[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Odpryski na lakierze - problemy z lakierem.
tommy4u - 04-04-2012, 11:15
Na odpryski na tylnych błotnikach polecam chlapacze przednie - w ASO koszt z montażem 200 zł. Niestety tylko w kolorze czarnym, ale są bardzo fajne ( krótkie i opływowe). Chętnie podeślę zainteresowanym fotki.
Janek_W - 04-04-2012, 12:07
qba_2, mi trzy dni temu pies podrapał obydwa błotniki, jedne drzwi, kawałek maski i reflektor Wszędzie białe rysy, wygląda to bardzo brzydko. To zdjęcie najbardziej porysowanego błotnika:
Już się umówiłem na polerowanie tego po świętach. Wrzucę potem fotki przed i po zabiegu, zobaczymy ile uda się usunąć bez lakierowania.
Zwierzęta się coś za bardzo interesują naszymi Mitsubishi
mjsystem - 04-04-2012, 13:17
janwno napisał/a: | qba_2, mi trzy dni temu pies podrapał obydwa błotniki, jedne drzwi, kawałek maski i reflektor Wszędzie białe rysy, wygląda to bardzo brzydko. To zdjęcie najbardziej porysowanego błotnika: |
Czyżbyś skrywał kota pod maską??
BRUNNER - 05-04-2012, 09:20
Często obserwuję jak po samochodach na parkingu spacerują sobie wrony czy jakieś takie inne krukopodobne. Nie dość, że szpony mają jak smoki, to często na auta przynoszą sobie posiłek. A dzioby też mają niezłe. Jak parę razy walną takim dziobem i poślizgająsię po lakierze, to ślady pozostają ewidentne... Ale raczej na to nie ma rady...
Janek_W - 17-04-2012, 14:46
Odebrałem dzisiaj auto po polerowaniu i efekt jest całkiem przyzwoity, żeby zobaczyć rysy trzeba przyglądać się z bardzo bliska. Ci fachowcy od polerowania też narzekali na cienki lakier na japońskich autach Zdjęcia przed i po:
I ogólnie lakier teraz odżył
mkm - 17-04-2012, 15:53
janwno napisał/a: | Ci fachowcy od polerowania też narzekali na cienki lakier na japońskich autach |
Zawsze narzekają
Albo cienki, albo twardy, albo miękki - nie dogodzisz
Najważniejsze, że usunęli, a Ty chowaj auto przed kotem, bo drugi raz może faktycznie grubości zabraknąć
Lucas123w - 17-04-2012, 16:10
Super zeszły te rysy. Stan salonowy
A fachowcy to zawsze narzekają taki ich styl pracy
pablo diablo - 18-04-2012, 00:33
Gratuluje wyjścia z opresji.
Od siebie dodam że wczoraj byłem po roku na oględzinach odprysków na lakierze i
jeden mały od kamyczka i jeden na krawędzi drzwi od ściany w garażu tak więc z odpryskami nie jest źle gorzej z rysami
Lucas123w - 18-04-2012, 10:31
Dobry wosk i małe ryski zakrywa. Nie takie jak miał @janwno tam tylko polerka pomogła.
SoP-PeL - 18-04-2012, 11:31
Witam,
Czy ktoś słyszał o powłokach ochronnych firmy Echelon np. Zen Xero?
mkm - 19-04-2012, 23:28
bombel18018 napisał/a: | przyjechali zrobili reportarz który będzie w telewizji jakoś w kwietniu. |
No i był... z tego co widziałem to zbytnio sie program nie udał
Rzeczoznawca troche mnie rozluźnił... czy mógłbys zeskanować i po usunięciu danych osobowych i innych "wrażliwych" wkleic jego ekspertyzę na Forum?
elektryk - 24-04-2012, 11:05
Na platformie TVN Player można zobaczyć ten materiał o lakierze w lancerach, ale oprócz papki medialnej to raczej tam nie ma nic ciekawego.
mkm - 27-04-2012, 07:01
Forumowicz bombel18018, jeszcze sie odgrażal, wiec tyrzymajmy kciuki za jego walkę... o ile ta walke podjął.
Póki co zalecam pilnowania przeglądów powłoki lakierniczej i brania z ASO wszystkiego co dotyczy lakieru "na piśmie".
cabaniarz - 27-04-2012, 21:25
mkm napisał/a: | Póki co zalecam pilnowania przeglądów powłoki lakierniczej i brania z ASO wszystkiego co dotyczy lakieru "na piśmie". |
Masz na myśli wpisy w książce serwisowej czy coś więcej?
zenker - 27-04-2012, 21:46
oklejają teraz folią i bedziesz miał spokój:):)
|
|
|