[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
apikus - 27-07-2010, 15:23
Nie będzie sterowania z kierownicy. Nie ma podpięcia do CAN bus.
marcin.lancer - 28-07-2010, 14:52
http://allegro.pl/item115...hd_800x480.html a czy to bedzie działało sterowanie z kierownicy?
Zbigi - 28-07-2010, 15:53
marcin.lancer napisał/a: | http://allegro.pl/item1155310548_nawigacja_multimedialna_2_din_2din_hd_800x480.html a czy to bedzie działało sterowanie z kierownicy? |
Piszą, że tak. A co z ramką do tego?
marcin.lancer - 28-07-2010, 19:51
ramka niestety w serwisie kosztuje 600 zł lub tu http://www.bartex-caraudi...roducts_id=5461 ale nie podoba mi sie kolor ramki bo chyba odbiega od orginału
Trik - 28-07-2010, 21:52
marcin.lancer napisał/a: | ramka niestety w serwisie kosztuje 600 | A ASO?
Bo jeśli nie w ASO to spoko, bo w ASO to ostatnio kosztowała 2800 czy jakoś tak.
marcin.lancer - 28-07-2010, 22:34
w ASO i raczej napewno 600 zl bo ostatnio pytalem.
mazin - 26-10-2010, 12:11
marcin.lancer napisał/a: | w ASO i raczej napewno 600 zl bo ostatnio pytalem. |
marcin.lancer - a czy mógłbyś podać które to ASO, bo j aznalzałem najtaniej (ale nie w ASO) oryginalna ramkę za 780 +VAT, czyli prawie 1000 . A czy ktoś z Was zna numer części tej ramki. ew wie, gdzie go szukać?
Na ebayu sa metry i scosche - PRZESTRZEGAM przed kupnem metry. Dam szansę scosche, ale być może uda się gdzieś kupić taniej oryginalną ramkę, bo za 600 zł można mieć cztery metry albo trzy i pół scosche
No i scosche z ebaya dotarła. W porównaniu z metrą, to duuuża przepaść - na rzecz tej pierwszej oczywiście. Metra miała szparę na górze rzędu 3-4 mm, tutaj jest ok 1 mm, za to dookoła spasowana idealnie. W górnej części nakleiłem srebrną listewkę ozdobną - a własciwie chromowaną plastikową - i szpara zniknęła. Wygląda o wiele lepiej (faktura plastiku), o wiele łatwiej też wpasowała sie w deskę (klik i po sprawie, metrę trzeba wciskać z każdej strony). Co ciekawe, wyszła jakieś 35 złotych taniej niż metra (metrę kupowałem w lutym czy marcu).
zenker - 17-07-2011, 12:59
Witam chce zakupic navi orginalną od mitsu evo X posiadam lancera sportback intense z systemem rockford fosgate czy do montazu musze sie udac do aso czu poprostu wymontowuje moje radio i wpinam orginał navi prosze o pomoc z góry dziekuje pozdrawiam
jac - 17-07-2011, 19:08
zenker napisał/a: | Witam chce zakupic navi orginalną od mitsu evo X posiadam lancera sportback intense z systemem rockford fosgate czy do montazu musze sie udac do aso czu poprostu wymontowuje moje radio i wpinam orginał navi prosze o pomoc z góry dziekuje pozdrawiam |
Kupujac tzw dedykowane radio (czy org z salonu czy od chinczyka z roofaudio) montaz polega na podmienieniu obu jednostek i odpowiednim umieszczeniu na podszybiu anteny GPS, jednak majac takie i radio i wyswietlacz warto doinwestowac te kilkadziesiat pln i dokupic kamere cofania, wowczas musisz jeszcze pociagnac ja 'z pod' tablicy rejestracyjnej. Troszke zabawy z tym jest jednak majac podstawowe umiejetnosci techniczne sam mozesz to zrobic.
Pamietaj tylko zeby kupujac radio np od chinczyka szukac tego pod system RF - tam jest niewielka roznica w jednostkach bez RF - chodzi chyba o wspolprace z subem i wzmacniaczem, ale pewnosci nie mam.
zenker - 18-07-2011, 09:57
acha rozumiem dzieki JAC za odpowiedz w gre wchodzi tylko orginał z tego co czytałem to w wersji mojej intense instalacja jest juz do podłączenia navigacji czyli mam rozumiec ze i antena gps jest juz wbudowana gdzies???
Luk - 18-07-2011, 10:32
Pytanie do posiadających (bądź znających) fabryczną nawigację: czy jako nawigacja to ma ona w ogóle sens? W znaczeniu dokładności, aktualności i precyzji map... Jak ona ma się do np. Auto Mapy, czy TT?
jac - 18-07-2011, 18:45
zenker napisał/a: | acha rozumiem dzieki JAC za odpowiedz w gre wchodzi tylko orginał z tego co czytałem to w wersji mojej intense instalacja jest juz do podłączenia navigacji czyli mam rozumiec ze i antena gps jest juz wbudowana gdzies??? |
antene GPS musisz sobie pociagnac, ja montowalem takie urzadzenia w kilku sam. i anteny poprowadzilismy pod deska (zawsze znajdzie sie jakas szczelina) a nastepnie umieszczalismy w lewym rogu na podszybiu. sama antena to pudelko w wymiarach okolo 3x4cm mocowana na tasme dwustronna, jezeli odpowiednio czyt. estetycznie czyli niewidocznie poprowadzisz kabelek to sama antenka ladnie sie tam wpasuje i bedzie praktycznie niewidoczna.
Jeszcze jedno, zastanow sie nad kupnem nawigacji oryginalnej z salonu, poniewaz to samo (tyle ze bez gwarancji) masz u chinczyka na roofaudio, przeciez te org. rowniez nie sa produkowane w japoni ponosisz jedynie ryzyko albo ewentualnej usterki albo tego ze jezeli nie doczytasz dokladnie to wowczas kupisz od innego modelu - dlatego tutaj trzeba byc bardzo ostroznym.
[ Dodano: 18-07-2011, 17:52 ]
Luk napisał/a: | Pytanie do posiadających (bądź znających) fabryczną nawigację: czy jako nawigacja to ma ona w ogóle sens? W znaczeniu dokładności, aktualności i precyzji map... Jak ona ma się do np. Auto Mapy, czy TT? |
Luk mylisz pojecie fabrycznej nawigacji z aplikacja. tzn to ze zamontujesz alias kupisz sobie fabryczna nawigacje to wcale nie znaczy ze zobligowany jestes do używania ichnich fabrycznych aplikacji, jezeli tylko dane urzadzenie dziala na platformie windowsa to wowczas masz cale spektrum aplikacji ktore mozesz zakupic i wgrac (proces szybki latwy i bezproblemowy), dalej jezeli juz masz legalnie zakupiona aplikacje to wowczas zawsze mozesz sobie uaktualnic czy mapy czy sam program.
Powiem wiecej, ze kupno programu oddzielnie jest zawsze tansze niz uzywanie tego dedykowanego przez producenta samochodu do firmowej navi. Nalezy tylko pamietac zeby przy kupowaniu samego uzadzenia podczas konfiguracji samochodu albo pozniej kupic to ktore pracuje na platformie Windows, oczywiscie pod Symbianem sa rowniez programy ale te sa powiedzmy mniej "sterowalne" i mniej "zarzadzalne" z poziomu potencjalnego kierowcy.
Luk - 18-07-2011, 23:51
jac napisał/a: | Luk mylisz pojecie fabrycznej nawigacji z aplikacja. tzn to ze zamontujesz alias kupisz sobie fabryczna nawigacje to wcale nie znaczy ze zobligowany jestes do używania ichnich fabrycznych aplikacji, jezeli tylko dane urzadzenie dziala na platformie windowsa to wowczas masz cale spektrum aplikacji ktore mozesz zakupic i wgrac |
Ależ ja to wiem! Właśnie dlatego pytam o tę fabryczną nawigację, bo wydaje mi się, że nie chodzi na WM albo WinCE...
O ile do "Chińczyka" możesz wgrać cokolwiek, to w fabrycznej jesteś zdany na mapy Mitsu, o które pytam. Jeżeli jednak możesz wgrać inny soft, to pytanie nie ważne
jac - 19-07-2011, 00:26
Luk napisał/a: | jac napisał/a: | Luk mylisz pojecie fabrycznej nawigacji z aplikacja. tzn to ze zamontujesz alias kupisz sobie fabryczna nawigacje to wcale nie znaczy ze zobligowany jestes do używania ichnich fabrycznych aplikacji, jezeli tylko dane urzadzenie dziala na platformie windowsa to wowczas masz cale spektrum aplikacji ktore mozesz zakupic i wgrac |
Ależ ja to wiem! Właśnie dlatego pytam o tę fabryczną nawigację, bo wydaje mi się, że nie chodzi na WM albo WinCE...
O ile do "Chińczyka" możesz wgrać cokolwiek, to w fabrycznej jesteś zdany na mapy Mitsu, o które pytam. Jeżeli jednak możesz wgrać inny soft, to pytanie nie ważne |
no i tutaj do konca pewien nie jestem bo gdzies czytalem o latwym podlaczaniu dysku z firmowej navi do komputera w celu migracji plikow i tu pytanie a jezeli on pracuje na innym systemie to jak widzi pliki z windowsa ktorych struktura jest inna niz np plikow z Nowella, Unixa itp, czy Japonce pokusili sie do pisania i wgrywania specjalnego albo emulatora albo translatora poszczegolnych systemow plikowych (nie mylic z platforma systemowa)? raczej watpie bo to i kosztowne i uciazliwe.
Jednak latwo to sprawdzic w kazdym serwisie Mitsubishi pytajac ich po prostu o wersje systemu WinCE - albo ja podadza albo powiedza ze tam hula inny system - gorzej jak nie beda wiedziec......
Trik - 19-07-2011, 08:00
Wejdź tu i poczytaj zamiast końbinować. http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=62065. Człowiek rozkłada MMCS (firmowa navi) na czynniki pierwsze i jest to to samo urządzenie co do ASX czy Lancera.
|
|
|