To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze

bonito - 03-05-2010, 14:14

Klasa wyższa-średnia, no, no...
Aż mi kamień spadł z serca - myślałem o kupnie Audi A6, Mercedesa E, ewentualnie BMW 5tki, ale skoro już jeżdźę klasą wyższo-średnią, to nie będę zmieniał samochodu i jestem jakieś 250 tysięcy do przodu... :mrgreen:
bonito

dab - 04-05-2010, 09:46

mkm napisał/a:
Panowie! Odrobine dobrej woli...

Kolego...odrobine zdrowego obiektywiuzmu....
szmire upakowali pod wykladzine i tyle, wieloma autami juz jezdzilem i nigdzie nie widzialem styropianu...
pojechali po kosztach i tyle

Hubeeert - 04-05-2010, 09:55

Nie widziałeś bo był barwiony na czarno/niebiesko/szaro. To TEŻ był styropian.

A w ilu zaglądałeś? - to pytanie mnie nurtuje.

dab - 04-05-2010, 10:04

Hubeeert napisał/a:
Nie widziałeś bo był barwiony na czarno/niebiesko/szaro. To TEŻ był styropian.

A w ilu zaglądałeś? - to pytanie mnie nurtuje.

Dziwne masz hobby, ze az tak spedza ci sen z powiek brak tej wiedzy, :D ale prosze...nie stwierdzilem styropianu w autkach ktorymi dluzej sie zajmowalem z racji ich posiadania i sprzatania wnetrza.
fiat 126p :D tico :D octavia I, vectra B, laguna II, - tam byl po prostu jakis filcopodobny material...
Mam nadzieje ze to Cie nieco zaspokoi? 8) :wink:

PS. Barwiony styropian na szare odcienie to jest dopiero w outku po lifcie....po ponad 3 latach udalo im sie opanowac te technologie :lol:

porzucmy juz ten temat, naprawde istnieje wiele innych ciekawszych...

Hubeeert - 04-05-2010, 10:21

dab nie tyle hobby co ciekawość. :-)
dab - 04-05-2010, 10:54

Hubeeert napisał/a:
dab nie tyle hobby co ciekawość. :-)

W sumie i tak z cala pewnoscia powiem ze obecnie nie zamienilbym outka na TICO lub kaszla nawet gdyby w nim podsufitka byla w calosci wykonana ze styropianu :mrgreen:

Anonymous - 04-05-2010, 19:27

dab PS. Barwiony styropian na szare odcienie to jest dopiero w outku po lifcie....po ponad 3 latach udalo im sie opanowac te technologie :lol:

I tu musze was zmartwic :) jest biały i jakoś mi to nie przeszkadza.

dab - 04-05-2010, 20:07

gajduss napisał/a:
dab PS. Barwiony styropian na szare odcienie to jest dopiero w outku po lifcie....po ponad 3 latach udalo im sie opanowac te technologie :lol:

I tu musze was zmartwic :) jest biały i jakoś mi to nie przeszkadza.

w koncu tego sie nie je :D
Ciekawe, maja chyba tam w Holandii maly haos w magazyach i na linii montazowej skoro raz daja barwiony raz nie :oops: ...calkiem jak u "nas" w fabryce....no nieco wiekszych pojazdow 8) wiec tak chyba juz ma byc :mrgreen:

jaca71 - 04-05-2010, 22:10

dab napisał/a:
nie stwierdzilem styropianu w autkach ktorymi dluzej sie zajmowalem z racji ich posiadania i sprzatania wnetrza.

Tak dla jaj napiszę:
W Toyocie Camry rocznik 2008 jest styropian w ilościach hurtowych, z tym że barwiony na czarno/szaro :) W moim Lancerze nie szukałem - pewnie też jest, tylko czy biały czy czarny?
Tak na moje proste, chamskie oko to wydaje mi się że wytłumienie styropianowe (nie jest to styropian typu budowlanego) jest lżejsze od mat mineralnych i zdecydowanie lżejsze od mat bitumicznych :)

Mnie tam styropian nie przeszkadza jeśli samochód jeździ bez problemów.

VG - 05-05-2010, 19:54

rezon napisał/a:
tańsze niż w Mitsubishi. Outek to fajne auto, ale bez przesady - nie jest bez wad.

oczywoscie ze nie ale auto o wiele drozsze np. Audi A6 w ktorym w silniku 2,5 TDi zuzywaja sie walki rozrzadu to juz wola o pomste do nieba ! (podobno wada tych silnikow)
Wiec wole miec tansze auto z dobrym silnikiem niz drozsze super wyciszone w ktorym co 30 tys jest problem z sinikiem.
Co do filtru paliwa jako czesci eksloatacyjnej w Tuaregu to proponuje koledze dwa posty wyzej sprawdzic czy aby na pewno po 100 k km nie nalezy wymienic tego filtru (sic ! calej pompy)

[ Dodano: 05-05-2010, 20:04 ]
dab napisał/a:
fiat 126p :D tico :D octavia I, vectra B, laguna II, - tam byl po prostu jakis filcopodobny material...
Mam nadzieje ze to Cie nieco zaspokoi? 8) :wink:

no to ja dodam : Nissan Primera p12, nissan almera tino : TEZ STYROPIAN ! co wiec z tymi autami nie tak ? moze jedynymi autami to auta z grupy VAG ? hmmm tylko ile kosztuje np. takie X5 ..... o przegląd sie pytalem X5 i sie nie dowiedzialem hmmm

i na koniec sie troche poznecam nad X5 nie to ze jestem fanem opinii internetowych ale to tak dla przykladu :

BMW X5 rating :
MSRP: $ 45900.00 - $ 54500.00
Rating Average: : 3.57 of 5
http://www.carreview.com/...36_1524crx.aspx

Mitsubishi Outlander rating :
MSRP: $ 19990.00 - $ 25110.00
Rating Average: 4.31 of 5
http://www.carreview.com/...02_1524crx.aspx

oczywiscie zaraz ktos napisze ze roznica w liczbie glosow ale dla mnie nawet jesli outek osiagnie taka sama ocene co X5 czyli 3,57 (czytajac to forum zakladam taka tendencje) to i tak sukces Outka bo za jedo X5 moge miec dwa outki :)

dab - 05-05-2010, 20:49

dajcie juz spokoj tej X5...to piekne i porzadne auto :p :rolleyes:
Wrocmy do naszych outkow..ktorym tez przeciez do idealu niewiele brakuje :rolleyes: 8)

Komandor - 06-05-2010, 19:33

Witam,
O2 ma raczej pecha do testow w popularnych magazynach.
Motor 38/2009 - O2 140 KM Instyle przegrywa z Honda C-RV 2.2 140 KM i remisuje z Tiguanem 2.0 140 KM common rail.
Po uwzglednieniu kosztow i wyposażenia przegrywa rowniez z Tiguanem. Co ciekawe koszty nie uwzględniaja aktualnych wtedy promocji...
Motor 50/2009 - O2 140 KM tym razem "jet fighter" Int+ przegrywa ze Skoda Yeti 140 KM common rail praktycznie w kazdej kategorii oprocz "Nadwozie i wnetrze"...
Motor 48/2009 - Tiguan 2.0 170 KM turbodiesel "kładzie" BMW X1, RAV4 i Forestera...
No a ostatnio takie piękne zwyciestwo O2 nad Tiguanem...
Proponuje domyślnie uznać wyższość "jet fighter'a" nad poprzednia trójką, a najlepszym SUVem ogłosic Yeti gdyz testy pochodza z tej samej gazety...
A jak w tym wszystkim ma sie odnalezc potencjalny nabywca bąbla Renault Koleos, ktorego juz dawno nie zestawiano?
Tak poważnie to ktos kto bierze serio wyniki tych porownan powinien juz dawno mieć wodę w mózgu.
Zauważyłem, że czasem redaktorzy nie potrafią nawet dokładnie policzyc przyznanych punktow. Może to trudniejsze niz test?
No i te celne stwierdzenia typu: "Bagażnik Outlandera jest obszerny, ale trochę miejsca zabiera głośnik niskotonowy umieszczony przy jego lewej ścianie." Fakt, pikusińskie głośniczki Skodzinki sa lepsze bo zabieraja napewno mniej miejsca.

Nowym Tiguanem miałem okazje jechac tylko raz i jako pasażer. W lewym slupku "B" coś kołatało sie, halasujac na
"normalnej" polskiej ulicy. Plastiki troche lepsze no i podobał mi się bardzo czytelny, graficzny wyswietlacz czujnikow parkowania przod/tył. Zastosowany elektryczny hamulec "ręczny" raczej ma tyle samo zwolennikow co przeciwnikow.
O systemie bezkluczykowym posiadacze tych VW moga pomarzyc podobnie jak o lepszym fabrycznym audio.
Za to wlasciciel maciupkiego bagaznika zrobił taaakie oczy jak zobaczył kufer outlandera i to mimo głosnika niskotonowego!
Całe szczęscie, że przy blasku trzech diamentow nie dostrzegł styropianu i dykty bo byłby wstyd przed Ryśkiem straszny;-) :finga:

Pozdrawiam

Hubeeert - 06-05-2010, 21:21

Komandor :D w samo sedno
Anonymous - 28-05-2010, 15:17

arturro napisał/a:
...poczekaj az na dobre wejdzie do sprzedazy Hyundai IX35 ktory imo szybko osiagnie 1 miejsce wsrod suv.

wybaczcie ze cytuje samego siebie ale to o czym pisalem prawie dwa miesiace temu stalo sie faktem: http://www.autokrata.pl/a...m-w-polsce-8626

dab - 28-05-2010, 17:13

arturro napisał/a:
arturro napisał/a:
...poczekaj az na dobre wejdzie do sprzedazy Hyundai IX35 ktory imo szybko osiagnie 1 miejsce wsrod suv.

wybaczcie ze cytuje samego siebie ale to o czym pisalem prawie dwa miesiace temu stalo sie faktem: http://www.autokrata.pl/a...m-w-polsce-8626

Powiem tyle: W R E S Z C I E :)
Naprawde pomalu mam dosc widoku na ulicach, niemal non stop OUTLANDERow...robi sie z nieg jakies pospolite auto :?
Traz przynajmniej czesc klientow odplynie to tego ix35..a wkrotce ma sie ponoc pojawic blizniacza wersja od KIA :mrgreen:

PS. Jestem ta nawiasem mowiac jak bedzie z odsprzedaza tego koreanca...outki chyba pojda od reki..a korea jeszcze chyba wiele lat bedzie korea..co z tego ze ladnie ubrana :twisted: