Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 05-12-2009, 13:45
Wydaje mi się że to oszuści. Temat tej strony był już poruszany na amerykańskim forum www.mitsubishiforum.com. Przyjmują tylko przekazy pieniężne poprzez WESTERN UNION.
Pozdr.
Hubeeert - 05-12-2009, 13:52
Bardzo mocno próbowali się kiedyś zareklamować na naszym Forum - do tego stopnia, że musiałem załozyc blokade na IP.
mitsu00 - 05-12-2009, 14:01
Hubeeert napisał/a: | Bardzo mocno próbowali się kiedyś zareklamować na naszym Forum - do tego stopnia, że musiałem załozyc blokade na IP. |
No to wszystko jasne......
Pozdr.
niezawodny - 05-12-2009, 14:33
@ mitsu00 i reszta posiadaczy tego cuda;
to teraz napiszcie szczerze jak na spowiedzi jakie są odkryte wady i słabe strony waszej stacji. Tylko szczerze bo zamierzam ją zamówić na podstawie waszych informacji, więc jeśli będzie jakaś muka to macie u mnie przegwizdane
P.S.
Faktura VAT ma sens pod warunkiem że towar już jest owatowany. Jesli jest to faktura importowa z VATem zerowym to IMHO nie warto.
mitsu00 - 05-12-2009, 14:42
Jedyny WIELKI MINUS jaki odkryłem to badziewny interfejs do sterowania Ipodem. Dźwięk jest fatalny Ale załatwiłem to podłączając Ipoda poprzez złącze Aux. Sterowanie Ipodkiem z pilota zakupionym w I-Spot. Tak to wszystko hulalalalala
Pozdr.
niezawodny - 05-12-2009, 14:53
I-poda nie mam i mieć nie zamierzam więc spoko.
A jak wygląda parowanie się bluetootha telefonu ze stacją. Trzeba przyznać że oryginalny bt z O-II paruje się z Nokiami rewelacyjnie, nawet lepiej niż oryginalny bt Nokii (CK-7W) jaki mam w innym samochodzie. Chciałbym żeby tak samo hulało to w tej stacji, czyli 100% skuteczność
simon172 - 07-12-2009, 07:43
niezawodny napisał/a: | I-poda nie mam i mieć nie zamierzam więc spoko.
A jak wygląda parowanie się bluetootha telefonu ze stacją. Trzeba przyznać że oryginalny bt z O-II paruje się z Nokiami rewelacyjnie, nawet lepiej niż oryginalny bt Nokii (CK-7W) jaki mam w innym samochodzie. Chciałbym żeby tak samo hulało to w tej stacji, czyli 100% skuteczność |
Witam, u mnie słabo odbiera radio w mojej wiosce w dużych miastach jest wszystko ok. Parowanie telefonu jest proste, robisz to raz, a później samo się łączy. Nie wykonywałem jeszcze rozmowy, ale dzisiaj będę miał okazję, więc jutro rano napiszę..
Co do tego http://www.carplayermp3.c...=index&cPath=91
chińskiego sklepu to zwróć uwagę, że jako OPCJĘ możesz zamówić CANBUS za 80$, gdzie my wszyscy już mieliśmy zintegrowany CAN do sterowania z kierownicy, więc coś tu nie tak... Poza tym ten sklep występuję pod wieloma odmianami ? np, CHINA CAR VIDEO, CARSTEREOPLAYER, CARPLAYERMP3 , coś tu chyba nie tak...
Wiem, że w Krakowie jest sklep, warsztat car audio: http://www.allegro.pl/ite...p3_gps_lcd.html
Jak napisałem tam maila to przysłali mi ofertę i mają tę jednostkę. Jest mały szkopuł, bo u nich kosztuję 4500 zł. Ja osobiście kupiłem w IPMART i wszystko przebiegło OK. Z tego co pamiętam, ktoś już pisał, w jaki sposób ominąć dość wysokie cło, więc polecam przeszukać wątek.
Co do jednostki, to brać i się cieszyć, już dużo użytkowników kupiło i jak na razie nikt nie narzeka..
wowo - 08-12-2009, 12:43
Jedno pytanie pomocnicze - czy można przyciemnić podświetlanie ekranu? Lubię w nocy ściemniać podświetlanie deski żeby nie męczyć wzroku
mitsu00 - 08-12-2009, 12:46
Są trzy poziomy podświetlenia: dzień, noc i wyłączony.
Pozdr.
simon172 - 08-12-2009, 13:03
Do tego można regulować jasność w trybach dziennym i nocnym w ustawieniach ekranu. Regulować można też kontrast, nasycenie, kolory i coś tam jeszcze.. Między trybami dziennym nocnym i ekran wyłączony, przełącza się guzikiem na konsoli.
Pozdrawiam.
niezawodny - 09-12-2009, 18:42
simon172 napisał/a: |
Wiem, że w Krakowie jest sklep, warsztat car audio: http://www.allegro.pl/ite...p3_gps_lcd.html
Jak napisałem tam maila to przysłali mi ofertę i mają tę jednostkę. Jest mały szkopuł, bo u nich kosztuję 4500 zł. |
Nie wiem czy to jest ta sama stacja, którą tu opisujecie ale pod w/w linkiem ta stacja oferowana jest za 2.200,- PLN tyle że w ramach aukcji co trochę jest dziwne.
KowaliK - 09-12-2009, 19:18
To przypadkiem nie jest ten Qubec?
mitsu00 - 09-12-2009, 20:42
niezawodny napisał/a: | simon172 napisał/a: |
Jak napisałem tam maila to przysłali mi ofertę i mają tę jednostkę. Jest mały szkopuł, bo u nich kosztuję 4500 zł. |
Nie wiem czy to jest ta sama stacja, którą tu opisujecie ale pod w/w linkiem ta stacja oferowana jest za 2.200,- PLN tyle że w ramach aukcji co trochę jest dziwne. |
To nie jest ta stacja. Ta z linka nie ma sterowania RF, nie posiada RDS, wyświetlacz jest 7'' nie 8'', ma gorszą rozdzielczośc etc......
Pozdr.
Anonymous - 09-12-2009, 20:42
Firma , która wystawia to na allegro to właśnie ta firma, która mi montowała kupiony od Rofaudio.com sprzęt. Wesja na allegro jest najuboższą wersję - bez dobrego wzmacniacza i bez integracji z Fosgate Rockford. Ta wersja w rofaudio kosztuje około 300 USD.
wronke - 09-12-2009, 21:45
zamowienie navi bezposrednio w rofaudio to latwa sprawa- wystarczy napisac na kontakt, wplacic i paczka jest 10 dni pozniej w domu. 575$plus przesylka.
schody zaczynaja sie przy probie ... wlasnie u mnie przy probie SAMODZIELNEGO montazu: Jednym z pierwszych krokow jest odlaczenia panelu rockforda, a dokladnie odlaczenia go od jednej jedynej grubej wiazki kabli laczacej ze zmieniarka. Jak to zrobic? mi zabraklo sily przy probie wyciagniecia tego plastiku.
jakas dobra rada? nie odwazylem sie szarpnac tego 'klapcegami'..
p.
|
|
|