Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Klocki / tarcze hamulcowe
MSS_DiD - 01-02-2011, 23:47
Klocki i tarcze tak, ale olej to tylko w ASO Mitsubishi bo inaczej będzie po gwarancji. W żadnym razie samemu albo gdzie indziej w okresie objętym gwarancją a później to jak kto sobie życzy.
mitsu00 - 02-02-2011, 01:43
MSS_DiD napisał/a: | ale olej to tylko w ASO Mitsubishi bo inaczej będzie po gwarancji. | A ja olej wymieniałem między przeglądami w Norauto i o tym nawet w ASO mówilem. I co? Nic.... Nkt gwarancji mi nie cofnął. Wymiana oleju to podstawowa czynność więc i byle Mietek to zrobi tak samo dobrze jak miszcze w ASO. Najważniejsze żeby zalewano olej zgodny z rekomendacją producenta.
OutekII - 02-02-2011, 09:28
mitsu00 napisał/a: | MSS_DiD napisał/a: | ale olej to tylko w ASO Mitsubishi bo inaczej będzie po gwarancji. | A ja olej wymieniałem między przeglądami w Norauto i o tym nawet w ASO mówilem. I co? Nic.... Nkt gwarancji mi nie cofnął. Wymiana oleju to podstawowa czynność więc i byle Mietek to zrobi tak samo dobrze jak miszcze w ASO. Najważniejsze żeby zalewano olej zgodny z rekomendacją producenta. |
Tutaj nie chodzi o cofnięcie gwarancji. Chodzi o problemy z ewentualną naprawą gwarancyjną przy uszkodzeniu silnika lub innego elementu, którego skutkiem mogłobyć użycie części lub płynu (np. oleju) zakupionego i wymienionego poza ASO. Nikomu nie życzę takich problemów, ale życie czasami płata figle .
Pzdr.
13zbyszek13 - 02-02-2011, 10:14
OutekII napisał/a: | Tutaj nie chodzi o cofnięcie gwarancji. Chodzi o problemy z ewentualną naprawą gwarancyjną przy uszkodzeniu silnika lub innego elementu, którego skutkiem mogłobyć użycie części lub płynu (np. oleju) zakupionego i wymienionego poza ASO. Nikomu nie życzę takich problemów, ale życie czasami płata figle .
Pzdr. |
A skąd ASO bedzie wiedziało że wymieniłeś np. olej ?
Muciek - 02-02-2011, 10:35
13zbyszek13 napisał/a: | OutekII napisał/a: | Tutaj nie chodzi o cofnięcie gwarancji. Chodzi o problemy z ewentualną naprawą gwarancyjną przy uszkodzeniu silnika lub innego elementu, którego skutkiem mogłobyć użycie części lub płynu (np. oleju) zakupionego i wymienionego poza ASO. Nikomu nie życzę takich problemów, ale życie czasami płata figle .
Pzdr. |
A skąd ASO bedzie wiedziało że wymieniłeś np. olej ? |
Jak np. masz na liczniku 40kkm, a oni dolewali tylko jak był nowy
OutekII - 02-02-2011, 11:00
13zbyszek13 napisał/a: | OutekII napisał/a: | Tutaj nie chodzi o cofnięcie gwarancji. Chodzi o problemy z ewentualną naprawą gwarancyjną przy uszkodzeniu silnika lub innego elementu, którego skutkiem mogłobyć użycie części lub płynu (np. oleju) zakupionego i wymienionego poza ASO. Nikomu nie życzę takich problemów, ale życie czasami płata figle .
Pzdr. |
A skąd ASO bedzie wiedziało że wymieniłeś np. olej ? |
Będzie jedynie wiedziało, że nie wymieniłeś u nich (pieczątka), to wystarczy .
mitsu00 - 02-02-2011, 11:05
OutekII napisał/a: | Będzie jedynie wiedziało, że nie wymieniłeś u nich (pieczątka), to wystarczy . | No to się uśmiałem...... Jaka pieczątka? Wymianę oleju międzyprzeglądową robi się bez pieczątki. Ale jak juz się jest jeleniowatym to juz inna sprawa
OutekII - 02-02-2011, 11:13
mitsu00 napisał/a: | OutekII napisał/a: | Będzie jedynie wiedziało, że nie wymieniłeś u nich (pieczątka), to wystarczy . | No to się uśmiałem...... Jaka pieczątka? Wymianę oleju międzyprzeglądową robi się bez pieczątki. Ale jak juz się jest jeleniowatym to juz inna sprawa |
Chodzi o wymiany oleju w trakcie przeglądów. A robienie dodatkowych wymian między przeglądami to tylko dla zamożnych klientów .
mitsu00 proszę tylko nie jeleń - wolę wersję z reniferem .
Trik - 02-02-2011, 23:36
OutekII napisał/a: | Chodzi o wymiany oleju w trakcie przeglądów. A robienie dodatkowych wymian między przeglądami to tylko dla zamożnych klientów |
No ja też się uśmiałem . No faktycznie kupa siana. Robię wymiany między przeglądowe oleju co 10Kkm. Robię je na dodatek w ASO bo mam z nimi dobry kontakt i taki kaprys. Jak nie zapomnę to kupuję osobiście olej, zgodny z rekomendacją. Plus filtr w ASO za całe 40PLN plus robota wychodzi ok 250PLN. O wpisy na ostatniej kartce KS sam proszę. A przecież mam bidulka Lancera z 1.5 litrową purkaweczką. I bynajmniej nie uważam się za "zamożnego" Samochód mój ma być zadbany, bo wozi moje 4 litery do celu i co najważniejsze wraca. Jeden serwis na początku też mi wciskał ciemnotę ze tylko olej z ASO bo gwarancja kalepitus, to sobie powiedziałem, że prędzej się gwarancja skończy niż do nich pojadę. I co gwarancja się skończyła, a ja u nich 3 lata i łącznie 7 wymian nie byłem. Za to wolę pojechać 70 km dalej bo jest z kim normalnie pogadać. Stać na konia, stać na obrok.
13zbyszek13 - 11-02-2011, 09:16
Trik napisał/a: | Stać na konia, stać na obrok. |
STAĆ NA KONIA , STAĆ NA LEJCE .
[ Dodano: 11-02-2011, 09:21 ]
Klocki i tarcze z przodu wymieniłem u kolegi który ma warsztat .
Włożyłem zestaw REMSA przy przebiegu 38500.
Klocki - 115,00
Tarcze - 270,00
Wymiana - 50,00
------------------
435,00
arturodob - 20-04-2011, 13:57 Temat postu: klocki i tarcze witam ja mam przebieg 37 tys po 36 tys wymienilem na klocki nie orginalne tylko na tarcze boscha i klocki blueprint szajs jakich mało po 1tys przejechaniu tarcze sie zwichrowały a klocki zaczeły piszczec i co z tego ze tanio jak sie nie dało chamowac podjechalem do serwisu zmienilem na orginaly zobczaymy co bedzie pozdrawiam !!
rezon - 20-04-2011, 14:38
arturodob, a czytałeś wcześniej o klockach/tarczach? Boschów nikt nie montował, Blueprinty tak - ale tarcze, nie klocki. Klocki ATE lub TRW. Jakoś po zmianie na zamienniki nikt prócz ciebie nie wracał do oryginałów - a przynajmniej nie pamiętam, aby ktoś o tym pisał. Szajs to jest właściwe określenie - dla oryginalnych klocków: drogich, buczących i słabo hamujących
gold123 - 20-04-2011, 14:59
Tarcze blueprint ADC44392 tu mają po 100 PLN brutto.
http://jadar-auto.pl/prod..._PRZOD-430.html
Gunner - 20-04-2011, 15:35
arturodob napisał/a: | witam ja mam przebieg 37 tys po 36 tys wymienilem na klocki nie orginalne tylko na tarcze boscha i klocki blueprint szajs jakich mało po 1tys przejechaniu tarcze sie zwichrowały a klocki zaczeły piszczec i co z tego ze tanio jak sie nie dało chamowac podjechalem do serwisu zmienilem na orginaly zobczaymy co bedzie pozdrawiam |
Rezon ,Ci dobrze napisal!!!
Dodam tylko ze na rozgrzane tarcze w wodzie nie pomoze Ci nawet servis!
Moze to raczej Twoja technika jazdy zawinila??
Polecam strone do tanich czesci -Azjaparts .pl
Dostawa byla w 2dni.Zero obiekcji co do uslugi,czesci tanie i na razie dzialaja wzorowo.
lexus - 20-04-2011, 16:26
Popieram Rezona trzeba wnikliwie czytać forum ja mam klocki trw i tarcze ashika i jest super
|
|
|