To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Zanim zaczniecie narzekać na swoje stare auta- przeczytajcie

Lestat - 04-01-2010, 07:23

robertdg napisał/a:
Morfi napisał/a:
LPG w nowym aucie kupisz u Fiata
W Skodzie Yeti tez

Owszem w Fiacie kupisz nowa np Pande z gazem ale szybciej metan - lpg weszlo od niedawna...

Anonymous - 04-01-2010, 17:50

narzeka sie na 2.0TDI, a jednak jest on marzeniem posiadacza mitsubishi (przynajmniej tego) :D :D :D

pol miasta jechalem za tym galantem i jak na zlosc nie bylo czerwonych swiatel ale wkoncu udalo sie pstryknac fotke.

cns80 - 04-01-2010, 18:06

jaca71 napisał/a:
Widocznie ty z tych co szorują prawymi kołami po poboczach , albo dożo po wsiach jeździsz
Nic z tych rzeczy. Do pobocza się nie zbliżam i na wsi rzadko bywam (z resztą tam mają całkiem ładny nowy asfalt). Ostatnio złapałem gumę w Carismie gdzieś po wyjeździe z domu, a wcześniej w MSS na lewym pasie trzypasmówki. Oczywiście obie to prawy tył :P
sampler - 04-01-2010, 21:09

arturro napisał/a:
narzeka sie na 2.0TDI, a jednak jest on marzeniem posiadacza mitsubishi (przynajmniej tego) :D :D :D

[url=http://img686.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

pol miasta jechalem za tym galantem i jak na zlosc nie bylo czerwonych swiatel ale wkoncu udalo sie pstryknac fotke.

pod maska tez ma pewnie 2.0 tdi wiec sobie dokleil ;)

Anonymous - 04-01-2010, 22:06

sampler napisał/a:
pod maska tez ma pewnie 2.0 tdi wiec sobie dokleil ;)

pewnie to by chcialby miec choc namiastke, a tak ma prawie 2.0TDI (tylko z nazwy), gdzie prawie robi ogromna roznice :)

sampler - 04-01-2010, 22:10

Oj to silnik na poziomie 1.9 tdi 90 KM wiec to prawie to takie minimalne...
misjonarz. - 04-01-2010, 22:53

arturro napisał/a:
pewnie to by chcialby miec choc namiastke, a tak ma prawie 2.0TDI (tylko z nazwy), gdzie prawie robi ogromna roznice
dla mnie francuskie diesle są lepsiejsze. żwawe, solidne i niepsujące się :P
Anonymous - 04-01-2010, 23:12

misjonarz. napisał/a:
dla mnie francuskie diesle są lepsiejsze. żwawe, solidne i niepsujące się :P

no HDI nie nakleil :P

robertdg - 04-01-2010, 23:15

Ja mogę napisac tyle, znam wielu ludzi co jedzi autami grupy VAG z silnikami 2.0TDi, no i ogólnie podumowójąc ich opinie mogę napisać że woleliby aby w ich aucie siedział silnik 1.9TDi z pompą VP, pomijająć już awaryjnośc silników 2.0 TDi, chodzi o oszczędność, gdzie teoretycznie silnik na pompowtrysku ma byc bardzo oszczędny faktycznie mija się to bardzo szerokim łukiem z rzeczywistością.
Anonymous - 04-01-2010, 23:21

robertdg napisał/a:
no i ogólnie podumowójąc ich opinie mogę napisać że woleliby aby w ich aucie siedział silnik 1.9TDi z pompą VP

kazdy by wolal silnik 130KM palacy 8l w miescie i dajacy sie za 1200zl podkrecic do 170KM o zerowej awaryjnosci i obsludze, praktycznie nie do zdarcia.

Morfi - 04-01-2010, 23:48

Pod koniec były jeszcze wersje 150 KM :)
misjonarz. - 06-01-2010, 22:38

Cytat:
no HDI nie nakleil :P
miałem trochę starszego i do dzisiaj jeździ u mojego kumpla bezawaryjnie, gdzie 1,9 w toledo ojca z podobnego roku już miało nie jeden wyciek/wymianę/naprawę, choć powiedzieć że to złom to było by kłamstwo
cns80 - 07-01-2010, 10:37

Według mnie dobre diesle to TDi, HDi i CDTi (JTD). W każdym trafi się jakiś kwiatek, ale tak naprawdę to 2,0 HDi niczym nie ustępuje 1,9 TDi, a kulturę pracy ma dużo wyższą. Żywotność też ma dość długą. Oplowski 1,9 pochodzacy z Fiata to też przyzwoity silnik, który potrafi długo służyć. Nie ma się co licytować, bo trzeba pamiętać że VW też miał potknięcia w postaci 2,0 TDi ;)
j-rules - 07-01-2010, 11:43

jesli juz ktorys diesel ma byc dobry to bedzie to diesel i-ctdi (czy jakos tak)Hondy ;)
HDi - rozni sie tym ze ich osiagi sa slabsze. Bynajmniej w 06 roku gdy kupowalismy auto, to 136 koni HDi w 407 bylo nieziemsko mulowate zlwaszcza w porownaniu do mondeo 130 koni tdci.
JTD - zgodze sie ze sa bardzo dobre, jednak to w tych konstrukcjach padaja dwumasowki najczesciej (przynajmniej tak wynika z naszych doswiadczen)

cns80 - 07-01-2010, 11:49

j-rules napisał/a:
jesli juz ktorys diesel ma byc dobry to bedzie to diesel i-ctdi (czy jakos tak)Hondy ;)
Moim zdaniem trochę za krótko jest na rynku żeby go już oceniać.
j-rules napisał/a:
Bynajmniej w 06 roku gdy kupowalismy auto, to 136 koni HDi w 407 bylo nieziemsko mulowate zlwaszcza w porownaniu do mondeo 130 koni tdci.
Tylko HDi przejeździ troszkę więcej kilometrów.