Outlander II Ogólne - [II 2.4 MIVEC] Prośba o informacje.
Tomski - 07-11-2010, 12:21
Ja tez chciałem Granit Brown jak kupowałem w marcu ale niestety nie było ,był jeden gdzieś w polsce ale nie chcieli sie wymienic z Plichtą,opcja była taka ze musiałbym czekać około 5 miesiecy także dałem sobie spokój i wziąłem granatowego akurat stał w salonie i jestem zadowolony tylko minus taki ze widać na nim wszystko chodzi mi o kurz,brud a u nas w Rumi to normalka 50% dróg to szutra ale i tak jestem zadowolony
13zbyszek13 - 07-11-2010, 13:01
Tomski napisał/a: | Ja tez chciałem Granit Brown jak kupowałem w marcu ale niestety nie było ,był jeden gdzieś w polsce ale nie chcieli sie wymienic z Plichtą,opcja była taka ze musiałbym czekać około 5 miesiecy także dałem sobie spokój i wziąłem granatowego akurat stał w salonie i jestem zadowolony tylko minus taki ze widać na nim wszystko chodzi mi o kurz,brud a u nas w Rumi to normalka 50% dróg to szutra ale i tak jestem zadowolony |
Kolego ogólnie na wszystkich ciemnych niestety widać kurz,brud.
Poprzednie 3 sztuki autek miałem właśnie granatowe ładnie wyglądają ale trzeba włożyć sporo pracy.
Dlatego teraz zdecydowałem się na srebrnego i z dużą częścią tych problemów mam spokój.
mitsu00 - 07-11-2010, 19:11
Tomski napisał/a: | także dałem sobie spokój i wziąłem granatowego akurat stał w salonie i jestem zadowolony |
Piękny kolor. Do tego chyba metalik. Jakby go zakonserwować to głębia jest na nim jeszcze większa niż na czarnej perle
-WALDOR- - 08-11-2010, 06:16
Tomski napisał/a: | Ja tez chciałem Granit Brown jak kupowałem w marcu ale niestety nie było ,był jeden gdzieś w polsce ale nie chcieli sie wymienic z Plichtą,opcja była taka ze musiałbym czekać około 5 miesiecy także dałem sobie spokój i wziąłem granatowego akurat stał w salonie i jestem zadowolony tylko minus taki ze widać na nim wszystko chodzi mi o kurz,brud a u nas w Rumi to normalka 50% dróg to szutra ale i tak jestem zadowolony |
Kolor Granit Brown naprawdę fajny, podobnie jak Granat.Zgadzam się z Mitsu,że jest nawet "ładniejszy" od czarnego(osobiście nie uznaje brązu i granatu ale te odcienie są naprawdę oki).
Jeżeli zaś idzie o drogi to pisząc o 50% utwardzonych w Rumi dodałeś jej śmiało z 20%, a i szutry tam to raczej rozlewiska niż drogi.
Co nie zmienia faktu ,że samochodzik w tym kolorze bajka.
Dario_W - 08-11-2010, 08:14
mitsu00 napisał/a: | Jakby go zakonserwować |
A wiesz jak zakonserwować lakier? Jeżeli rzeczywiście są takie nietrwałe te lakiery, to może warto to zrobić.
mitsu00 - 08-11-2010, 15:55
Dario_W napisał/a: |
A wiesz jak zakonserwować lakier? Jeżeli rzeczywiście są takie nietrwałe te lakiery, to może warto to zrobić. |
Poszukaj w innych wątkach w dziale Outlander wpisując w "Szukaj Konserwacja lakieru". Opisałem to dość wnikliwie. Efekty po dobrze wykonanej konserwacji na ciemnych lakierach są fenomenalne....
Tomski - 08-11-2010, 18:21
Cytat: | Piękny kolor. Do tego chyba metalik. Jakby go zakonserwować to głębia jest na nim jeszcze większa niż na czarnej perle |
Tak metalik,kolor fajny jego zaletą i tym samym wadą jest to ze w zaleznosci od pory dnia,pogody lakier ma inne odcienie w slońcu prezentuje sie najlepiej bo wtedy rzeczywiscie widac ten kolor w całej okazałości. Co do konserwacji to posłuchałem rady mitsu00 i zaopatrzyłem sie w cały zestaw środków MEGUIAR'S-a efekty Superrrrrrrrrrr.
michu300 - 09-11-2010, 08:22
Tomski napisał/a: | Tak metalik,kolor fajny jego zaletą i tym samym wadą jest to ze w zaleznosci od pory dnia,pogody lakier ma inne odcienie w slońcu prezentuje sie najlepiej bo wtedy rzeczywiscie widac ten kolor w całej okazałości. Co do konserwacji to posłuchałem rady mitsu00 i zaopatrzyłem sie w cały zestaw środków MEGUIAR'S-a efekty Superrrrrrrrrrr. |
A ja wjechałem w trzy głębokie, błotne kałuże na mojej drodze do domu i też mam efekty na moim czarnym... Co najgorsze, nie zanosi się żeby w najbliższym czasie te kałuże zniknęły. W tej sytuacji konserwację lakieru można co najwyżej powspominać.
karol_alasz - 09-11-2010, 12:10
Tomski napisał/a: | Co do konserwacji to posłuchałem rady mitsu00 i zaopatrzyłem sie w cały zestaw środków MEGUIAR'S-a efekty Superrrrrrrrrrr. |
mitsu00 ostatnim czasem obraził sie na Meguiar's -czyzbys nie doczytał wszystkich jego postów o konserwacji... ?
michu300 napisał/a: | W tej sytuacji konserwację lakieru można co najwyżej powspominać. |
Wydaje mi się ,że się mylisz-właśnie teraz poczułbys moc konserwacji-bród nie przylega tak wnikliwie do lakieru jeżeli zkonserwujesz i o wiele łatwiej sie go zmywa na zwykłych bezdotykowych...
michu300 - 09-11-2010, 12:48
karol_alasz napisał/a: | Wydaje mi się ,że się mylisz-właśnie teraz poczułbys moc konserwacji-bród nie przylega tak wnikliwie do lakieru jeżeli zkonserwujesz i o wiele łatwiej sie go zmywa na zwykłych bezdotykowych... |
Niby czymś tam smarowałem, ale nie w tym rzecz - ja przez te kałuże muszę przejechać 2 x dziennie . Jakiekolwiek czyszczenie nie ma sensu...
Dario_W - 10-11-2010, 12:47
Yes, yes, yes... Dzisiaj odebrałem autko. Pierwsza krótka jazda za mną. Na razie niewiele mogę powiedzieć, poza tym, że wygodnie się siedzi i dobrze się jedzie.
Niedługo zdjęcia i opis pierwszych wrażeń w dziale 'nasze miśki".
Dealer (Plichta Gdynia) sprawił się wzorowo.
dab - 10-11-2010, 12:49
Dario_W napisał/a: | Dealer (Plichta Gdynia) sprawił się wzorowo. |
A jak ja chcialem u nich kupic ale zostawiajac Lagune w rozliczeniu to...uciekli mowili ze wezma wszystko ale nie ten model...
Dario_W - 10-11-2010, 13:02
nie dziwię się im. Mam też Megane... Ale to jakby inny powód rezygnacji. Ja odnoszę się do samej sprzedaży, wywiązania się z terminu, dokumentów i wydania nowego auta. Tu było po prostu jak należy.
michu300 - 10-11-2010, 13:34
Dario_W napisał/a: | nie dziwię się im. Mam też Megane... Ale to jakby inny powód rezygnacji. Ja odnoszę się do samej sprzedaży, wywiązania się z terminu, dokumentów i wydania nowego auta. Tu było po prostu jak należy. |
Też chciałem u nich kupić, ale jacyś tacy mało elastyczni byli z ceną. Motorcentrum bardziej się przyłożył i wziąłem w Gdańsku mimo, że mam dużo dalej. Zobaczymy czy serwis też się spisze...
skaut - 10-11-2010, 14:25
Dario_W napisał/a: | Yes, yes, yes... Dzisiaj odebrałem autko..... |
Witamy w klubie
|
|
|