To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Zmieniacie już opony....??????

mitsu00 - 17-03-2010, 23:05

krzychu napisał/a:
Apropo jazdy na felgach to Patryk Mikiciuk poleca owinąć koła linką holowniczą a w krytycznej sytuacji pod koła dać iglaka

Taaaaaa....... Ale pół litra i tak pomogło lepiej niz te iglaki :drinkers:

jaca71 - 18-03-2010, 01:21

dab napisał/a:
taaaaa..napewno...uniwersalne sa z pewnoscia lepsze od zimowek w zimie i letnich w lecie... :twisted:

Nikt nie twierdzi że całoroczne lepsze od zimowych w zimie i od letnich w lecie. Nikt poza AD/AC - 5 miejsce całorocznych w teście opon zimowych.
W normalnych warunkach w klimacie przejściowym jaki posiada Polska sytuacje w których zimowa będzie lepsza od całorocznej lub będzie niezbędna może wcale nie wystąpić. Tak samo w lecie jeżdżąc z normalnymi prędkościami po normalnych drogach wyższość letniej nad uniwersalna jest co najmniej dyskusyjna.
arturro napisał/a:
M+S to wydumka amerykanow ktorzy przy kazdej nadarzajacej sie okazji (czyt. bardziej slisko) rozbijaja sie w ilosciach hurtowych (czyt. karambol) :)

Powiedz to tym ponad 50 spod warszawy z DK7 z poniedziałku oraz ponad 200 Niemcom z zeszłego tygodnia.

Anonymous - 18-03-2010, 08:22

jaca71 napisał/a:
Powiedz to tym ponad 50 spod warszawy z DK7 z poniedziałku oraz ponad 200 Niemcom z zeszłego tygodnia.

mowie: OPANUJCIE sie nie ma opon calorocznych!! sa stworzone tylko po to zeby luka w rynku byla zapelniona, a ich posiadacze mysleli ze maja cos do wszystkiego (czyli do niczego :) )
a powaznie zerknij na poprzednia strone gdzie wstawione sa zdjecia - u nas typowo letnia opona - w usa caloroczna :)

sylb - 18-03-2010, 09:31

Na szczęście wiosna nadchodzi wielki krokami, bo za chwilę temat będzie miał ze 20 stron.
13zbyszek13 - 18-03-2010, 10:04

A wy dalej , lepiej umówcie się na browar
mitsu00 - 18-03-2010, 10:34

arturro napisał/a:
M+S to wydumka amerykanow ktorzy przy kazdej nadarzajacej sie okazji (czyt. bardziej slisko) rozbijaja sie w ilosciach hurtowych (czyt. karambol) :)

jako ciekawostke napisze ze jak bylem w usa dokupilem sobie dwie opony Uniroyal RainSport ktore tam sa sprzedawane jako Exclaim i sa wlasnie oznaczone jako M+S :D osobiscie nie wyobrazam sobie jazdy na tych oponach zima.

Uniroyal
Obrazek

Exclaim
Obrazek

Na tych RainSportach jeżdźę moją 2-gą furmanką od lat i są zajefajne..., ale jako letnie :mrgreen:

krzychu - 18-03-2010, 10:35

sylb napisał/a:
Na szczęście wiosna nadchodzi wielki krokami, bo za chwilę temat będzie miał ze 20 stron.

13zbyszek13 napisał/a:
A wy dalej , lepiej umówcie się na browar

Widzę że tutaj to macie wyluzowaną sytuację. Wpadł zwolennik VW i Audi na spółkę ze zwolennikiem opon całorocznych no i parę stron topiku o czymś co już było gdzieś powiedziane.

A żeby nie było ja jeszcze nie zmieniam. Wczoraj 4 auta na szklance nie wyhamowały i przecięły skrzyżowanie spadając efektownie ze skarpy.

A tutaj inna ciekawostka (na mojej drodze do pracy): http://www.zywiec.slaska....r-w-zylicy.html

Anonymous - 18-03-2010, 10:38

mitsu00 napisał/a:
Na tych RainSportach jeżdźę moją 2-gą furmanką od lat i są zajebiste......., ale jako letnie

dokladnie jest jaki piszesz, jedne z lepszych opon jakie ujezdzalem, choc bieznik masakrycznie brzydki :puke:

krzychu napisał/a:
Wpadł zwolennik VW i Audi...

a co ma piernik do wiatraka

mitsu00 - 18-03-2010, 10:55

A ja nareszcie mam wszechobecną ciszęęęęęęę.............. po zamianie na 18-nasteczki :mrgreen:
13zbyszek13 - 18-03-2010, 10:58

SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JCH - 18-03-2010, 21:09

A co mi tam.... Se zmienię w sobotę :P
mitsu00 - 18-03-2010, 21:48

JCH napisał/a:
A co mi tam.... Se zmienię w sobotę :P

A mówiłem ze w weekend będą tropiki i mają być..... Do 17 st w Krakowie w niedzielę :D

JCH - 18-03-2010, 21:59

mitsu00 napisał/a:
A mówiłem ze w weekend będą tropiki i mają być
Właśnie dlatego. Prognoza 15-to dniowa mówi tylko o temp. dodatnich. Mam nadzieję, że kwiecień nie będzie "plecień" ;) zresztą moje Geolandery to bardziej opony uniwersalne/całoroczne niż letnie. W Dolomity też się nie wybieram, co najwyżej w te Dolomity. ;)

Słaba ta zima była ..... :?

13zbyszek13 - 19-03-2010, 09:18

niech nadchodzi to ciepło
zobaczę jak się bryka na 18 "

jerzyk85sz - 19-03-2010, 12:19

A to moje nowe alu 18 na letnie