Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
rezon - 30-03-2010, 19:25
mitsu00, czyli montaż lepiej zlecić niż samemu się męczyć.
mitsu00 - 30-03-2010, 19:55
| rezon napisał/a: | | mitsu00, czyli montaż lepiej zlecić niż samemu się męczyć. |
Ja bym sam tego jeszcze raz nie robil. Bardzo latwo jest wszystko zdjąć ale złożyć zpowrotem - gehenna BTW., ASO AUTO TEST montowało juz Philipsy innemu klientowi i dowiedzialem się że jeśli nie masz sztangi ani muchołapki jak ja, to superancko pasują te LED-y po rogach dolnej kratki wlotu powietrza. Odstęp 60 cm między lampami jest na styk więc pelny legal A naprawdę świecą bajerancko. Dzisiaj juz 2 mobilków chwalilo mnie za ładny look
Steff - 30-03-2010, 20:31
mitsu00, a gdzie w tym paralityku masz antene od cb ?? bo na relingach to wygląda jak w żuku a tak jak ja stawiam na masce trochę dziwnie
rezon - 30-03-2010, 20:34
| mitsu00 napisał/a: | | to superancko pasują te LED-y po rogach dolnej kratki wlotu powietrza | wewnątrz? na zewnątrz? Na razie mam czas - muszę najpierw skandynawa dezaktywować, a to dopiero jak będę w okolicach jakiegoś uczciwego serwisu czyli w drugiej połowie kwietnia. Do tego czasu zdecyduję się gdzie montować. mitsu00, Twoja lokalizacja bardziej mnie się podoba, chociaż kratka wlotu jest znacznie łatwiejsza.
13zbyszek13 - 30-03-2010, 21:09
| mitsu00 napisał/a: | | Dzisiaj byłem w Auto Tescie w Markach i chłopaki wyjęli mi nasadkę na grzechotkę i płaską 14-kę które wpadly mi do komory silnika i chałasowały ze nie wiem co.... Okazało się tez że pozrywałem 2 zaczepy na przednim ślizgaczu i dlatego nie mogłem go dopasować. LED-y podłączyli mi w końcu pod postojówki bo ciężko było przeciągnąć kabel z komory silnika do środka. Kupiłem też czarny silikon i pociągnałem wokół LED-ów zeby woda nie wchodziła w wycięta szczelinę podczas mycia. |
czyli rękodzieło artystyczne
mitsu00 - 30-03-2010, 21:48
| Steff napisał/a: | mitsu00, a gdzie w tym paralityku masz antene od cb ?? bo na relingach to wygląda jak w żuku a tak jak ja stawiam na masce trochę dziwnie |
Ciepię maszt 1,5m na magnes na skrawek blachy na klapie i jest GIT.
[ Dodano: 30-03-2010, 22:49 ]
| rezon napisał/a: | | wewnątrz? na zewnątrz? | Chyba wewnątrz, ale szczerze mówiąc nie wnikałem w to az tak bardzo.
Steff - 30-03-2010, 21:52
mitsu00, a klapę da sie otworzyć wtedy?
didku - 30-03-2010, 22:00
a w Zielonej Gorze dzwonilem zapytac sie o montaz LEDow i nieprzyjemny pan z serwisu powiedzial ze nie montuja bo bez utraty gwarancji nie byloby to mozliwe. i w ogole to tacy klienci pytaja bo VW i Audi to wprowadzilo te LEDY nie wiadomo poco. Ciezko cos sie wypytac a ja chcialem do nich na przeglad jechac(ze nie wspomne o Webasto, ktorego nie maja rzekomo do wersji 2,2 i nie moga montowac, dopiero wowczas dowiadywalem sie w centrali w stolicy gdzie to montuja). Tak wiec jak zlecic zamontowanie jak nie chca tego robic.
Steff - 30-03-2010, 22:09
| didku napisał/a: | | a w Zielonej Gorze dzwonilem zapytac sie o montaz LEDow i nieprzyjemny pan z serwisu powiedzial ze nie montuja bo bez utraty gwarancji nie byloby to mozliwe. i w ogole to tacy klienci pytaja bo VW i Audi to wprowadzilo te LEDY nie wiadomo poco. Ciezko cos sie wypytac a ja chcialem do nich na przeglad jechac(ze nie wspomne o Webasto, ktorego nie maja rzekomo do wersji 2,2 i nie moga montowac, dopiero wowczas dowiadywalem sie w centrali w stolicy gdzie to montuja). Tak wiec jak zlecic zamontowanie jak nie chca tego robic. | ot typowy obraz polskiego ASO Mitsu ,wez pan spadaj bo nie mamy czasu i my tu poważne biznesa kręcimy
mitsu00 - 30-03-2010, 22:42
| didku napisał/a: | | a w Zielonej Gorze dzwonilem zapytac sie o montaz LEDow i nieprzyjemny pan z serwisu powiedzial ze nie montuja bo bez utraty gwarancji nie byloby to mozliwe. i w ogole to tacy klienci pytaja bo VW i Audi to wprowadzilo te LEDY nie wiadomo poco. Ciezko cos sie wypytac a ja chcialem do nich na przeglad jechac(ze nie wspomne o Webasto, ktorego nie maja rzekomo do wersji 2,2 i nie moga montowac, dopiero wowczas dowiadywalem sie w centrali w stolicy gdzie to montuja). Tak wiec jak zlecic zamontowanie jak nie chca tego robic. |
Boże ale drągi..... !!!! Bez utraty gwarancji buahahahaha A powiedzieli niby na jakie podzespoły miałbys utracic gwarancje skoro LED-y podłącza sie bezpośrednio do akku i tylko kabelkiem do pozycyjnych zeby gasły o zmierzchu????
Sam wszystko zamontowałem a podłączenie do postojówek chłopaki z ASO w markach pod Warszawa zrobili w 5 min Gwarancji wiec nie tracę bo ASo mi wpięło sie w instalacje. Aha, chyba ze strace gwarancje na ten plastik po bokach zderzaka w którym wyciąlem dziury na mocowanie lamp Ale to juz przeżyję.
[ Dodano: 30-03-2010, 23:45 ]
| didku napisał/a: | | Ciezko cos sie wypytac a ja chcialem do nich na przeglad jechac(ze nie wspomne o Webasto, ktorego nie maja rzekomo do wersji 2,2 i nie moga montowac, dopiero wowczas dowiadywalem sie w centrali w stolicy gdzie to montuja). |
Gorąco polecam ASO w Kaliszu. Super mili i pomocni w każdej kwestii. A Webasto mozesz zamontować tam gdzie są autoryzowane serwicy WEBASTO z ich strony internetowej. I oczywiście że do 2.2 od dawien dawna jest model w ofercie.
[ Dodano: 31-03-2010, 00:00 ]
| Steff napisał/a: | | mitsu00, a klapę da sie otworzyć wtedy? |
Zależy jaką antenę z jakim magnesem tam postawisz. ja do ML-ka 145 Sirio kupiłem większy 14cm magnes (12cm w standardzie) i jak otwierasz klapę to magnes sie uchyla. Jak bedzie mniejszy to bedzie zawadzał o dach i klapy nie otworzysz.
Steff - 30-03-2010, 23:25
znaczy kurde jak że jak jest mniejszy magnes to zawadza a większy nie jakoś to z logiką mi nie idzie w parze
ja mam floride
mitsu00 - 30-03-2010, 23:36
| Steff napisał/a: | znaczy kurde jak że jak jest mniejszy magnes to zawadza a większy nie jakoś to z logiką mi nie idzie w parze
ja mam floride |
Logika jest taka że jak masz antene z dobrymi parametrami pow. metra, to zeby móc otworzyć klapę bez przesuwania najpierw anteny na bok, trzeba użyc magnesu jak pisałem wcześniej. Oczywiście mozesz używać Florydy, Ohio czy innych pikusińskich antenek, ale zysk nadawczy i odbiorczy w porównaniu np. dop ML-ki, jest mizerny.
Steff - 31-03-2010, 00:22
z takim wielkim batem latać tym autobusem to wstyd przed Ryśkiem straszny
jak użyć magnesu ???weź no nie pij tyle
13zbyszek13 - 31-03-2010, 07:19
| Steff napisał/a: | | mitsu00, a gdzie w tym paralityku masz antene od cb ?? bo na relingach to wygląda jak w żuku a tak jak ja stawiam na masce trochę dziwnie |
Bo to jest klasa ŻUK/TARPAN
Gunner - 31-03-2010, 08:08
| mitsu00 napisał/a: | | LED-y podłączyli mi w końcu pod postojówki bo ciężko było przeciągnąć kabel z komory silnika do środka |
Da sie przeciagnac ,luzik.
Miedzy blachami po lewej stronie.Ja tak mam.Kolo podlaczyl mi ledy w 1h.
|
|
|