dziesiąt metrów przewodów, ale Tico to kiedyś był samochód o sporej wartości ;-)
bieniak - 19-10-2010, 23:13

hehe nie no kabli to ja mam całą siatkę mostków na masy i zasilania chyba z 6:):)pod decha wszystko poukrywane kolory kabli pozmieniane postarali się chłopaki nie ma co:D)ale juz tego nie ma i spokój
bieniak - 22-11-2010, 21:17

No i samochód uszkodzony:///facet nową meganą wjechał mi w lewy bok.
szkody:
urwany kierunek
pogięte drzwi kierowcy
niedziałające lusterko
podrapany błotnik i lewe drzwi pasażera
czekam na wycenę i prace nad autkiem ruszą chyba szybciej
w końcu miała byc zmiana koloru
I tak padnie chyba na Daytona blue z Supry Niebieska perła
albo C7z z mitsu też niebieska perła

Hugo - 22-11-2010, 22:55

Popraw link.
SiM - 23-11-2010, 10:02

to nie link a smutna buźka bez spacji, którą przeglądarka zinterpretowała jako link
bieniak - 23-11-2010, 22:53

dokladnie to tylko smutna buźka.jutro wycena zobaczymy co powiedzą;///
mkm - 23-11-2010, 23:04

bieniak, jakieś foto też by się przydało :wink:
bieniak - 24-11-2010, 15:50

dzisiaj fotki bedą:) samochód po wycenie już:)
drzwi przednie zaznaczenia to wgięcia i porysowania

drzwi tylnie lekko wgięte i porysowane solidnie ale na deszczu słabo widać(barwiony podkład)

poza tym lusterko podrapane lekko tylni błotnik ale tam to na deszczu zupełnie nic nie widać
no i zgubiony kierunek boczny

bieniak - 03-12-2010, 23:30

witam wszystkich ponownie:) no to tak kolor podstawowy kupiony shadow blue xyralic
teraz tylko myśle nad jakąś fajną koncepcją:
np:
taki czarny pas tajk jak idzie odcięcie na przednim zderzaku na dole te przetloczenie progi i na tylnim zderzaku od odciecia w doł taki pas zrobić na czarno co o tym myślicie???
jeżeli macie jaieś pomysły to dawać:) napewno z chęcią rozwarze wszystko:)

robertdg - 04-12-2010, 09:22

bieniak, Do niebieskiej barwy, pasy Białe, choc nie jestem pewien, czy Galantowi to przystoi.
bieniak - 04-12-2010, 10:18

nienie:) nie chcę przez cały samochód ala viper tylko na około na dole takie elementy jak dół zderzaka progi itp.no to może ktoś ma jakąś inną koncepcje:)
Wszyc - 04-12-2010, 12:15

fajnie wygląda taki jeden pas przez całość auta ale nie przez środek tylko nie symetrycznie z jednej strony mi się to strasznie podoba :P Tylko nie wiem czy to bardziej nie pasuje do JDMowych szlifiereczek a co do takiej krowy jak galant to nie wiem :P
robertdg - 04-12-2010, 12:42

http://www.rpmgo.com/the-...n-keyboard-keys :mrgreen:

Albo:

Hugo - 04-12-2010, 13:02

robertdg ale wkleiłeś paszteta :D Ten u góry ma boskie felgi i nic poza tym. Jakieś paski na Galancie-porażka.